MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, Kartal, Manşet, Toplum » KARTAL’DA 23 NİSAN COŞKUYLA KUTLANDI
KARTAL’DA 23 NİSAN COŞKUYLA KUTLANDI

 

KARTAL’DA 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI’NDA ÇOCUK SESLERİ YANKILANDI

 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kartal’da coşkuyla kutlandı. Kartal Belediyesi, Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Kartallı çocuklar için bu yıl da renkli ve eğlenceli bir kutlama programı düzenledi. Kartal Meydanı’nda yapılacak kutlama programına ek olarak ilçe genelinde 5 ayrı mahallede de sokak şenliği yapıldı. Kartal’da yapılan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında çocuk sesleri yankılandı.

 

Kartal Belediyesi’nin düzenlediği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, sabah saatlerinde Kartal Belediyesi Başkan vekili ve Başkan Yardımcısı Gülcemal Fidan, CHP Kartal İlçe Başkanı Erdal Kıskanç, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları, Kartal Milli Eğitim Müdür Vekili Dursun Teyran, Deniz Kıdemli Albay Enver Ünal, Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Gürsel Öğüt ve kamu kurum kuruluşlarının yöneticilerinin katıldığı Atatürk Anıtına çelenk koyma töreni ile başladı.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları Neyzen Tevfik Meydanı’ndan Kartal Meydanı’na yürüyüş ile başladı. Etkinlikler tüm Kartal genelinde farklı noktalarda oluşturulan etkinlikler eşliğinde kutlandı. Kartal Meydanındaki etkinliklerin yanı sıra kutlamalar; Uğur Mumcu, Soğanlık, Yakacık Kültür Merkezleri’nde, Hürriyet Mahallesi Vadi Sokak Ethem Sıral Kaptan Parkı ve Yalı Mah. Konfor Sokak’ta düzenlenen şenliklerle kutlandı.
Kartal Belediyesi Kreş Müdürlüğü tarafından hazırlanan etkinlik kapsamında Neyzen Tevfik Meydanı’ndan Kartal Meydanı’na çocuklar aileleriyle birlikte kortej eşliğinde yürüyüş yaptı. Grubun etkinlik alanına ulaşmasıyla 23 Nisan Çocuk Şenliği başladı. Kartal Belediyesi tarafından Kartal Meydanı’nda düzenlenen şenliğe Kartal Belediyesi Başkan Vekili ve Başkan Yardımcısı Gülcemal Fidan, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları Mustafa Fehmi Okay, Gökhan Yüksel, Kartal Belediyesi Meclis üyeleri, CHP Kartal İlçe Kadın Kolları Başkanı Kiraz Uzuntaş, Kartallı Muhtarlar, Kreşler Müdürü Enif Yavuz Dipşar, Kartal Belediyesi Birim Müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
Kartallı çocukların ve Bulgaristan’dan gelen çocuk halk oyunları ekibinin katılımıyla şenlik havasında geçen kutlamalarda Kartal Belediyesi Başkan Vekili ve Başkan Yardımcısı Gülcemal Fidan, geleceğin teminatı çocukların bayramını kutladı. “Bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı. Büyük Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetin 23 Nisan’da Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni açarak bir hanedandan bir diktatörden egemenliğin halka teslim edildiği günün anlamıdır. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta coşkuyla kutlandığı gibi Kartal’da da coşkuyla kutlanmaktadır. Çocuklarımız için Kartal Meydanı’nın dışında ilçe genelinde de 5 ayrı noktada çocukların doyasıya eğlenmesi ve iyi bir bayram geçirmeleri için etkinlik alanları oluşturduk. Tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum.” dedi.
Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Fehmi Okay da Kartal Meydanı’nda yapılan gösteriler sonrasında 23 Nisan Çocuk Şenliği kapsamında ilçe genelinde oluşturulan etkinlikleri tek tek gezdi. Çocukların 23 Nisan coşkusuna ortak oldu. Kartal’da ilçe geneline yayılan Çocuk Şenliği ile ilgili konuşan Okay, “Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet ve çocuklara en büyük armağanı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında tüm çocuklarımızın bu özel gününü kutluyorum. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 97. yılında tüm halkımız ve çocuklarımız bu gerçeğin farkına varsın ve bunu mutlu eğlenceli bir şekilde kutlaması amacıyla da Kartal’da birbirinden farklı 5 yerde etkinlik düzenledik. Yalı, Uğur Mumcu, Hürriyet, Soğanlık ve Yakacık Mahallelerinde düzenlediğimiz etkinlik ile 23 Nisan coşkusunu Kartal’ın geneline yaydık” dedi.


Kreş Öğrencileri Gösterileriyle Herkesi Büyüledi
Kartal Belediyesi’nin ilçede hizmet veren 11 ayrı kreşinde eğitim-öğrenim gören öğrencileri 23 Nisan Çocuk Şenliğinde gösterileriyle izleyenleri adeta büyüledi. Öğretmenlerin büyük özverileriyle gösterilerine hazırlanan 5 yaş grubu öğrencileri, Türkçe koro gösterisi, Atatürk şiirleri, jimnastik, İngilizce koro gösterisi ve heykel sempozyumu ile sahnede yer alırken; 6 yaş grubu öğrencileri de drama gösterisi, halk oyunları ve koro gösterisiyle büyük beğeni topladı. Kreş öğrencilerinin yaptıkları gösteri ve Bulgaristan’dan gelen çocuk halk oyunları ekibinin gösterisi Kartallılar tarafından büyük bir coşkuyla alkışlandı.
Kartal Meydanı’nda buluşan minikler, Kartal Belediyesi kreşlerinin hazırladıkları gösterileri izledikten sonra yüz boyama, maske, palyaço, unutulmaya yüz tutmuş oyunlar, halk oyunları, oyun parkları, oyun grupları ve eğlenceli atölyeler ile 23 Nisan coşkusunu ve gururunu doyasıya yaşadı. Etkinlikler sırasında miniklere balon, mısır ve pamuk şeker dağıtıldı. Kartal Meydan’a kurulan 3D helikopterde çocukların olduğu kadar büyüklerinde ilgisini çekti. Çocuklar 3D helikopter ile keyifli zaman geçirdi.

Galeri
📆 23 Nisan 2017 Pazar 21:18   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR