MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Gençlik, Kartal, Manşet, Toplum » Kartal’da 5 Yeni Park Hizmete Girdi
Kartal’da 5 Yeni Park Hizmete Girdi

 

Başkan Altınok Öz: “5 Yıldır Kartallı İnsanımız İçin Çalışıyoruz”

 

 

Kartal genelinde 2009 yılına kadar mevcut yeşil alanları, görev yaptığı 5 yıl boyunca ikiye katlayan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, yeni park alanları yaratmak için çalışmalarına devam ediyor. Kartal Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, yapımına 2013’ün son günlerinde başlanan 7 yeni parktan 5’ini tamamlayarak halkın hizmetine sundu.

 

Soğanlık Yeni Mahalle’de 3, Uğur Mumcu Mahallesi’nde 2 yeni park hizmete girerken 5 yeni parkla birlikte, “Belediyecilik, bina yapmakla değil halka yeşil alanlar yaratmakla olur” anlayışıyla çalışan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün 2009’dan bu yana hizmete açtığı park sayısı 50’ye yükseldi, mevcut parkalarla birlikte ise sayı 149’a ulaştı. 2 yeni parkın yapımına ise devam ediliyor.

PARK (8)

 

Kartal’da Spor Alanları Arttı

 

 

Kartal Belediyesi, hizmete açılan yeni parklarda, gençlerin spor yapabilmelerine olanak tanımak amacıyla spor sahaları oluşturdu. Buna göre, Soğanlık Yeni Mahalle’de bulunan Pamukkale Sokak Parkı’nda futbol sahası ve koşu parkuru, Yahya Kemal Beyatlı ve Atatürk caddelerinin kesiştiği noktada yer alan parkta basketbol sahası, Yahya Kemal Beyatlı Caddesi Parkı’nda futbol ve basketbol sahası, Uğur Mumcu Mahallesi’nde bulunan Leylak Sokak Parkı’nda futbol sahası, Ihlamur Sokak Parkı’nda ise koşu parkuru, basketbol sahası ve tenis kortu tamamlandı. Böylece 2009’dan bu yana yapılan çalışmalar sayesinde 25 basketbol sahası, 6 çim futbol sahası ve 1 tenis kortu hizmete açılarak gençlere ve spor meraklılarına alternatif spor alanları yaratıldı. Gençleri ve çocukları spora özendirmek amacı ile yapılan çalışmalar kapsamında Kartal’ın parklarında 3000 metre koşu parkuru yapıldı.

 

 

Başkan Altınok Öz’ün hizmete açtığı parklar, basketbol ve futbol sahaları ile gençlere spor yapabilme imkanı sunarken çocuk oyun grupları ve kum havuzları, miniklerin renkli ve sınırsız oyun dünyalarına hitap ediyor. Öte yandan dinlence alanları, amfi tiyatro, kamelya ve yeşil alanlar da Kartallılara nefes aldırıyor.

 

Kartal’da Yeşil Alanlar 5 yılda Yüzde 64 Arttı

 

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün göreve geldiği 2009 yılından bu yana Kartal’da yeşil alanlarda da ciddi bir artış kaydedildi. Kartal’a 2009 yılından 2013 yılı sonuna kadar 94 bin 217 m² yeni yeşil alan kazandırılırken % 64’lük bir artış kaydedildi.

 

PARK (5)Parklarda Güneş Enerjili Aydınlatma

 

Başkan Altınok Öz’ün hayata geçirdiği projeyle Kartal’daki 14 parkta güneş enerjisiyle aydınlatma sistemine geçildi. Yaklaşık 2 sene içinde alım ve kurulum maliyetini karşılayacak olan sistemle, daha sonra parklar sıfır maliyetle aydınlatılacak. Sistem, güneş enerji panelleri sayesinde gün ışığından alınan enerjiyi aküde depolayarak, hava karardığında otomatik olarak devreye giriyor ve armatürlerin yanmasını sağlıyor. Hizmete giren 5 yeni parkla birlikte Kartal’da toplam 18 parkta güneş enerjili aydınlatma sistemi kullanılıyor.

 

 

Diğer yandan Kartal’ın parklarında 2009 yılında 300, 2010 yılında 340, 2011 yılında 180, 2012 yılında 250 ve 2013 yılında 270 tasarruflu ampul kullanılarak enerji tasarrufu sağlandı.

 

 

2009 yılında parkların sulama maliyeti 560 bin TL iken, 5 yılda parklar metrekare olarak artmasına rağmen 2013 yılında 384 bin 900 TL’ye düşürüldü. Böylece daha az masrafla daha çok yeşil alan sulanabiliyor.

 

 

Parklar Engelli Vatandaşlar İçin Ulaşılmaz Olmaktan Çıktı

 

 

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün, engelli vatandaşların yaşam kalitesini arttırmaya yönelik projelerinden biri de parklar ve yeşil alanlarda hayata geçti. 2010 yılında Başkan Altınok Öz’ün başlattığı proje ile Kartal’da park girişlerine engelli rampaları yapılmaya başlandı. Ayrıca park girişlerinde görme engelli vatandaşlarımız için uyarıcı nitelikte hissedilebilir yüzeyler yerleştirildi.

 

 

Başkan Altınok Öz: “Önce insan demiştik”

 

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, “Kartal Belediyesi, daha sağlıklı ve temiz bir Kartal için, kişi başına düşen yeşil alan miktarını arttırmak amacıyla yeni parklar yapmaya devam edecek. Göreve geldiğimiz günden beri yaptığımız çalışmalar sonucunda kişi başına düşen yeşil alan miktarını 6.02 m²’ye yükselttik. Gelişmiş ülkelerde kişi başına 10 metrekare yeşil alan düşüyor. Bu hedefi yakalamamız gerekiyor. Ayrıca unutulmamalıdır ki özellikle bir deprem anında yeşil alanlar çok büyük bir ihtiyaç haline gelecek. Dolayısıyla yeşil alanı korumamız, genişletmemiz lazım” dedi.

 

Başkan Altınok Öz, insanların nefes alabilecekleri yerlere ihtiyaçları olduğunu belirterek “Yaşanabilir, modern görünümlü ve yeşil alanları bol bir kent oluşturmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Göreve geldiğimizde ‘Önce İnsan’ demiştik. 5 yıldır Kartallı insanımız için çalışıyoruz. Büyüyen ve gelişen Kartal‘ı her yönden örnek gösterilecek bir yer yapabilmek için çalışmaya devam edeceğiz “ dedi.

 

 

 

Galeri
Etiketler: , , ,
📆 10 Ocak 2014 Cuma 15:10   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR