MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Eğitim, Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » KARTAL’DA AÇIK OMURGA BİLGİLENDİRME SEMİNERİ VERİLDİ
KARTAL’DA AÇIK OMURGA BİLGİLENDİRME SEMİNERİ VERİLDİ

Halk sağlığını öncelikli kılan anlayışla Başkan Altınok Öz’ün öncülüğünde çalışmalarını sürdüren Kartal Belediyesi, sağlık konularında düzenlediği eğitim ve bilinçlendirme seminerlerine devam ediyor. 

 

Kartal Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, bu seminerler kapsamında son olarak Kartal Kent Konseyi, Eczacılar Vakfı ve Rotary Kulübü işbirliği ile “Açık Omurga (Spina Bifida) Bilgilendirme Semineri”ni Kartal Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdi. Seminere Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Turgut Mermertaş, Eczacılar Vakfı Başkanı İhsan Turnalar, Kartal Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Hülya Çimen Koyun, Sağlık İşleri Müdürü Sevin Köker ve çok sayıda Kartallı vatandaş katıldı.

 

Dr. Cem Hakan Yurtsever’in konuşmacı olarak katıldığı seminerde; spina bifida yani açık omurganın ne olduğu, nasıl meydana geldiği, kimlerin spina bifida’lı çocuğu olabilme riskinin olduğu, tedavisi, hastalığın önlenmesinin mümkün olup olmadığı ile ilgili bilgi verildi.
3e880d92-563a-48ee-9dff-6c663f4298a9 12f8e5f7-ffa0-40bc-9bb8-94c51bc6f86b

Seminerin ardından Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Turgut Mermertaş, katılımcılara ve konu ile alakalı değerli bilgilerini kendileri ile paylaştığı için Dr. Cem Hakan Yurtsever’e teşekkür etti. Kartal Belediyesi olarak sağlık eğitimlerine devam edeceklerini dile getiren Turgut Mermertaş, vatandaşlara: “ Bilgi almak istediğiniz bir konu olduğunda bize başvurun, Kartal Belediyesi olarak bilgilendirme seminerleri yapmaya hazırız.” dedi. Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Turgut Mermertaş, konuşmasının ardından Konuşmacı Dr. Cem Hakan Yurtsever, Kartal Kadın Meclisi Başkanı Hülya Çimen Koyun ve Eczacılar Vakfı Başkanı İhsan Turnalar’a plaket takdim etti.

 

Spina Bifida

 

Açık Omurga veya Spina Bifida, gelişimsel bozukluk nedeni ile vertebra arka elemanlarının kapanmaması ve buna bağlı ortaya çıkan klinik bir tablodur. Spina bifida çocukluk çağı engellilik nedenleri arasında serebral plasiden sonra ikinci sıklıkta görülen bir hastalıktır. Spina Bifida, genellikle kalıcı özürlülüğe neden olur ve ömür boyu tedavi süreci devam eder. Türkiye’de doğan 1000 bebekten 3’ünde sipina bifida sorunu görülmektedir. Embriyolojik dönemde (hamileliğin 2-6’ıncı haftaları arasında) gelişen nöral plak iki tarafından kıvrılarak kapanır ve nöral tüpü oluşturur. Nöral tüpün kranial kısmından beyin gelişirken, kaudal kısımdan omurilik oluşur. Bu dönemde nöral tüpün kaudal kısmının kapanmasında meydana gelen problemler spina bifida ve diğer omurilik bozukluklarına neden olur.

 

 

Galeri
📆 25 Mart 2016 Cuma 13:32   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR