MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » KARTAL’DA ASFALT ARTIKLARI GERİ DÖNÜŞÜMDE
KARTAL’DA ASFALT ARTIKLARI GERİ DÖNÜŞÜMDE

Kartal’da geri dönüşüm bilincini arttırmaya yönelik çalışmalarına devam eden Kartal Belediyesi, ilçedeki geri dönüşüm zincirine, yol yapım çalışmalarında kullanılan asfaltı da ekledi.

 

Kartal Belediyesi tarafından ilçe genelinde yapılan yol bakım ve onarım çalışmaları sırasında sökülen eski asfalt,  yeniden kullanılabilir hale getirilerek değerlendiriliyor. Kartal Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, asfalt geri dönüşümü çalışması kapsamında, yeni yol yapımı öncesinde söktükleri asfaltı taş kırma makinesinden geçirerek ufalıyor, daha sonra ise yeni yapılacak asfaltın altına döşeyerek kullanıyor.

Kartal Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, geliştirdiği bu proje ile Kartal’da bir yandan yolları yenileyerek ilçeye daha düzenli ve güvenli bir görünüm kazandırıyor diğer yandan asfaltı geri dönüşüm zincirine ekleyerek çevre bilincini arttırmaya yönelik örnek bir uygulamaya imza atıyor.

 

Başkan Öz: “ Geri Dönüşümde Örnek Çalışmalara İmza Atıyoruz” 

 

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede “ Kartal Belediyesi olarak çevreyi korumaya yönelik çalışmalara büyük önem veriyoruz. İlçemizde bulunan okullarda, kreşlerde ilgilendirme amaçlı seminerler ve sokakta her yaştan Kartallı için etkinlikler düzenliyoruz. Bizler, yaptığımız çalışmalarla çocuklarımıza örnek olmalıyız ki onlar da bu bilince erişsin. Geri dönüşüm, kentimizin, ülkemizin ve dünyanın geleceği için duyarlılık göstermemiz gereken bir konu. Gelecek, hepimizin ellerinde. Geri dönüşüm zincirine her vatandaşımızın katılması ve çevre hassasiyetiyle hareket etmesi için çabalarımız devam edecek” dedi.

📆 20 Kasım 2014 Perşembe 13:13   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR