MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Kartal, Manşet, Toplum » Kartal’da Atıklara Çevreci Çözüm: Yer Altı Çöp Konteynerleri
Kartal’da Atıklara Çevreci Çözüm: Yer Altı Çöp Konteynerleri

 

 

Kartal Belediyesi, Kartal’da kentsel ve yerinde dönüşüm çalışmalarına devam ediyor. Kartal Belediyesi, çevre sağlığını gözeten projeleri hayata geçirirken kentin estetik görünümünün güzelleşmesi için de çalışmalarını sürdürüyor. 2012’de başlatılan projeyle, Kartal’da 50’nin üzerinde daire bulunan alanlarda çöplerin toplanması için yer altı konteyneri yapılması zorunlu hale getirildi. İlçedeki nüfus artışı ve neticesinde evsel katı atıkların artması nedeniyle 2012’de başlatılan çalışmalarla yeni düzenlemelere gidildi. Kartal Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün projelendirdiği ve Ekim 2012’de Meclis’te kabul edilen çalışmaya göre, konut ve işyeri inşaat proje ruhsatlandırma aşamasında her 50 bağımsız (daire-işyeri) bölümlü yapılarda 1 adet yer altı konteyneri; inşaatı devam eden veya bitmiş, oturmaya hazır ve mevcut ikamet edilen her elli 50 bağımsız (daire-işyeri) bölümlü yapılara (siteler) 1 adet yer altı konteynerinin ilgilisine tesis ettirilmesi zorunlu hale getirildi ve söz konusu şartlara uyan sitelere tebligat yapıldı.

 

Kartal’da 20 Yer Altı Çöp Konteyneri Yerleştirildi

 

20 adet yer altı çöp konteyneri, Kartal’da çeşitli merkezlere yerleştirilerek sokak ve caddeler daha temiz bir görünüme kavuşturuldu. Başlangıç olarak Soğanlık Yaşam Kalitesini Yükseltme Merkezi Önü, Hürriyet Yaşam Kalitesini Yükseltme Merkezi Önü, Hürriyet Huzurevi Önü, Cevizli Keban Sokak, Adliye Sarayı Önü, Hürriyet Caddesi Merdivenlerin Karşısı, Hürriyet Caddesi Eski Belediye Düğün Salonu Mevki, Kartal Merkez Sahile Çıkış, Rıhtım Caddesi, Soğanlık Caddesi Şefliğin Karşısı, Yeni Belediye Binası ve Yakacık Caddesi’ne yerleştirilen yer altı çöp konteynerlerinin, yerleşim alanlarında ve sitelerde de yaygınlaşması hedefleniyor.

 

Yer Altı Çöp Konteynerleri Çevreye Duyarlı

 

Çevre sağlığına duyarlı olması için özel olarak üretilen yer altı çöp konteynerleri, atık kolon ünitesi sayesinde çevreye pis koku yayılmasını önlüyor, çöp suyunun sokaklara akmasını engelliyor. Hayvan ve insanların çöp konteynerlerini karıştırmasını da engelleyen bir sisteme sahip olan yer altı çöp konteynerleri, kolay toplama sistemi ile araç ekipman ve işçilikten de kazanım sağlıyor. Yer altı çöp konteynerleri, bu şekilde çevre kirililiğini önleyerek kentte güzel bir görünüm sağlıyor. Yer altı çöp konteyner sistemi, robot vinçli atık toplama kamyonlarıyla boşaltılıyor ve güvenlik platformu, iç konteyner boşaltma veya başka sebeplerden çıkarıldığında kuyunun ağzını canlıların düşmesini engelleyecek şekilde kapatan bir asansör sistemine bağlı çalışıyor.

 

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr Altınok Öz, belediye hizmetleri içinde yer alan temizlik, asfalt, kaldırım, yol çalışmaları gibi işlerin her mahallede düzenli sürdürüldüğünü, yeni proje ve çalışmalarla hizmetin daha düzenli yürümesi için de bir dizi çalışma yaptıklarını belirterek “Sosyal belediyecilik adına yürüttüğümüz projelerin yanında belediyenin yapması gereken işleri de aksatmadan sürdürüyoruz ”dedi.

 

📆 26 Kasım 2013 Salı 13:49   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR