MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Kartal, Manşet, Toplum » KARTAL’DA BALKANLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEK BİNASINA MUHTEŞEM AÇILIŞ
KARTAL’DA BALKANLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEK BİNASINA MUHTEŞEM AÇILIŞ

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün desteği ve katkısı ile Kartal Soğanlık Orta Mahalle Balkanlılar Parkı yanında inşası tamamlanan üç katlı Balkanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Binası, görkemli bir törenle açıldı.

unnamed
Törende konuşan Op. Dr. Altınok Öz, ” Derneğin, Balkanlar ve Türkiye arasında bir köprü oluşturacağını ifade ederek Balkanlılar Derneği binasının önemli görevleri de yerine getireceğini ” söyledi.
Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün desteği ve katkısı ile Kartal Soğanlık Orta Mahalle Balkanlılar Parkı yanında 3317 m2  üzerine  üç kat olarak  inşa edilen   Balkanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Binası, yapılan muhteşem törenle açıldı.
Açılış törenine, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt,  Bulgaristan Hak ve Özgürlükler Hareketi Genel Başkan Yardımcısı  ve Kırcaali Milletvekili Erdinç Hayrullah, Burgaz Milletvekili Hüseyin Hafızov, Gabrovo Milletvekili Çetin Kazak, Bulgaristan İstanbul Başkonsolosu  Aleksander Velev,  Kartal CHP ,MHP,AKP,DP İlçe Belediye Başkanları, Kırcaali Belediye Başkanı Atilla Baykal ,Kartal Belediyesi Kardeş Belediyeleri Sırbistan Sjenica Belediye Başkanı Hazbo Mujoviç, Bulgaristan Sitovo Belediye Başkanı Nıkolay Nedelchev, Bulgaristan Vidin Belediye Başkanı Gergo Gergov, Bulgaristan Ardino Belediyesi Başkanı Resmi Murat ve protokol ekibi, Antonovo Belediye Başkanı Taner Ali, Sofya ve Varna Kadın Kolları, Sofya Teknik Üniversitesi Dekanı Daniela Gotseva  ve ekibi, Yalova Subaşı Belediye Başkanı Musa Kuş, Balkanlar Göçmen Dernekleri Federasyonu Genel Sekreteri Hüsamettin Çınar,Balkanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Olcay Özgün, Balkan Dernekleri Federasyonu ve Konfederasyon temsilcileri, Kartal Belediye Başkan Yardımcıları, Kartal Belediye Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları ve çok sayıda Kartallı katıldı.

unname2
Başkan Altınok Öz Coşkuyla Karşılandı
Mehter takımı konseriyle başlayan açılış töreninde alana gelen Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz yoğun bir tezahüratla karşılaşırken Kartallılar, ellerinde meşalelerle ve ‘Kayıtsız Şartsız Altınok Öz, Kartal Öz’üne döndü’ yazılı  pankartlarla sevgi gösterisinde bulundu. Yaşanan yoğun izdiham nedeniyle güçlükle tören alanına girebilen Op. Dr. Altınok Öz, burada Kartallıları ve davetlileri selamladı.
“Bu Dernek Balkanlarla Türkiye Arasında Köprü Olacak”
Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, törende yaptığı konuşmada, derneğin, Balkanlar ve Türkiye arasında bir köprü oluşturacağını söyledi. Başkan Altınok Öz, Balkanlılar Derneği binasının önemli görevleri de yerine getireceğini belirterek “ Yüzyıllar önce Anadolu’dan Balkanlara giden, daha sonra göç edenler ile kalanlar arasında köprüyü oluşturacak bir binadır burası. Bu bir İl binası, bir İl Dernek binası değildir. Bu binanın önemli görevleri var. Bu binanın, orada kalanlar ile buraya gelenler arasında önemli bir köprü görevini layıkıyla yerine getireceğinden en ufak bir şüphem yoktur” dedi.
Başkan Altınok Öz, Bulgaristan’a gittiklerinde tercümana ihtiyaç duyduklarını belirterek, “Göç sonrasında burada kalan kardeşlerim, bu ülkenin ana dilini bilmek zorundasınız. Ama oradaki ana dilinizi de sürdürmek zorundasınız. Konsolosumun da söylediği gibi burada dil kursları, Bulgarca ağırlıklı olacak şekilde orayı daha iyi anlamak ve daha iyi iletişim kurmak için düzenlendi. Kültürünüzü iyi tanıtın, iyi öğretin. Çevrenizde komşularınız var. Kapılarınızı komşularınıza da açın” diye konuştu. Başkan Altınok Öz’ün konuşmasının ardından kürsüye gelen Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt ise açılışa katıldığı için mutlu olduğunu, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin Balkanlar’da atıldığını belirtti. Öğüt, “ Burada bulunmaktan çok mutluyum. Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri Balkanlar’da atıldı. O nedenle sağlam atılan bu temelleri sevmeyen ve beğenmeyenler var. Bu sağlam temelleri kimseler yıkamaz” şeklinde konuştu.

unnamed4
Kendi İşlerini Kurmak İsteyenlere Eğitim Verilecek
Kartal Balkanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Olcay Özgön, öncelikle kültürel faaliyetlere özen göstereceklerini vurguladı. Özgön, ”Derneğimizde yapacağımız faaliyetlerin başında, olmazsa olmazımız eğitim geliyor. Dil ve bilgisayar kurslarımız, kendi işini kurmak isteyenlere KOSGEB uygulamalı girişimcilik eğitimleri vereceğiz. Balkan halk oyunları, halk türküleri, yemekleri, el işleri gibi kültürel varlıklarımızı yaşatacağız. En önemli faaliyetlerimiz ise kardeş belediye ilişkilerimizin takibi, ulusal ajans ve Avrupa Birliği projeleri oluşturmak. Hedefimiz, Türkiye ve yurt dışındaki ülkelerden, kardeş ve ortak dernekler oluşturarak Türkiye’deki diğer dernekler arasında değişim programları ve deneyimleri paylaşmaktır” dedi. Konuşmaların ardından Kartal Balkanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Olcay Özgön, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz ve açılışa katılan davetlilere onurluk takdim edildi ve Başkan Altınok Öz ve konukların katılımı ile 3 katlı Balkanlılar Kültür ve Eğitim Derneği’nin açılışı gerçekleştirdi.

Galeri
📆 21 Ocak 2014 Salı 09:46   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR