MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Etkinlikler, Kartal, Kültür-Sanat, Magazin, Manşet, Toplum » Kartal’da Barış Rüzgarları Esti.
Kartal’da Barış Rüzgarları Esti.

ONUR AKIN’DAN BAŞKAN ÖZ’E BÜYÜK ÖVGÜ
       “BAŞKAN ALTINOK ÖZ’Ü SONUNA KADAR DESTEKLİYORUM”
21 Eylül Dünya Barış günü dolayısıyla Kartal Belediyesi tarafından Kartal Meydanı’nda düzenlenen Onur Akın konseri büyük ilgi gördü.
Onur Akın’dan önce sahne alan ünlü 4×4 adlı müzik grubu, alanı dolduran binlerce Kartallıya eski şarkılardan oluşan bir repertuarla seslendi. Konserin ardından Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Fügen Mavi, 4×4 grubuna Kartal heykelciği verdi.
4×4 Grubunun ardından Türk Halk Müziği sanatçısı Okan Şahin sahne aldı. Şahin, Neşet Ertaş, Nesimi Çimen, Musa Eroğlu’ndan türküler söyledi. Türkü ziyafetinden sonra Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Gülseren Böyüktaş, Şahin’e Kartal Heykeli takdim etti.

kartal-baris-1
Onur Akın Türkülerini Barış İçin Seslendirdi  
21 Eylül Dünya Barış Günü için Kartal’da sahneye çıkan Onur Akın, binlerce kişinin sevgi gösterisi altında sevilen parçalarını seslendirdi.  21 Eylül Dünya Barış Günü etkinliklerinde Kartal’da olmaktan büyük mutluluk duyduğunu kaydeden Onur Akın, “Günümüzde savaş çığırtkanlığı yapanlara ve gözünü para bürümüş emperyalist devletlere inat, hep barışı savunduk ve savunmaya da devam edeceğiz” dedi. Seslendirdiği parçaları barış, kardeşlik, sevgi ve özgürlük temaları üzerine oturtan sanatçı, “Şu anda suçlarının ne olduğunu bile bilmedikleri halde yıllardır hapishanede tutulan tüm aydınlar için ve özellikle de Mustafa Balbay için ‘Gaybana Geceler’i seslendiriyorum” diye konuştu. Şarkı aralarında kendisini dinleyen gençlere seslenen Onur Akın, “Merak etmeyin gençler. Büyük üstadın dediği gibi, ‘Güzel günler göreceğiz, güneşli günler” dedi.
“Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ü İyi ki Tanıdım”
Sevilen sanatçı Onur Akın, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ü tanıdığına mutlu olduğunu ve Başkan Altınok Öz’ün vatanperver bir insan olduğunu belirterek “Başkan Altınok Öz’ü tanımaktan büyük mutluluk duydum. Kartal için büyük projeleri hayata geçirdi.  Kendisi çok iyi bir vatansever ve vatanperverdir. Başkan Altınok Öz, Kartallı Kazım gibi savaştan önce de bahçıvan, savaştan sonra da bahçıvan olan bir insan. Başkan Altınok Öz, başkan olmadan önce de özünde sözünde olan bir insandı, başkan olduktan sonra da özünde sözünde bir insan. Hiç değişmedi. Başkanımızın Kartal’a yapacak daha çok hizmetleri ve projeleri var. Başkan Altınok Öz’ü sonuna kadar destekliyorum” şeklinde konuştu.
Konser arasında sevilen sanatçı Onur Akın, can dostu olan ozan Nurettin Reçber’i sahneye davet etti. Akın ve Reçber, “Ciran seviyorum seni” adlı türküyü birlikte seslendirerek meydanı dolduran on binlerce Kartallıya müzik ziyafeti verdiler. Konsere Onur Akın ve Nurettin Reçber, daha sonra da Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ü sahneye davet ederek “Bekle bizi İstanbul” adlı şarkıyı birlikte söylediler.

kartal-baris-2
“Biz Bu Memleketin Sevdalısıyız”
Konserin sonunda konuşma yapan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, barış mesajları verdi. Başkan Altınok Öz, ‘Biz Bu Memleketin sevdalısıyız’ diyerek şöyle konuştu: “Geçtiğimiz günlerde Ruhi Su’yu andık. Bozkır’ın tezenesi olan sevgili hemşerim Neşet Ertaş’ı önümüzdeki günlerde anacağız. Aşık Veysel. Biz bu memleketin sevdalısıyız. Bizim gönlümüzden barış geçiyor, dostluk, sevgi geçiyor. Bizim gönlümüzden savaş geçmiyor. İnsanı yaşatalım istiyoruz. İnsanla mutlu olalım istiyoruz. İnsanı mutlu edelim istiyoruz. Bu coğrafyada, Ortadoğu’da savaşlar olmasın, kan olmasın, insanlar ölmesin. İnsanlık olsun, insani değerler öne çıksın. Onur Akın’ın 25. sanat yılını kutluyorum. Buradaki sanatçı dostlarımıza, bizlere destek verdikleri için teşekkür ediyorum.”
“Kartallı Kartalı Çeker”
Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, konuşmasında, geçtiğimiz günlerde ziyaret ettiği ve Kartal’la kardeş belediye olan Sırbistan’ın Sancak bölgesi Senitce’de yaşayan beyaz gagalı ve kafalı kartal ile ilgili bir anıyı paylaştı. Başkan Altınok Öz, “ Sırbistan’ın Sancak bölgesi Senitce’ye gittim. Orada türünün son örneği olan beyaz gagalı ve beyaz kafalı bir kartalın yaşadığını öğrendim. İnsanlar bu özel kartalın soyunun yok olmaması için çalışmalar yapmışlar. Bu çalışmalar sonucunda bu özel kartalın sayısı 200’e ulaşmış. Haber kanalları ve gazeteciler, bu kuşları çekebilmek için günlerce Senitce’de kalmışlar. Ama bir tane bile beyaz gagalı beyaz kafalı kartal görememişler. Biz Senitce’ye gittik. Önümüzden, üstümüzden, sağımızdan, solumuzdan beyaz gagalı, beyaz kafalı Kartallar uçtular. Biz o Kartalları gördük. Yani Kartallılar, kartalı çeker” diye konuştu. Konuşmasının ardından Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Onur Akın’a Kartal plaketi takdim etti. Daha sonra Onur Akın konseri ‘Bana bir ıslık çal’ şarkısıyla sona erdi.

Galeri
📆 23 Eylül 2013 Pazartesi 13:34   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR