MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » KARTAL’DA BİR NUMARA” KARADENİZ OTO”
KARTAL’DA BİR NUMARA” KARADENİZ OTO”

Kartal oto sanayi sitesinde hizmet veren ve sektörünün önde gelen isimlerinden olan Karadeniz oto yıllardır müşterilerine hizmetin en kalitelisini vermeye devam ediyor.
Deneyimli ve uzman kadrosu ile önce müşteri memnuniyeti diyen firma işin maddi kısmını ikinci planda tutuyor.
Firmanın sahibi Süleyman Öksüz beyle yaptığımız söyleşide Karadeniz oto ve kendisi hakkında bazı sorular sorduk oda tüm sıcakkanlılığıyla sorularımızı cevapladı.

 
Öncelikle sizi tanıyarak başlayalım diyerek Süleyman beye sohbetimize başladık.

krd1krd2
Süleyman bey bize şunları söyledi;
” Trabzon Arsinliyim, bu işe Trabzonda çıraklıktan başladım , yaklaşık 35 yıldırda bu sektörün içindeyim.
1994 yılından bu yanada Kartal Oto sanayi Sitesinde Karadeniz oto olarak hizmet vermekteyiz. Dükkanımızda motor,mekanik ,elektro mekanik ve yedek parça hizmetlerimiz vardır.

 
Yaptığımız işlere yedek parçada ve işçilikte 1 yıl garanti vermekteyiz. Firmamızın ana ilkesi şudur biz müşterilerimize işyerimizin sahibi bizlerde onların adına burayı işleten idareciler gözüyle bakıyoruz. Bizler onların emanetçisiyiz ve onların dükkanında onlara hizmetin en kalitesini vermeye çalışıyoruz. Kurulduğumuz günden bu yana tek değişmeyen yanımız budur.
Yetkili servisleri tercih eden müşterilerimizin çoğu garanti olayından dolayı oraları tercih ediyorlar ama az öncede belittiğim gibi bizim firmamızda da yedek parçada ve işçilikte 1 yıl garanti vardır. Bizler öncelikli olarak sağlam iş az maliyet uygulamasını ön plana çıkarıyoruz. yetkili servislerde bizlerde olduğu gibi rahat pazarlık ve indirim konularına giremezler diye düşünüyorum” dedi.
Süleyman beye Ülkenin şu an içinde olduğu ekonomik kriz işlerinizde ne gibi bir etki yaptı ve bu işin çırakları artık pek yetişmiyor sanırım diye sorduk;

 
” Evet Ülkede ciddi bir ekonomik sıkıntı var hemde gözle görülür bir şekilde , her esnafta, her sektörde olduğu gibi bu bizede yansıdı tabi ama bizim firmamız hem çok eski olduğu için hemde bizlerden memnun bir müşteri kitlesine sahip olduğu için müşterilerimizi daha uygun yerler arayışına götürmedi. Ha bu demek değildirki hiç etkilenmedik tabiki etkilendik , mesela en basit örneği Cumartesi günleri dükkanımızın önünde araba çekmeye yer bulamazdık , şimdilerde okadar olmuyor ama yinede Allaha şükürler olsun boş kalmıyoruz.
Çıraklık meselesine gelince evet artık eski sanatkarlar yetişmiyor maalesef , okulların zorunlu okuma süresi uzatılması bunun başlıca sebeplerinden , eskiden okumayan çocuğu bizlerin yanında verirlerdi ailesi okumadı madem bir sanat öğrensin diye ama şimdi öyle değil , meslek liselerinde branşlarına göre öğrencileri yetiştirmeye çalışıyorlar ama bizlerde ki kadar öğrenemiyorlar bu işi.
Birde teknoloji ilerledikçe , arızalana parçaları tamir etmek yerine yenisini takma yoluna gidildi, eskisi gibi al eline çekici dayatmayı kazalı bölgeyi tamir et yok artık.
Sanki biraz Avrupada ve başka Ülkelerdeki gib uygulamara gidilmeye çalışılıyor ama orada yetişen öğrenci işin ehli bir usta olarak okulundan mezun oluyor. Hem oralarda parça ve işçilik daha ucuz olduğu için bu sektörde alternatifleri daha çok. Belki zamanla bizim gibi sanayi sitelerini kaldırıp daha büyük işmerkezleri yapıp birkaç dükkanı bir araya toplayıp bir nevi servis görünümünde dükkanlara dönüştürebilirler.

 
Yeri gelmişklen Kartal Oto sanayi sitesi Yönetimine ve onların nezdinde Başkanımız Hüseyin Demirhana teşekkür etmek istiyorum buradan. Kendisi göreve geldiğinden beri Yönetimiyle beraber sanayimiz için çok güzel işler yaptılar. Kartal oto sanayi sitesi İstanbul’un örnek gösterilebilecek sanayi sitelerinden biri haline geldi.

 
Kendisine hem firmamız adına ve diğer esnaf arkadaşlar adına teşekkür ederiz.

 
Başka sektörlerde de işlerimiz var mesela yine bu işimizle bağlantılı bir Renta Car oto kiralama firmamız var, Toptan gıda sektöründe bir firmamız var ama benim aşık olduğum ve asla vazgeçemeyeceğim yegane işim ve işyerim burasıdır. Çünkü çıraklığından başladığım ve artık adeta benimle bütünleşmiş olan işimdem vazgeçemem” dedi.
Son olarak şunları söyliyeyim baştada söylediğim gibi müşterilerimiz bizim işyerimizin sahibidir ve bizler onların emanetçisiyiz ve bugüne kadar olduğu gibi bugunden sonrada Allah nasip ettiği sürece onlara en güzel hizmeti sunmaya devam edeceğiz”… Diyerek sözlerini noktaladı.
Bizde Süleyman beye bize zaman ayırdığı için teşekkür ettik ve hayırlı işler dileyerek işyerinden ayrıldık.
KARADENİZ OTO
Kartal oto sanayi sitesi D-2 Blok No: 4 Kartal /İstanbul
Tel: 0216 517 81 45
krdoto61@hotmail.com

Galeri
📆 06 Mart 2016 Pazar 15:09   ·   💬 1 yorum   ·  

“KARTAL’DA BİR NUMARA” KARADENİZ OTO”” için bir yanıt

  1. SERDAR dedi ki:

    gerçekten daha önce çok sayıda araç tamir ve bakımı yaptırdık ve bugüne kadar yaptırmış olduğumuz işlerden son derece memnun kaldık işlerini büyük bir hassaslıkla yapan bi firma ayrıca hem personel hem firma sahibi olan süleyman bey in güleryüzünden ve yapmış oldukları temiz işçilikten oraya bir gidenin bir daha gitmemek gibi bir lüksü olmaz diye düşünüyorum ben bu fikirdeyim son olarak karadeniz otomotiv personeli ve sahibi olan süleyman beye hem teşekkür hemde işlerinde başarılar dilerim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR