MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Politika, Toplum » KARTAL’DA BÜYÜK ÇOŞKU ‘SARIGÜL VE ALTINOK ÖZ KARTAL MİTİNGİNDE’
KARTAL’DA BÜYÜK ÇOŞKU ‘SARIGÜL VE ALTINOK ÖZ KARTAL MİTİNGİNDE’

MUSTAFA SARIGÜL VE OP. DR. ALTINOK ÖZ KARTAL MİTİNGİNDE

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, CHP Kartal Belediye Başkan Adayı Op. Dr. Altınok Öz ve eşi Feray Öz’ün katılımı ile düzenlenen Kartal mitingi büyük ilgi gördü. Binlerce Kartallı Hürriyet Mahallesi’ndeki meydanda buluştu. Yoğun sevgi gösterileri ile başlayan mitinge CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, CHP Parti Meclis Üyesi Onursal Adıgüzel, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, CHP İstanbul Milletvekili Celal Dinçer, CHP İstanbul Milletvekili Müslim Sarı ve CHP Kartal İlçe Başkanı Kamer Gök de katıldı.

Kartal’da gerçekleşen mitingde Mustafa Sarıgül ve Altınok Öz’e büyük sevgi gösterisi yapıldı. Sarıgül, “Sayın Topbaş, ‘yapacak çok işim var’ diyor. Sayın Topbaş, Gezi olaylarını sen yarattın, Gezi olaylarını sen çıkarttın. Taksim’e dozerleri sen gönderdin. Orada bulunan gençlerin çadırlarını senin zabıtaların yaktı. Sen şu anda 8 tane gencin hesabı ver” dedi.

 
CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül konuşmasında 2B arazileri konusunda değinerek, “20 yıldır yapamadınız, şimdi aklınıza geldi. Tayyip Erdoğan’ın gözünden kaçmış kupon arazileri mi satacaksınız?” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Kule dikmediğiniz Topkapı Sarayı’na kule mi dikeceksiniz? Topkapı Sarayı’na rezidans mı yapacaksınız? Yoksa Topkapı Sarayı’nı otele mi çevireceksiniz? Boğaz kenarını bitirdiniz, şimdi boğazı betonla doldurup imara mı açacaksınız? Yoksa Sayın Topbaş Sultanahmet Meydanı’nı El Kadılara mı satacaksın? Sayın Topbaş, Ayasofya’yı alışveriş merkezi mi yapacaksınız? Etiler Polis Okulu yarım kaldı, yoksa o işi mi tamamlayacaksın? Beton dökmediğiniz bir kaç metre yer kaldı, oralara beton mu dökeceksin? Şehir içinde bitirmediğin bir kaç tane küçük esnaf kaldı onları mı kapatacaksın? Sayın Topbaş ne yapacaksın? Yapacak işim çok diyorsun. Gezi Parkı’na sana alışveriş merkezi yaptırtmayacağım. Sayın Topbaş, yapmadığınız, bozmadığınız, satmadığınız, İstanbul’da çalmadığınız acaba ne kaldı? Bu canım İstanbul’u betona boğdunuz. İstanbul’un varlıklarını sattınız, İstanbul’u daha pahalı bir şehir haline getirdiniz. İstanbul’umuzu AKP’ye yedirtmeyeceğiz, İstanbul’umuzu böldürtmeyeceğiz, İstanbul’umuzu sattırtmayacağız.”

sarıgul-mıtıng-2

“NEDEN YASAKLATTIRIYOR? KORKUYOR”

Cumhuriyet halk Partisi Büyük Şehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül konuşmasında twitter yasağına da değinerek, “Twitter’ı yasaklıyor, sosyal medyayı yasaklıyor. Neden yasaklattırıyor? Korkuyor. Cumhuriyet 90 yıllık bir ulu çınar, Cumhuriyet Halk Partisi de 90 yıllık bir ulu çınar. Dünyada 50 İslam ülkesi içinde demokrasiyle, barışla, özgürlükle yönetiliyorsak biz bunu Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarına borçluyuz” dedi.

“İSTİYORLAR Kİ BURALARI BÜYÜK YANDAŞ MÜTEAHİTLERE SATSINLAR”

Mustafa Sarıgül, “2B sorununu çözmek istemediler, tapuları vermek istemediler” sözlerini şöyle sürdürdü:
“Tapuları şunun için vermek istemiyorlar; istiyorlar ki buraları büyük yandaş müteahhitlere satsınlar. Ama müteahhitlere ben vatandaşlarımın arazilerini peşkeş çektirmeyeceğim. Müteahhitlerin başkanı değil, halkın başkanı olacağım. O müteahhitlerin kim olduğunu biliyoruz. O müteahhitlerin nasıl tüyü bitmemiş yetimin hakkını hortumladıklarını biliyoruz. O müteahhitlerden, tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyenlerden, 2B adı altında 50 yıllık, 60 yıllık benim hacı amcamın arazisine göz dikenlerden hesap sormayı siz bana bırakın. 20 yılda 68 km metro yapmışlar. Şimdi de ‘5 yılda 400 km metro yapacağım’ diyor. Sen yeni aday olsan bunu söyleyebilirsin. Ben buradan sana söylüyorum; Ey Sayın Topbaş, yalan söyleme, yalan üzerine dünyanı kurma. Benim projelerim çılgın proje değildir, benim projelerim ayağı yere basan projeler.”

“BALKONDA ARTIK AYDINLIK İNSANLAR OLACAK”

Mustafa Sarıgül’ün konuşmasının ardından CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi de bir açıklama yaparak, “Her seçim sonrasından balkona çıkıp, halkı kucaklama konuşmaları yapan, balkondan indiği andan itibaren de halkı birbirine düşüren bir kişi var, siz biliyorsunuz. Ama inanıyorum ki balkonda artık aydınlık insanlar olacak, güzel insanlar olacak” dedi. Konuşmaların ardından sanatçı Onur Akın seçim otobüsünün üstüne çıkarak CHP için hazırladığı şarkıları seslendirdi.

mıtıng-3

BAŞKAN ÖZ: “ KARTAL’I HEP BİRLİKTE İLERİYE TAŞIYACAĞIZ”

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ü “İşte Kartal’ın Başkanı” diyerek mikrofona davet etti. Başkan Op. Dr. Altınok Öz, alkışlarla başladığı konuşmasında şöyle dedi: “ Göreve geldiğimiz günden bu yana Kartal’da ‘Önce insan’ diyerek çalıştık. Halk için halkla beraber yürüdük. 5 yıl önce ‘Halkın onaylamayacağı hiçbir projeye geçit vermeyeceğim’ demiştim. Sözümü tuttum. Eski Genel Başkanımız Deniz Baykal zamanında tapularınızı dağıttık, ardından Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla tapu dağıttık Bu mahallenin ve Kartal’ın sorunlarını biliyoruz. Önümüzdeki dönemde yine sorunlarınızda yanınızda olacağız. Biz, boş arazileri imara açıp başkalarına rant sağlamadık. Bunun yerine nu arazileri Kartallılar için park haline getirdik. 5 yılda Kartal’da 51 yeni park yaparak park sayımızı 151’e çıkardık. Yeşil alanlarımızı iki katına yükselttik. Kadın, engelli, çocuk ve yaşlılar için projeler üretip hayata geçirdik. Herkese ve her kesime hizmet götürdük. Bugüne sizlerle birlikte geldik. Yine sizlerle beraber Kartal’ı ileriye taşıyacağız. Sayın Sarıgül Büyükşehir Belediye Başkanımız olunca daha da başarılı çalışmalara imza atacağız. Kartal’ı seviyorum” dedi.

Miting katılanların çoşkusu ile sona erdi. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr Altınok Öz, mitingin sonunda yaptığı açıklamada “ Gece gündüz çalışan parti örgüt emekçilerimize, kadınlarımıza, gençlerimize ve halkımıza, katkıları ve destekleri için teşekkür ediyorum. Ötekisi olmayan ve “önce insan” diyen bir yaklaşımın temsilcileriyiz. Barış ve kardeşliğimize sahip çıkarak ve Kartal’da yeni projelerle iş üreterek halkımızın desteği ile geleceği kurmak istiyoruz. Ayrıca Üniversite sınavına katılacak tüm gençlerimize bu vesile ile başarılar diliyorum” dedi.

Galeri
📆 23 Mart 2014 Pazar 11:09   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR