MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » KARTAL’DA ÇANKIRILILAR YAREN’DE BULUŞTU
KARTAL’DA ÇANKIRILILAR YAREN’DE BULUŞTU

Kartal ilçesi Çankırılılar Derneği Geleneksel Yaren gecesi coşkulu geçti.

 

CHP Milletvekilleri Kadir Gökmen Öğüt, Celal Dinçer, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer, Karyapsan Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Nizamettin Zorgül, Kartal Belediyesi Protokol Müdürü Yılmaz Özdemir, Soğanlık Orta Mahalle Muhtarı Erol Yurdakul’un da katıldığı gecenin ev sahipliğini yapan Kartal Çankırılılar Derneği Başkanı Murat Çelikkaya, Başkan Yardımcısı Recep Kula ve dernek üyesi Musa Sağlam konukları karşıladı.

Pendik Çankırılılar Dernek Başkanının da katıldığı Yaren gecesinde ilk konuşmayı yapan CHP Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, Çankırı yöresinin geleneklerinin yaşatılmasının önemine değindi. Buluşmanın yerel kültürün yaşatılması adına önemini anlattı. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr Altınok Öz’ün Çankırı Yaren gecelerine katılan ve destek veren bir başkan olduğunu anımsatıp Başkan Öz’ün Çankırlılara olan sevgisinden söz etti.

Milletvekili Celal Dinçer’de Çankırı’da Kurşunlu Kaymakamı olarak hizmet yaptığını ve Çankırılılara ayrı bir sevgisi olduğunu vurguladı. Kartal Belediyesi Başkan yardımcısı Ömer Fethi Gürer de Kartal’ın farklı illerden oluşan göç ile doğduğunu ve Kartal’da farklı yerel kültürün güzel örneklerinin yaşatıldığını belirterek; Kartal ilçesinde her kentin temsiline olanak tanıyan belediye başkanımızın yaklaşımının Kartal’da yaşayanları “Kartalı seviyorum” anlayışında buluşturduğunu ifade etti. Çankırılıların Yaren kültürünün önemine değindi ve Çankırı’nın gelişimi için bu birlikteliğin önemine dikkat çekti. Kartal Çankırılılar Derneği Başkanı Murat Çelikkaya, Kartal Yaren gecelerinin yoğun ilgi görmesinden memnuniyet duyduklarını, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr Altınok Öz’ün derneklerine ve Çankırılılara her zaman destek verdiğini ifade etti.

📆 10 Şubat 2015 Salı 14:29   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR