MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Büyükşehir, Kartal, Manşet, Toplum » Kartal’da Çocuk Gözlemevi Çocukların Yuvası Oldu
Kartal’da Çocuk Gözlemevi Çocukların Yuvası Oldu

Kartal Halkı ve Siyasiler, Bu Çağrıyı Dikkate Alın!…

 

Kartal’da bir GÖZLEM EVİ var ve bu GÖZLEM Evi’nde feleğin sillesini yemiş, anne ve basanından uzak düşmüş, cinsel istismara uğramış sevgiye, şefkate, ilgiye, desteğe ve yardıma ihtiyacı olan ve kamu oyununda, eskiden “ KÖPRÜ ALTI ÇOCUKLARI” Şimdilerde ise “ SOKAK ÇOCUKLARI” olarak tanımladığı evlatlarımızın barındırdıkları bir ŞEFKAT YUVASI.

cocuk-gozlemevi-1

 

GENÇ VE İDEALİST BİR YÖNETİCİ

 

Cem KARADENİZ, Kartal Gözlemevi müdürü ve burada kalan biçarelerin CEM BABASI. Genç, çalışkan, başarılı ve İdealist bir yönetici. Kartal Gözlem Evi için çok büyük bir şans Cuma günü Kartal’lı ünlü İşadamı, Kartal ARÇELİK Başbayisi, Kartalspor Yönetim Kurulu üyesi ve Kartal Amatör Spor Kulüpleri(KASK) Asbaşkanı Sayın Selahattin Atasever ile birlikte Kartal Gözlem Evini ziyaret ettik. Bizi Kartal Gözlemevi Müdürü Sayın Cem Karadeniz, karşıladı. Genç ve idealist bir yönetici. Bize önce Gözlemevinin tüm ünitelerini gezdirdi. Her taraf pırıl pırıl ve tertemiz. Tabiri ile BAL DÖK YALA misali. Sanki lüks bir otel görünümü hakim. Yataklar bakımlı ve üzerlerindeki örtüler ütülü ve tertemiz. Özellikle Mutfak, WC ve boyna ünitesi pırıl pırıl. Derler ya “ ASLAN YATTIĞI YERDEN BELLİ OLUR” aynen öyle bir yer. Burada kalın bir kaç evladımızı da gördüm üzerleri tertemiz, bakımlı ve traşlı. Boş zamanlarını kaldıkları yuvalarında spor yaparak, top oynayarak ve bahçe hazırlayarak değerlendiriyorlar. Yani bir yerde sebze, meyve, ağaç ve çiçek yetiştiriyorlar.

cocuk-gozlemevi

 

ALTI ADET BİLGİSAYAR VE KLİMA HEDİYE ETTİ

 

Sayın Cem Karadeniz, Kartal Gözlemevi’nin çok önemli ve çok ihtiyaç duyduğu birkaç kalıcı hizmeti Sayın Selahattin Atasever’in gerçekleştirdiğini anlattı. Özellikle TUVALETLER, BONYO KISMI ve bu birimleri bünyesinde toplayan geniş alanın eskiyen, çatlayan ve çirkin görüntü arz eden bütün fayansları, lavabo ve muslukların tamamını değiştirdiğini ve yenilediğini anlattı. Bu arada Gözlemevinin KAMERA SİSTEMİNİ DE yenilediğini hatırlattı. Sayın Atasever, ayrıca Gözlem evi’nde kalan çocuklara ALTI ADET BİLGİSAYAR HEDİYE ETTİ. Şimdi sözü Kartal Gözlemevi Müdürü Sayın Cem Karadeniz’e verelim ve bu arada, buradan İş adamlarına, siyasilere, anne-abalara da çağrımızı yineleyelim. Kartal Gözmemevi’nin her konuda yardıma ve desteğe ihtiyacı var. “ HER HİZMET DEVLETTEN BEKLENMEMELİ” diyorsanız ki, böyle düşündüğünüze eminin. Gelen Kartal Gözlemevi’ne yardımcı olun, onların bazı ufak tefek ihtiyaçlarını karşılayın ve yardımcı olun. Kartal Gözlemevi İstanbul Valiliğine bağlı bir ıslah evi konumundadır. Evet, şimdi söz Kartal Gözlemevi Müdürü Sayın Cem Karadeniz’in…

gozlemevi-

 

REHABİLİTASYON HİZMETİ SUNUYORUZ

 

Genel ihtiyaçlarımız devlet tarafından karşılanmakla birlikte, çocuklarımızın bazı ufak tefek ihtiyaçları oluyor. Gönüllülerimizle ara sıra bir araya geliyoruz. Hem gönüllülerimize bir fırsat tanımış oluyoruz. Bu destekleri ve yardımları yapabilmeleri için. Genellikle burada cinsel istismara uğramış erkek çocukların kaldığı küçük bir merkez. Şu anda ilk adım istasyonu olarak hizmet veriyoruz bu anlamda çocuklarımızın hem eğitimlerini devam ettirmelerini, hem de Rehabilitasyon hizmetleri sunuyoruz. Bu yaparken de eğlence ve spor aktiviteleri, dış etkinlikler. Sinema-Tiyatro ve Bilgisayar kurslarını gerçekleştiriyoruz” hatırlatması yaptı.

 

ORGANİK TARIM YAPIYORUZ”

 

Sayın Karadeniz, şöyle devam etti: “Bu arada çocuklarımızla birlikte hazırladığımız Organik Tarım Bahçemizde, dolu bir şekilde vakitlerini geçirmelerine gayret ediyoruz. Ayrıca Kuruluştan kaçma eğilimi gösteren, aileden ve merkezden kaçma eğilimi gösteren çocukların burada kalıcı olarak bulunması ve kaldıkları zaman zarfında da çeşitli meziyetlerde faaliyet ve eğitim görmelerine özellikle gayret gösteriyoruz. Kartal Gözlem evine herkesin ilgi göstermesini, katkı sunmasını ve destek olmasını özellikle bekliyoruz. Bu vesile ile Gözlem evine her konuda katkıda ve yardımda bulunan Kartal Belediye Başkanımız Op. Dr. Sayın Altınok Öz’e,Sayın Selahattin Atasever ağabeyimize ve diğer gönüllülerimize teşekkür ediyorum, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.. sağ olsunlar var olsunlar..

gozlemevi-1

 

SPOR VE İŞ ADAMI SELAHATTİN ATASEVER

 

Kartal Gözlemevine en büyük katkı ve yardımı yaptığı gözlemlenen Kartal’lı İş ve spor adamı Selahattin Atasever,”Her kes bu konuya duyarlı olmalı ve elinden geleni yapmalı. Bende yapabildiğimi yaptım diye düşünüyorum.Kendi yerimize kendimiz yardım ettik çünkü olay Kartal’da.Bende zaten bulunduğum bölgede,kazandığımı burada harcamayı ve buradaki marketlerden alış veriş yapmayı bilen bir insanım.Katkım çok önemli değil önemli olan burada ki İşadamlarımızın,Kartal’daki arkadaşlarımızın belirtmiş olduğu gibi maddiyattan çok buraya manevi olarak gelirlerse, burada nasıl bir hizmet verildiğini ve burada yapılanları görürler.Bu konuda fazla bir şey söylemek istemiyorum.Zaten Karadeniz,konuya açıklık getirdi ve gereken çağrıyı da yaptı..

 

Etiketler: , , ,
📆 24 Mart 2014 Pazartesi 11:40   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR