MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » KARTAL’DA ÇOÇUKLAR BU EVDE ÇOK MUTLU
KARTAL’DA ÇOÇUKLAR BU EVDE ÇOK MUTLU

Kartal Gözlemevi’nde değişim, gelişim ve örnek çalışmalar devam ediyor ve her gün yeni bir güzellik ekleniyor.
Kartal’da öteden beri hepimizin Çocuk Esirgeme Kurumu diye bildiği şimdiki Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı birkaç çocuk yuvası olduğunu pek çoğumuz biliriz. Fakat bunlardan biri bir özelliğiyle diğerlerinden ayrılıyor.

 

Devlet koruması altındaki çocukların kaldığı bu kuruluşlardan farklı olarak Kartal Gözlemevi’nde geçmişte sokak yaşantısı bulunan, madde kullanmış ya da istismara uğramış çocuklar hizmet almakta. Bu yönüyle oldukça zorlu bir işlevi yerine getirmeye çalışan bu küçük merkez Çavuşoğlu Mahallesi’nde hizmet veriyor.
ÖÖ

GÜNDEN GÜNE DEĞİŞEN YUVA
Geçmişte mahallelinin, esnafın ve Emniyet Müdürlüğü ile yaşadığı sorunlarla gündeme gelen bu yuva son iki yılda adeta kabuk değiştirerek pek çok yeniliğe imza atarak adeta bambaşka bir havaya büründü.
KÖTÜ ALIŞKANLIKLARDAN UZAKLAŞTIRILIYORLAR
Önceye kıyasla sigara içen tek bir çocuğun kalmadığı, tüm çocukların artık örgün eğitim sistemi içinde düzenli okula gittikleri merkezin yönetimi, ilk olarak tarım çalışmaları ile üretmek ve ürün almak duygusuyla tanıştırdı çocukları. Toprağın negatif elektriği almasından yola çıkarak önce toprağı işlemeyi, sonra da ürettiğinden yemeyi öğretti. Her çocuğa kendine ait bir toprak verdi ve sıfırdan başlayarak bir şeyler sahibi olma duygusunu yaşattı.
HAYVAN SEVGİSİDE AŞILANIYOR
Ardından koşulsuz sevginin en canlı örnekleri, hayvanlar da katıldı bu sürece. Güvercinler, işpençten fizan tavuğuna, hint tavuğundan tokat tavuğuna, köy tavuğundan brahman cinsi tavuklara kadar farklı türlerde tavuklar, sülünler, kazlar, ördekler, tavus kuşları, hindiler, tavşanlar, keçiler ve son olarak da koyunlarla kuzular katıldı bu şen aileye. Çocukların sadece hayvanları sevmesi değil, onların dünyaya gelmesi süreçlerine de şahit olabilecekleri, bu mucizeyi yakından izleyebilecekleri bir düzen içinde devam ediyor bu şirin hayvancıklarla yaşamları.
SOSYAL AKTİVİTELER DE VAR
Spor, müzik gibi çalışmalarla devam eden rehabilitasyon süreçleri en son Kartal Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde açılan İşaret Dili Tercümanlığı Kursu sonucunda hak ettikleri sertifikalarını alırken de bir yandan taçlanmış oldu.

 

18 Yaşını doldurup bu yuvadan ayrılmak zorunda kalan çocuklar’la devlet okuyorlarsa , irtibatını kesmiyor. Onlara eğitim imkanı sunuyor. Çalışan , eğitimini devam ettirmeyen çocuklarada ,eğer isterlerse açıktan eğitimini devam ettiriyor. İş imkanları sağlıyor , onları ne haliniz varsa görün der gibi sokakağa bırakmıyor.

 

Kartal Gözlem evinde bulunan bir çok güzel imkana bir yenisi daha eklenmiş, orada çalışan personelin ve ibadet etmek isteyen çocukların bu anlamdaki ihtiyaçlarını karşılamak adına hayır sever bir iş adamının bu anlamdaki bağışı ile küçük bir mescid yapılmıştır.
Gözlem evi Müdürü Sayın Cem Karadeniz çocuklarımızın bu anlamdaki açıklarını kapatmak adına böyle bir girişimde bulunduk, ailelerinden uzak olan ve cenaze namazını dahi kılmamış olan gençlerimize Dini ve Ahlaki bilgiler vermek adına açtığımız bu mescidimizde sadece namaz kılınmayacak, orada sinevizyon gösterileri ve dini bilgiler aktarılacak.
Sayın Karadeniz şunlarıda söyledi, çocuklarımıza hayvan sevgisini aşılamak adına kurduğumuz ufak çiftliğimizde bulunan hayvanlarımızın yem ihtiyacı oluyor, bunları zaman zaman hayırsever vatandaşlarımız karşılıyor.
Fakat yinede tam anlamıyla eksiğimiz giderilemiyor. Çocuklarımızın spor anlamında da eksikleri var, basket topu, futbol topu , gibi aletsel eksiklerimiz var.
Biz burada ne yapıyorsak ailelerinden uzak bu çocukları , kendi iç dünyalarında oluşturdukları karamsarklıktan kurtarıp topluma kazandırmaya çalışıyoruz. Meşakatli ve özveri isteyen bu yol aşılması zor bir yol dedi.
Bu gün gözlemevini ziyarete gelen konuklar arasında Kartal Milli eğitim Müdürü Harun Tüysüz, Kartal Kaymakamlığı Sosyal İşler Müdürü Hüseyin Özkul’da vardı.
Gözlemlediğimiz üzere Sayın Cem Karadeniz ve Personeli işlerini tam anlamıyla yapıyorlar bizlerde siz okuyucalarımız adına onlara teşekkür ederiz.

Haber_Foto: Nuray YILMAZ (İstanbul 34 gazetesi)

BBBB CCCCC ÇÇÇÇ DDDD DSC_0011 (2) DSC_0005

Galeri
📆 19 Ocak 2016 Salı 16:00   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR