MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Kartal, Manşet, Toplum » KARTAL’DA EVLENMEK İSTEYEN ÇİFTLER İÇİN GEREKLİ BİLGİLER
KARTAL’DA EVLENMEK İSTEYEN ÇİFTLER İÇİN GEREKLİ BİLGİLER

Yaz ayının gelmesiyle birlikte düğün sezonu da açıldı. Evlenmek isteyen çiftler nikah yapmak için hazırlıklarını sürdürürken Kartal Belediyesi olarak da genç çiftlere yol göstermek amacıyla gerekli işlemlerin yapılması için neler yapılmalı?

 

5393 Sayılı Yasa ve Belediye Başkanının verdiği yetki ile Kartal sınırları içerisinde yaşayan vatandaşların nikah akitleri, Kartal Belediyesi Yazı İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Evlendirme Memurluğu’nca gerçekleştiriliyor. Evlenme akdinin yapılabilmesi için birbiriyle evlenmeye karar vermiş olan kadın ve erkeğin ikamet ettikleri Evlendirme Memurluğu’na birlikte müracaat etmeleri gerekiyor.

 

EVLENDİRME AKDİ İÇİN GEREKLİ OLAN BELGE VE BİLGİLER

.       Nüfus cüzdanı asılları ve Fotokopisi ( T.C. kimlik numaralı, en son medeni hali işlenmiş resimli, on yılı aşmamış ve çok yıpranmamış olacak.)

.       Aile hekimliğinden Sağlık Raporu
.       Fotoğraflar, (Son 6 ay içinde çekilmiş 5’er adet)

.       Başvuru yapılabilmesi için çiftlerden birinin, adrese dayalı Kimlik Paylaşım Sistemi’nde Kartal’da ikamet kaydının olması, ilçe dışında ikamet edenlerin müracaatlarında ise ikamet ettikleri ilçenin Evlendirme Memurluğu’nca düzenlenmiş izin belgesi ve 3’er adet fotoğrafla başvurmaları gerekmektedir. (Müracaat vekâlet yoluyla da yapılır. Eşlerden birinin uzakta olup, müracaata gelemeyecekler ise noter kanalıyla da müracaat edebilirler. Vekâlet verirken evlilik için olduğu açıkça belirtilecektir)

 

.       On yedi yaşını bitirmemiş olanlar için; Aile Mahkemesi’nden alınmış, Evlenme İzni Kararı ibraz edilmelidir. (Karar kesinleşmiş olmalıdır.)

 

.       On yedi yaşını bitirmiş, on sekiz yaşını bitirmemiş olanlar için: Küçük olan eşin anne ve babasından noterden muvafakatname getirilmelidir.

 

.       Kadının daha önceki evliliği sona ermiş ise; kesinleşme tarihinden itibaren 300 gün geçmiş olması belgelenmelidir veya Aile Mahkemesi’nden kesinleşmiş İddet Müddetinin Kaldırılması Kararı getirilmelidir.
.       Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olamayanların, nikah memurluğumuzdan ayrıca bilgi almaları gerekmektedir.
.       Kızlık soyadı kullanılmak isteniyorsa müracaat anında dilekçe ile belirtilmelidir.

 

.       Nikâhtan yarım saat önce iki adet şahidin hazır olması gerekmektedir. Şahitlerin T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanları yanlarında olmalı, anne ve baba dışında kimselerden on sekiz yaşını geçmiş, nikâhı kıyılan çiftin tanıdığı kimseler olmalıdır.

📆 21 Haziran 2017 Çarşamba 12:20   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR