MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Eğitim, Gençlik, Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » KARTAL’DA GELECEĞİN BÜYÜKLERİ ÇEVRE BİLİNCİYLE YETİŞİYOR
KARTAL’DA GELECEĞİN BÜYÜKLERİ ÇEVRE BİLİNCİYLE YETİŞİYOR

Kartal Belediyesi, ilçede çevreye yönelik eğitim çalışmalarını sürdürüyor. Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, özellikle gençler ve çocukların çevre duyarlılığı ile yetişmeleri için çalışmalarına devam ediyor. Başta çocuklar ve gençlerde çevre bilincinin yerleşmesi için eğitim ve öğretimin gerekli olduğuna dikkat çeken Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz bu konuda yapılacak olan çalışmaları da desteklediğini belirtti.

 

 

 

Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından yapılan çevre bilinci eğitimleri kapsamında Yakacık Doğa Koleji öğrencilerine eğitim verildi. Yaklaşık 500 öğrenciye verilen eğitim kapsamında geri dönüşümün önemi barkovizyon gösterisi eşliğinde anlatıldı.

 

Küresel ısınma sonucu çevre bilinciyle hareket ederek ekolojik dengenin korunmasına yönelik çevresel önlemlerin alınarak doğal kaynakların tüketilmesinin önünün, ancak atıkların geri dönüşümü  ile gerçekleşebileceğinin önemi vurgulandı. Ambalaj atığı, atık pil, ömrünü tamamlamış lastik, elektronik atıklar konusunda bilgilendirme yapıldı.

 

Küresel ısınma sonucu çevre bilinciyle hareket ederek atıkların geri dönüşümü, atık yağların dönüşümü vb tüm konularda çevreye sahip çıkılması gerektiği, denize atılan atık yağların denizde yaşayan canlalarda neden olduğu problemlerin önüne geçilmesi, daha temiz ve daha güzel bir dünya için hep birlikte çalışmaya devam edilmesi gerektiği eğitimler kapsamında anlatıldı.

 

Ayrıca öğrencilere soluncan gübresi üretimi hakkında da bilgi verildi. Solucan gübresinin nasıl üretildiği, ev ve bahçede nasıl uygulanacağı detaylarıyla anlatıldı.

 

📆 03 Kasım 2014 Pazartesi 09:48   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR