MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Asayiş, Genel, Kartal, Manşet, Toplum » Kartal’da ”Huzur Toplantısı”yapıldı.
Kartal’da ”Huzur Toplantısı”yapıldı.

Kartal’da uzun bir aradan sonra geniş katılımlı huzur toplantısı Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Kartal’da uzun bir aradan sonra geniş katılımlı huzur toplantısı Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Toplantı, yapılan saygı duruşu ve okunan istiklal marşının ardından Kartal Kaymakamı Abdullah Demir’in açılış konuşması ile başladı.

Kaymakam Demir yaptığı konuşmada bir süredir yaşanan pandemi nedeniyle böyle toplantıların yapılamadığını, ancak bugün huzur toplantısı yapabildiklerini hatırlatarak, bu toplantının amacının ilçede yaşanan sorunların ortak akıl ile çözüme kavuşturulması olduğunu, Emniyet yetkililerinin haftalık olarak kendisine sunulan asayiş raporlarından da anlaşılacağı üzerine Kartal 3. sayfa haberlerine yada ağır ceza gerekecek olaylara fazla sahne olmadığını, bunun kendileri için sevindirici bir olay olduğunu, ilçede en son cinayetin 6 ay öncesinde yaşandığını ifade etti.

“ANALİZ TABLOSUNDA BİRÇOK İLÇEDEN İYİ DURUMDAYIZ”

 Abdullah Demir, suç ve suçluları değerlendirirken, yapılan analiz tablosunda iyi durumda olduklarını, ilçede çok sayıda yabancının olmaması, bunların en son tespite göre 680 civarında olduğunu, ancak dezavantaj olarak ülkenin en büyük adliyesi ilçemizde olduğundan özellikle duruşmaların olduğu Salı ve Perşembe günleri 75 bin ile 120 bin kişi arasında insanın ilçelerine geldiğini, belki bu durumun Kartal için bir risk faktörü olarak değerlendirilebileceğini belirterek, “Maalesef Kartal’da iş kolu çok olmadığından işsiz sayımızın çokluğu, asayiş olayları bakımından riskler arasında sayılabilir.” diye konuştu. 

“YABANCI KADINLAR FUHUŞUN MERKEZİNİ OLUŞTURUYOR”

 Kaymakam Abdullah Demir sözlerini şöyle sürdürdü: “Kartal’da bir de özellikle Dragos civarında kiralık evlerde yapılan fuhuş konusu sorunlarımız arasında. Bunların arasında Kuzey Kafkasya’dan ülkemize gelip fuhuş yapan kadınların çokluğu. Bir diğer konu ise torbacı denilen uyuşturucu satışı yapan insanlar.” diye konuştu. 

GÜVENLİK KAMERALARI MUTLAKA OLMALI

Kaymakam Demir “Bu tabloya bakarak iyi olduğumuzu söyleyemiyorum ama zaten daha iyi olabilmek adına bu toplantıları gerçekleştiriyoruz. Bu tür asayiş olaylarını önleyebilmek adına vatandaşlarımızdan özellikle iş yerlerine güvenlik kameraları taktırmalarını rica ediyoruz. Biliyorsunuz her noktaya mobese kamerası takamıyoruz. Bunun bir sürü prosedürü var.”

 “Bize bu kiraya verilen ve içerisinde fuhuş yapılan evlerle ilgili sürekli değişik istekler geliyor. Tespit edilen bir çok ev mühürleniyor. Ancak ev sahipleri aylarca mühürlü kalan evlerinin, kendilerine teslim edilmesini talep ediyorlar. Fakat buraları kiraya veren ev sahiplerinin yüksek fiyatlarla kiralama yaptıklarını, bir anlamda oraların nasıl kullanılacağını bilerek kiraladıkları gerçeğiyle karşılaşıyoruz.” dedi

Daha sonra bir sunum gerçekleştiren Kartal İlçe Emniyet Müdürü Sinan Dallı, Kartal’da son bir yılda yaşanan asayiş olayları ile ilgili bilgiler paylaştı. Dallı, İlçede görevli olan 928 polis ile 500 bin nüfusu olan Kartal’da olağanüstü bir çabayla çalıştıklarını, bu polislerin tabiki aynı anda çalışmadıklarını 12-24 esasına göre çalışan personel sayılarının 300 civarında olduğunu hatırlatarak, bina ve yerleşim konusunda ise sıkıntıları olduğunu çok eski ve çürük binalarda görev yapmak durumunda olduklarını ifade etti.

Sinan Dallı şunları söyledi: “766 bin kişinin GBT sorgulamasını yapmışız, bunlardan 2500 aranan şahıs yakalamışız, 255 adet ruhsatsız silah yakalamışız, fuhuş yapan 617 kişiye işlem yapmışız, çok uzun bir sahil şerdimiz olduğundan hayat kadınları ve travestiler ile oldukça uğraşıyoruz. Ancak yinede bunları önlemek çok zor oluyor. Biz de bumum için bir çözüm üretelim dedik ve UKOME’den alınacak karar sonrası önce sahil boyunca park etmeyi yasaklayarak daha sonrasında ise EDS’ler ile fuhuş için duran araçları tespit ederek cezalar yazmaya başlayacağız. Bu süreç şu anda yazışmalar ile devam ediyor.Zaten buraya gelenleri genelde çevre ilçelerden Kartal’a gelenler oluşturuyor.” dedi.

Toplantı daha sonra karşılıklı olarak soru-cevap ve istek-dilek şeklinde izleyicilerle kurulan diyaloglarla devam etti.

📆 16 Ekim 2021 Cumartesi 21:32   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR