MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Kartal, Manşet, Toplum » ”KARTALDA KADIN YÜRÜYÜŞÜ”
”KARTALDA KADIN YÜRÜYÜŞÜ”

Kartal Kent Konseyinin Öncülüğünde ,Kartal CHP , ,ÇYDD ,Atatürkçü Düşünce Derneği ,Dragos Doğayı Koruma Derneği ,Vatan Partisi ve CKD ‘nin Bileşenliğini yaptığı 8mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü Kadın yürüyüşü adı altında Kartallı Kâzım meydanından Başlayarak Kartal Çarşıdan Kartal Meydanına gelerek yürüyüşlerini tamamladılar..

 

 

İzmir Marşıyla ve sloganlarla yürüyen  Kartallı kadınlar 8 mart Dünya Emekçi Kadınlar gününde kadının önemini sloganlarla anlatmaya çalıştılar.Hep bir ağızdan Kadına şiddete ”Hayır”Kadına Baskıya ”Hayır ”Kadına tecavüze ”Hayır”sloganlarıyla adeta Kartal sokaklarında seslerini duyurmaya çalıştılar. Sokaktan geçen vatandaşlarında büyük ilgi gösterdiği ve alkışlarla kadın yürüyüşüne destek oldukları gözlerden kaçmadı.

Yürüyüş saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla başladı.

 

Kartal Kent Konseyi Başkanı Demet Songur Tekin Söz alarak basın açıklaması yaptı,sayın Songur Tekin şunları söyledi.

 

Sevgili kadınlarımız bugün tarih boyunca hak ve özgürlükleri başta olmak üzere ,emeği için mücadele veren kadınların yani bizim günümüzdür.

 

8 Mart 1857’de Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) New York kentinde dokuma fabrikasında çalışan 40 bin işçi daha iyi koşullarda çalışmak istedikleri için greve başlamış ve polisin işçilere saldırmasıyla birlikte , fabrikaya kitlenen işçiler, fabrikada çıkan yangından kurtulmaya çalışmışlardır ,fakat fabrika önünde kurulan barikatlar kaçmalarına engel olmuşve 123 kadın işçi burada hayatını kaybetmiştir.

 

 

İşte bu emekçi kadınların anısına ,8 mart tarihi Almanya Sosyal Demokrat Partisi’nin liderlerinden Clara Zetkin,tarafından 8 mart dünya Emekçi kadınlar olarak anılmasına öncülük etmiş ve kabul edilmiştir . İşte o günden sonra 8 Mart dünya Emekçi Kadınlar günü olarak tüm Dünyada kutlanmaya başlanmıştır.Dünyada açlığın  savaşın ,sefaletin bedelini kadınlar ödüyor ,dahada korkunç olanı ,hemen her yıl ömürlerini  ve sevgilerini ,adadıkları aile bireyleri tarafından öldürülüyor ,bedenleri parçalanarak  , parçalanarak yok ediliyor.Acaba güçsüz olduğumuz aciz olduğumuz içinmi öldürülüyoruz hayır tabiki,doğamız gereği yaşamdan ve emekten yana olmamaızdır . Çünkü dokuz ay  bir canlıyı karnında taşıyıp ona hayat veren biz kadınlar bir canlıya kıyabilirmiyiz. İŞte bu nedenle özü gereği emekten ve yaşamdan yanadır.

 

 

8 martı sadece yılda birkez hatırlanmamız  için değil ,sorunlarımızın çözümlenmesi için bir fırsat  ve imkan olarak görüyoruz.Bu anlamda elde ettiği hakları sonsuza kadar koruyup ,geliştireceği inancıyla  tüm kadınlarımızın bu anlamlı gününü kutluyor ,bu güne kadar kadın haklarını koruyan ve günümüze ışık tutan tüm kahraman kadınlarımızı ve yanısıra 19 şubatta kaybettiğimiz Türk Anneler Derneği Kartal Şube Başkanı Sevgili Edeviye Kadriye Mucuru şükran ve minnetle anıyoruz. Buraya kadar geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum saygılar sunuyorum dedi.

Kartal Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Sayın Funda Kaba ‘ da kısa bir teşekkür konuşması yaptı.

 

 

Sayın Kaba Yürekli kadınlar hepinize geldiğiniz için teşekkür ediyorum ,ayaklarınıza sağlık ,bugün bu yürüyüş bir milat oldu aslında 8 mart Dünya Emekçi kadınlar günü yılda bir kere değil haftada bir kısaca hergününmüz dünya emekçi kadınlar günü olarak hatırlanır .umarım bu yürüyüşler çoğalarak devam eder tekrar hepinize teşekkür ediyorum sağolun varolun yürekli kadınlar diyerek konuşmasını sonlandırdı.

 

Yürüyüşte belirlenmiş olan ve mücadele  eden kadınlara onur belgesi taktim edildi ,yürüyüş kadın haklarının korunması dilekleriyle son buldu.

HABER FOTO:NURAY YILMAZ

 

 

 

 

Galeri
📆 07 Mart 2017 Salı 20:41   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR