MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » KARTAL’DA KEMENÇE KURSU İLGİ GÖRÜYOR
KARTAL’DA KEMENÇE KURSU İLGİ GÖRÜYOR

Kartal Doğu Karadenizliler Kültür Derneği, Kent Konseyi ve Kartal Belediyesi desteği oluşturulan kemençe kursu ilgi görüyor.

 

 

Kültür Müdürlüğü’nden sorumlu Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer, Başkan Danışmanı Haydar Oğuz, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Adem Uçar ve Kent Konseyi Başkanı İrfan Kurtulmuş; Kartal Belediyesi sahil binada kursa katılan kursiyerleri ziyaret ettiler.

 

Kemençe eğitimini veren Selahattin Kudu, gitar eğitimcisi Fatih Öztürk ve kursiyerlerle görüştüler. 6 ay sürecek olan ve haftada 3 saat verilen kursa dönüşümlü olarak 40 kursiyerin iştirak ettiği belirtildi. Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer, eğitim alan gençlere hitaben yaptığı konuşmada toplumsal sorunların aşılmasında sanat ve kültürün önemine değindi ve herhangi bir enstrüman ile ilgisi olan; resim, heykel, tiyatro, sinema gibi bir uğraşı olanların daha üretken düşündüklerini ve yaşama olan sevgilerinin yükseldiğinin örnekleri ile görüldüğünü belirtti.

 

Gençlerin internet ile ilgisinin olağan olduğunu ancak tüm günlerini ona bağımlı kılmadan kültür ve sanata yönelmelerini, etkinliklere katılmalarını ve etkinlikleri belediyenin resmi internet sitesi olan www.kartal.bel.tr’den izlemelerini istedi.

 

Sevginin sanat ile birleşen bir değer olduğunu da vurgulayan Gürer, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün Kartal’da her alanda önemli dönüşümler yarattığını, binaların iyileştirilmesi, yeşil alanların artması, gençlik kariyer merkezinden – farklı sosyal etkinliklere kadar gençlerin daha iyi bilgi ve yaşama ermesi adına bir dizi projeler uyguladığını da söyledi.

 

Karadeniz yöresinin temel müzik aleti olan kemençenin yaygın olarak Trabzon, Ordu, Giresun, Artvin, Rize, Gümüşhane, Samsun, Bayburt yörelerinde kullanılsa da ülke genelinde beğeni ile dinlendiğini belirtti. Kemençe eğitimi veren Selahattin Kudu ile öğrenciler, ziyaretten duydukları memnuniyeti ifade ederek küçük bir de konser verdiler. Kartal Belediyesi’nin kemençenin öğrenilmesine destek verdiği kurslara katılmak için Kartal Belediyesi sahil binada bulunan Kent Konseyi’ne başvurulabilir.

 

📆 20 Şubat 2015 Cuma 12:35   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR