MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Alt Manşet, Flaş, Kartal, Manşet » Kartal’da keneyle organik mücadele
Kartal’da keneyle organik mücadele

Kartal Belediyesi, Kartal genelindeki yeşil alanlarda keneye karşı doğal yöntemlerle mücadele çalışması yapıyor. Kartal Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından yapılan çalışma, sıcak havalarla birlikte ortaya çıkan keneyi vatandaşlar için kabus olmaktan çıkarıyor.
Kartal Belediyesi ekipleri, Aydos Ormanı başta olmak üzere mesire alanları ve oyun parklarında vatandaşların rahat bir ortamda yaz aylarını geçirmesi için yoğun mesai harcarken kullandığı doğal yöntemle de dikkat çekiyor.
Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün buluşu olan Arap sabunu ve alkol karışımı ilaç, ekipler tarafından mesire alanları ve parklarda kullanılıyor. Kimyasal ilaçlama yöntemine taraftar olmadığını her fırsatta dile getiren ve ilaçlama çalışmalarını zaman zaman yerinde inceleyen Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün doğal mücadele yöntemi ilçede takdir topluyor.
“Doğal Mücadele Şart”
Mücadelenin doğal yollarla yapılmasının şart olduğunu belirten Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, “Kuş bulunduruyorsanız, onları rahatsız etmiyorsanız onlar zaten doğal süpürgeç. İkincisi de mecburen ilaçlama yapıyorsunuz. Bu alan orman alanı. Burada bir sürü bitki var ve elbette kene de olabilir. Yaratan, tabiatı o kadar güzel yaratmış ki her şey birbirini yiyerek beslenerek doğal temizlenmeye tabi olarak dengesini sağlamış. O dengeyi bozmadığınız takdirde bu mücadele de sorun olmuyor” dedi. İlaçlamanın zararlı olduğunu da hatırlatan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, “Gecesi gündüzü yok. İlaçlamanın tamamına karşıyım. Yumurtadan çıktıktan sonra o böceği öldürebilirsiniz ama havaya sıktığınız ilacın %5 etkisi var, %95’i ise havayı kirletiyor ve yağmur sularıyla toprağa karışıyor. O ilaç alerjisi olanlara da zararlı. Belediyecilik açısından çok kötü bir uygulama” dedi.
Bir hekim olarak kene ısırığından korunmak ve ısırılma durumunda yapılması gerekenlerle ilgili bilgi veren Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, “ Yaz aylarında piknik yapılan alanlarda ve parklarda giyim tarzına dikkat edilerek keneden korunmak mümkün. Keneyi vücudumuzda görürsek hiç dokunulmadan veya kopartılmadan derhal en yakın sağlık kuruluşuna başvurulmalı. Kendiliğinden müdahale edilmesine gerek yok. Kene çok eski zamandan beri var. Önemli olan düzgün şekilde çıkarmayı bilmek. Bu işi uzmanlar yapacak. Öte yandan vatandaşların piknik yerlerinde çıplak ayakla dolaşmamaları, çorap giymeleri ve oturdukları yere sergi sermeleri tedbir açısından faydalı olabilir” dedi.

📆 14 Temmuz 2013 Pazar 13:30   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR