MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Kartal, Kültür-Sanat, Manşet, Toplum » Kartal’da “Kerbela Şehitlerini Anma Gecesi” Gerçekleştirildi
Kartal’da “Kerbela Şehitlerini Anma Gecesi” Gerçekleştirildi

 

 

Kartal Belediyesi ve Kartal Cemevi  Vakfı tarafından düzenlenen “Kerbela Şehitlerini Anma Gecesi” programı Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde yapıldı. Düzenlenen programa Kartal Belediye Başkan Yardımcıları Fügen Mavi, Gülseren Böyüktaş, Ali Rıza İkisivri, Kartal Belediyesi CHP Meclis üyeleri, Cemevi Vakfı Başkanı İsmail Saçlı, Cemevi dedeleri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Cemevi  Başkanı İsmail Saçlı, “Öncelikle bize burada bu imkanı sağlayan ve desteklerini hiç esirgemeyen Belediye Başkanımız Op. Dr. Altınok Öz’e çok teşekkür ediyorum. İmam Hüseyin’in yolunu sürenler İmam Hüseyin’in taraftarları, hepiniz bugünkü etkinliğimize hoş geldiniz. Değerli canlar, Muharrem ayı, muharrem orucu, yası, matemi bunların hepsinde bir anlam yatıyor. Çok duyarlı bir toplumumuz var. Toplumumuz hem inancına, hem davasına, hem cemevine sahip çıkmaya başladı. Bu duyarlılığı bu salonun hınca hınç dolu olmasından anlıyoruz. Bu duyarlılığımız devam ederse bu toplantıları ileriki yıllarda stadyumlarda on binlerce kişiyle yaparız. Muharrem ayı hicri takvimin ilk ayı. Bu ayda mümin canlar oruç ve matem tutarak ibadetlerini yerine getirdiler, çok şükür ki bir Muharrem ayına daha ulaştık. Yüce Allah oruçlarınızı kabul etsin” diye konuştu.

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz adına sahneye davet edilen Başkan Yardımcısı Ali Rıza İkisivri  yaptığı konuşmada “Çok saygıdeğer konuklar. Ben bu salonu çok az böyle hınca hınç dolu gördüm. Hiç birinizi birbirinden ayırmadan, bu yolun önderlerinin bize öğrettiği gibi, sınıfı ayrımı olmayan, eşitliği, kardeşliği her zaman önde tutan, bugün burada olamayıp kendisi adına size hitap etme şerefi bana verilmiş olan, görevlerinden dolayı ilçe dışında bulunan Başkanımızın en içten saygılarını sevgilerini sizlere sunuyorum dedi.

Başkan yardımcısı Ali Rıza İkisivri yaptığı konuşmada, “Bir kere şunu sormamız lazım. İmam Hüseyin kim? İmam Hüseyin, Hazreti Ali ve Hazreti Fatıma’nın oğludur yani İslam peygamberi peygamberimiz Hazreti Muhammed Mustafa’nın torunudur, fakat Hazreti Hüseyin’in anılması peygamberimizin torunu olmasından dolayı değildir. Anmanın sebebi İmam Hüseyin’e yapılan haksızlıklar, işkenceler, zulümlerdir. İmam Hüseyin’in sergilediği tutumdur. Onun onurlu duruşudur, onu unutulmaz kılan sürdüğü yoldur. Hazreti Hüseyin’in yolunda hepinize barış ve kardeşlik diliyorum. Hazreti peygamberimiz veda haccında, veda hutbesinde konuşurken bizlere iki emanet bırakıyor. Biri Kuran’ı Kerim, biri Ehli Beytim diyor. Ehli Beyti tarif ederken Nuhun gemisine benzetiyor. O gemiye sığınanlar kurtulur, sığınmayanlar helak olur diyor. Peygamberimiz duasında yarabbi Ehli Beytimi sevenleri sev, dost olanlara dost ol, yardım edenlere yardım et. Benim Ehli Beytimi seven beni sever, beni seven Allah’ı sever buyuruyor. Orucunuz kabul olsun” dedi.

Program sonunda Cemevi zakirleri ve Cemevi Başkanı İsmail Saçlı’ya, Başkan Yardımcıları Fügen Mavi, Gülseren Böyüktaş ve Ali Rıza İkisivri tarafından Başkan Altınok Öz adına “Kartal’ı seviyorum” plaketi takdim edildi. Plaket takdiminde konuşma yapan Başkan Yardımcısı Fügen Mavi “Tarihin seyri içinde daima aydınlanmaya muhtaç karanlık dehlizler maalesef bulunmaktadır. Çünkü biz biriz, ikiliğe geçit yoktur. Yüreğimizde birden ayrıyı sevmeyiz, birden gayrıyı bilmeyiz. Hacı Bektaşımız ile Mevlana’nın ne farkı var? Sema da semah da bizim değil mi? Ehli Beyte bağlı olmayana Müslüman diyebilir misiniz? Hz. Ali hepimizin, bizim Ali’mizdir. Hz. Hasan’ımız, Hz Hüseyin’imiz canlarımızdır, ruhumuzdur. İnsanlığımızın özgül ağırlığıdır” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Cemevi zakirleri Hüseyin Albayrak, Ali Rıza Albayrak, Hakkı Şimşek ve Onur Alçınkaya’nın okuduğu mersiyelerle program sona erdi.

 

 

 

 

 

📆 20 Kasım 2013 Çarşamba 11:09   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR