MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » Kartal’da Okullar ağaçlandırılıyor
Kartal’da Okullar ağaçlandırılıyor

KARTAL BELEDİYESİ’NDEN ÇEVRECİ BİR ADIM

KARTAL’DA OKULLAR AĞAÇLANIYOR

Kartal Belediyesi daha temiz ve daha yeşil bir ilçe için çalışmalarını sürdürüyor. Beş yılda Kartal’da yeşil alanları iki katına çıkaran ve çevre bilincinin oluşması için birbiri ardına projeye imza atan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, çevre duyarlılığının artması için eğitimin gerekliliğine dikkat çekerek bu konudaki çalışmalara hız verildiğini belirtti.

 
Bu kapsamda Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, karbon salınımına dikkat çekmek ve küresel ısınma sürecini yavaşlatmak adına ilçede okullara fidan dağıtımına başladı. Bir yıllık eğitim dönemi boyunca geri dönüşüm konusunda duyarlılık gösteren, topladıkları kağıtların geri dönüşümüne olanak sağlayan okullara destek olmak amacıyla ilçedeki okullara fidan hediye edildi.

Kartal’da bulunan Milli Eğitim Vakfı Ortaokulu, Yakacık İş Okulu, Fatin Rüştü Zorlu Anadolu Lisesi, Nihat Erim İlkokulu, Öğretmen Zekeriya Güçer İlkokulu ve Kartal Esentepe Anaokulu’na çevreye gösterdikleri duyarlılık kapsamında Kartal Belediyesi personeli tarafından fidanlar dağıtıldı.

kartalda-okullar-agaclandiriliyor-2
Küresel ısınma sürecinin ilerlemesini önlemek için çalışmalar başlatan Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Dr. Dilek Kars, “Küresel ısınma sürecini geri çevirmek oldukça güç. Ama eni zandın daha fazla ilerlemesini ağaç dikerek engelleyebiliriz. Ağaçlar atmosferdeki sera gazlarını emdiği için küresel ısınmanın tehditlerini azaltma konusunda en güçlü doğal yaşam kaynaklarından biri. Biz de Çevre Müdürlüğü olarak karbon salınımına dikkat çekmek için okullara fidan dağıtıyoruz. 1 ton atık kağıt toplanarak 17 ağaç kurtarılıyor. Bu kapsamda bütün dönem geri dönüşüm konusunda duyarlı olan okullara topladıkları kağıtlar sayesinde kurtaracakları fidan hediye ettik.” dedi.

Galeri
📆 13 Haziran 2014 Cuma 11:50   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR