MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » KARTAL’DA ŞEHİT YAKINLARI, GAZİLER, YAŞLILAR VE ENGELLİLER İFTARDA BULUŞTU
KARTAL’DA ŞEHİT YAKINLARI, GAZİLER, YAŞLILAR VE ENGELLİLER İFTARDA BULUŞTU

Kartal Belediyesi, şehit yakınları, gaziler, yaşlılar ve engelliler için iftar verdi. Çanakkale Savaşı’na dair özel parçalarında sergilendiği iftar davetinde gaziler gözyaşlarını tutamadılar.

 

 

Kartal Belediyesi, şehit yakınları, gaziler, yaşlılar ve engelliler için Kartal Ekolojik Eğitim Çadırı’nda iftar yemeği düzenledi. İftar yemeğine Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Gülcemal Fidan, Av. Hüsnü Yeşilyurt, Dr. Turgut Mermertaş, Özel Kalem Müdürü Mustafa Fehmi Okay, CHP Meclis üyeleri Gökhan Yüksel, Yücel Süslü, Medet Kıskanç, Kartal Belediyesi birim müdürleri, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği İstanbul Anadolu Yakası Şube Başkanı Oktay Kaya, Türk Anneler Derneği Kartal Şube Başkanı Kadriye Mucur, dernek üyeleri ve Kartal’da faaliyet gösteren yerel gazetelerin temsilcileri katıldı.

 

 

“Duygulu Anlar Yaşandı”

İftar öncesi Kartal Belediyesi Ekolojik Eğitim Çadırı’nda yer alan ‘Çanakkale Savaş Malzemeleri Özel Müzesi” büyük ilgi gördü. Savaş metaryallerinin sergilendiği müzede yerli ve yabancı kağıt paralar, kılıç çeşitlerinden mermilere, dürbünlerden el fenerleri ve saatlerine kadar askerlere ait o dönemi yansıtan pek çok ürün sergilendi. Çanakkale savaş malzemelerinin sergilendiği müzeyi gezenler duygu dolu anlar yaşadı. Sergiyi gezen pek çok kişi tarihe tanıklık ederken, bazı gaziler de karşılaştıkları manzara karşısında gözyaşlarını tutamadı.

 

 

Dört bin parçanın sergilendiği müzeyi gezen Kıbrıs gazisi İsmet Direk “Bugün çok özel bir gün. Bu vatan için, bu bayrak için, bu topraklar için bütün şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Bu ellerimle arkadaşlarımın parçalarını topladım. Bu güzel günde Kartal Belediyesi’ne Çanakkale Müzesi’ni bizlere getirdiği için çok teşekkür ediyorum.” dedi.

 

 

Kartal Belediyesi’nin iftarına katılan Şehit babası Hikmet Yavuz ise “Şehit aileleriyle bir arada olmak bize güç, kuvvet veriyor. Çünkü onlar da aynı acıyı yaşamışlar. Bu vatan için onlar da kendi canlarından birini feda etmişler.” diye konuştu.

 

Kartal Belediyesi Ekolojik Eğitim Çadırı’ndaki iftara katılan davetliler, müzeyi gezdikten sonra dualar eşliğinde oruçlarını açtılar.

 

📆 18 Temmuz 2014 Cuma 09:54   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR