MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » Kartal’da Sokak Hayvanları Güvende
Kartal’da Sokak Hayvanları Güvende

Kartal Belediyesi, sokak hayvanlarının sağlık hizmetlerinde kullanılacak yeni nakil aracını hizmete sundu. Kartal Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, sokak hayvanları için özel olarak dizayn edilen araçlarla hizmet ağını genişletmeye devam ediyor. Kartal Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü sokakta yaşayan hayvanlara özel araçlarla su, mama ve sağlık hizmeti veriyor. Sokak hayvanlarına araçlarla mama ve damacanalarla su taşınıyor.

 

500 litrelik su tankı var

Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Turgut Mermertaş, sokak hayvanları için özel olarak hazırlanan araçlarla yerleşim merkezlerinden uzak yaşayan sokak hayvanlarının imdatlarına yetiştiklerini belirtti. Başkan yardımcısı Mermertaş, şehir şebekeleri olmayan yerlerde sokak hayvanlarına su ve mama götürdüklerini belirterek şöyle konuştu: “Bu hizmet aracını yeni devreye soktuk. Şehir şebekesinin olmadığı yerlerde bu araçlardan faydalanacağız. Aracımızın içinde 500 litrelik bir su tankımız var. Ayrıca yavru hayvanlar ve hastalıklı hayvanlar için de bir kafesimiz bulunuyor.” dedi.

 

Sokak hayvanları için mama da taşınıyor

Kartal Belediyesi’nin tarafından özel olarak dizayn edilen araçta hayvanları beslemek için özel olarak mama da bulundurduklarını da ifade eden Başkan yardımcısı Mermertaş, “Araçlarımızla, daha önceden konulan damacanaları temizliyoruz. Ardından damacanlara temiz su doldurup hayvanlara bırakacağız. Ayrıca aracımızda sokak hayvanlarını doyurmak için de mama taşıyoruz. Bu Kartallılar tarafından büyük bir beğeniyle karşılandı.” dedi.

 

Barınaklar İstanbul Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda

Barınaklar konusuna da değinen Başkan Yardımcısı Dr. Turgut Mermertaş, barınakların yasa gereği İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğunda olduğunu söyledi. Mermertaş, “Sokak hayvanlarının barınma konuları yasal olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi sorumluluğundadır. İlçe belediyeleri, sokak hayvanları için aşılama çalışmalarının yanı sıra hayati sorunlarında destek sağlar.” diye konuştu.

📆 14 Ağustos 2014 Perşembe 09:52   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR