MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » Kartal’da yerinde dönüşüme devam
Kartal’da yerinde dönüşüme devam

KARTAL BELEDİYESİ’NDEN DÖNÜŞÜME BİR ÖRNEK DAHA

KARTAL’DA “DEPREM VE YERİNDE DÖNÜŞÜM”ÜN BİR UYGULAMASI DAHA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 

Kartal’da “Deprem ve Yerinde Dönüşüm” kapsamındaki yıkım çalışmaları devam ediyor. Kartal Belediyesi tarafından uygulamaya konan “Deprem ve Yerinde Dönüşüm” çalışmalarının yeni bir örnek uygulaması Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün katılımıyla Kartal’da yapıldı.

 

 

Karlıktepe Mahallesi’nde 11 parselin birleşmesiyle, 14 bağımsız binanın “yerinde ve deprem dönüşüm” kapsamındaki yıkım törenine Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Belediye Başkan Yardımcıları, Kartal Belediyesi CHP Meclis üyeleri, Birim Müdürleri, Mahalle Muhtarları, mülk sahipleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kartal Belediyesi Zabıta Ekipleri ve Sivil Savunma Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin güvenlik önlemi aldığı yıkım çalışmalarında iş makineleri ile yıkım işlemi gerçekleştirildi.

 

 

Kartal’da önce insan yaklaşımıyla hizmet götürdüklerini vurgulayan ve hak sahipleri ile birlikte yıkım töreninde konuşan Başkan Altınok Öz, “Öncelikle bir araya gelerek anlaşıp böyle bir karar verdiğiniz için siz mülk sahipleri ve müteahhit arkadaşları tebrik ediyor, alkışlıyorum. Deprem dönüşüm kelimesini ilk kullanan belediye olarak bugün geldiğimiz mesafe çok önemli. Kartal Belediyesi olarak Kartal’da vatandaşların sağlıklı ve güvenli konutlarda yaşamalarını devam ettirmek için dönüşüm çalışmalarını sürdüreceğiz. Kartallıların kendi koşullarına özel dönüşüm seçenekleri oluşturmasını sağlayarak Kartal’ı Anadolu Yakasının merkezi haline getirerek vatandaşlarımıza hizmet vermeyi sürdüreceğiz” dedi.

 

unnamed-2

YEREL YÖNETİMLERİN HİZMET SEKTÖRÜ OLDUĞU UNUTULMAMALI

 

Yerel yönetimlerin üretim sektörü olmadığını, hizmet sektörü olduğunu belirten Başkan Altınok Öz, “Burada başka bir dönüşüm yaşıyoruz. Daha önce 11 parselin birleşmesinden bir dönüşüm başlatmıştık. Fakat orası gecekonduydu mecburlardı. Ama sizler bireysel davranmayarak bir araya gelerek; emsal hakkını kullanarak dönüşüm yapabiliyorsunuz. Bu noktaya da kolay gelinmiyor. İşte geldiğiniz noktayı sağlayan da Kartal Belediyesi’nin bu işteki deneyimli kadrosu. Bu kadroya da teşekkür etmek lazım. Arkadaşlarımız ciddi şekilde emek veriyorlar, insanları dinliyorlar, yol gösteriyorlar, öncü oluyorlar. Arkadaşlarımız ciddi bir şekilde burada da emek verdiler. Onlara da teşekkür ediyorum dedi.

 

 

KARTALLI VATANDAŞLARIMIZ GÜVENLİ VE SAĞLIK BİNALARDA OTURANA KADAR DÖNÜŞÜM DEVAM EDECEK

 

Kartal’da dönüşümün devam ettiğini vurgulayan Başkan Altınok Öz, “Kartal’da dönüşümü vatandaşlarımız güvenli ve sağlıklı binalarda oturana kadar devam ettireceğiz. Bu evlerde oturanlarla beraber 12 bin insanın hayatı sağlıklı ve güvenli bir ortama kavuştu. Bu rakamları belediyemizin resmi internet sitesinde de yayınlıyoruz. İnşallah 5 yıl sonra; “deprem olursa altında kalır mıyım..?” diyen insan olmadan temiz, düzenli, güvenli, güzel en önemlisi de yasal, iskânını almış bir binada, Kartallı vatandaşlarımız oturma şansına sahip olurlar. Müteahhitlerimiz de Allah kaza bela vermeden bir an önce binaları bitirerek başkalarına da örnek olurlar. Çalışmalarınızda başarılar diliyor ve şimdiden bütün vatandaşlarımızın Ramazan ayını kutluyorum” dedi.

 

 

 

MÜLK SAHİPLERİ VE MÜTEAHHİTLERDEN BAŞKAN ALTINOK ÖZ’E TEŞEKKÜR

 

Yıkım töreninde mülk sahipleri adına konuşan Fuat Feray, deprem ve yerinde dönüşümünden dolayı yapılan bu yıkımdan büyük mutluluk duyduklarını belirterek dönüşümü sağlayan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’e teşekkür etti. Müteahhit firma adına konuşan Suat Ecem de “Burada hem iki müteahhit firma birleşerek, hem de mülk sahipleriyle güzel örnek bir anlaşmaya vararak Kartal’a örnek bir projeyi kısa zamanda kazandırarak örnek olacağız. Bizlere her türlü kolaylığı sağlayan, destek veren Kartal Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

 

 

Konuşmaların ardından yıkım yapılacak binanın önünde Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’le beraber fotoğraf çektiren bina sahipleri “İnşallah bittikten sonra da fotoğraf çektiririz.” diyerek teşekkür ettiler.

 

 

Karlıktepe Mahallesi’nde 11 adet parselin birleşerek 2550 metrekare’ye ulaşmasıyla; 6306 sayılı kanun kapsamında ideal bir “deprem dönüşüm ve yerinde dönüşüm” örneği uygulandı. Kartal Belediyesi’nin dönüşüm kapsamındaki çalışmalarla, deprem riskinden kurtulmak isteyen hak sahipleri için de bir adım atılmış oldu.

 

 

Deprem ve yerinde dönüşüm sonrası yeni yapılacak yapılar, 3 Blok / 15 Kat – 6 Kat – 5 Kat / toplam 80 daire 4 adet dükkân olmak üzere, deprem riskine dayanıklı yapılar olarak inşa edilecek.

Galeri
📆 28 Haziran 2014 Cumartesi 12:44   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR