MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » KARTAL’DAN BİR YILDIZ DOĞUYOR
KARTAL’DAN BİR YILDIZ DOĞUYOR

Evet Kartal’dan bir yıldız doğuyor. Küçük yaşına rağmen ,küçücük yüreğinden öyle güzel şeyler çıkmışki bir çok dizide oynamış, birde sinema filmi çekmiş dünyalar güzeli Nas Sıla Zengin.

nas 1
20 Mayıs 2016 Cuma günü Kartal’da bir Kafeteryada buluştuk minik kızımızla , annesi ve kendisi ile yaklaşık iki saat süren güzel bir sohbet gerçekleştirdik.
O küçük yürekten öyle güzel şeyler çıktı ki siz okuyucularımızla paylaşmadan edemezdik. Davetimize üzerinde Beşiktaş formasıyla gelen Nas Sıla’nın fanatik bir Başiktaşlı olduğunu da orada öğrendik.
03 Mayıs 2006 yılında doğmuş Nas Sıla, hani derler ya bir evin bir kızı diye aynen öyle evin tek kızı Nas Sıla.
On yaşında olmasına rağmen Sıla sanki karşımızda olgun bir yetişkin kişi var gibiydi, kendinden emin, ciddiyetini asla bozmadan , sorularımıza düşünerek mantıklı cevaplar verdi ve bizi şaşırttı bu yönüyle.
Yazımızın başında dediğim gibi küçük yaşına rağmen bir çok başarılı iş sığdırmış Sılacık hayatına onun yaşıtları Okuldan eve evden okula gidip gelirken o setten sete koşturmuş , o koşturma arasında derslerini de asla ihmal etmemiş ama , derslerinin çok iyi olduğunu da öğrendik annesinden ve buda bizi sevindirdi. Çünkü önce eğitim olmalıydı bir insanın hayatında hem pekala ikisi bir arada başarılabilirdi ve Sıla’da bunu başarabilecek bir çocuktu.
Nas Sıla Okulda en çok Türkçe dersini sevdiğini ve hatta kendince kompozisyonlar, yazılar ve senaryolar yazdığını söyledi bize.
Bu işe ilk olarak nasıl başladığını sorduk Sıla’nın annesine tamamen tesadüf sayılabilir dedi aslında Kıvanç Tatlıtuğ’un Maltepede çekim yaptığı bir sırada , Sıla’yı gördüğünü ve sete çağırdığını , onu sevdiğini ve maşallah çok güzel bir çocuk bu güzel yüzün kesin bu sektöre kazandırılması gerek diyerek orada hemen bir yerleri aradığını ve yönlendirme yaptığını söyledi.

A97_The-Tragedy[1] C4B_The_Tragedy_02
O günkü tesadüften sonra ve Kıvanç Tatlıtuğ’un yönlendirmesi ile Sılanın ilk dizisi TRT1 de yayınlanan Sende Gitme olmuş ve böyle başlamış oyunculuk hayatına ve o günden sonra Araf Zamanı Fox Tv,Kaçak ATV,Hatasız Kul Olmaz Kanal D,Bir deniz hikayesi Kanal D,Hayat mucizelerle dolu Kanal D,KATRAN ADLI KORKU FİLMİNDE Wilma Elles, Yağmur Tanrısevsin ve Ayşen Batıgün ile oynamış.
Wilma Elles ile oynadığı korku filmi ABD’de de gösterime girmiş. Başrolleri Wilma Elles, Yağmur Tanrısevsin, Lucia Oskerova ve Cihan Toraman gibi isimlerin paylaştığı filmin yönetmen koltuğundaysa Ersen Denk oturuyor. Denk’in aynı zamanda senaryosuna da imza attığı film, son yıllarda ülkemizde yükselen korku gerilim furyasının yeni bir halkası olarak değerlendirilebilecek olan Katran (The Tragedy) filminin yapımcılığınıysa Silver Spear Pictures üstlenmiş.
Kartal Teğmen Burak Evirgen İlk Öğretim okulunun 4. sınıfında okuyan Nas Sıla okulda öğretmenleri ve arkadaşları tarafından da çok seviliyormuş. Sıla’da gördüğümüz bir başka özellikte dizilerde , filmlerde oynamanın havasına girmemiş , işi ile normal yaşantısını hep ayrı tutmayı başarmış, burada ailesinden aldığı terbiyede çok önemli tabi anne Ayşe hanıma bu durumu sorduğumuzda biz ailesi olarak Sıla’ya hep şunu öğütledik senin dizilerde oynaman arkadaşlarınla senin aranda asla bir fark yaratmıyor bunu sakın unutma , sen ileride çok daha iyi yerlere gelebilirsin ama asla aileni, akrabalarını ve arkadaşlarını hor görmeyeceksin ve kendini onlardan üstün saymayacaksın dedik oda şimdiye kadar bu anlamda bir problem yaşatmadı bize sağolsun dedi.
Kitap okumayı ve hayvanları çok sevdiğini söyleyen Sıla’nın ileriye dönük hayalleri arasında Veteriner olmak da varmış ikinci bir meslek olarak.
Birde en büyük hayallerinden birinin Özcan Denizle bir filmde beraber oynamak olduğunu

da söyledi. Deniz Çakır, Özcan Deniz, Oktay Kaynarca, Ertan Saban gibi sanatçıları da çok sevdiğini söyledi.
Annesinden hayal gücünün de çok geniş olduğunu öğrendiğimiz Sılanın dizi çekimlerinde karşısındaki oyuncuya hiç zorluk yaşatmadığını , o anda sanki normal hayattan çıkıp senaryoda kendisine sunulan hayata odaklandığını ve kendisine verilen karaktere büründüğünü bununda ayrı bir yetenek olduğunu çekimler esnasında sektörün ustalarından bu yönüyle övgüler aldığını öğrendik.

13235782_250286978661370_318981166_n 13236156_250287015328033_1972836972_n
Ailede başka sanatla , sinemayla uğraşan var mı diye sorduk anne Ayşe hanıma , olmadığını söyledi, kızının sporu da çok sevdiğini jimnastik yapmak istediğini de belirtti. Kızının önce eğitimine ağırlık vereceklerini Konservatuar okutmak istediğini söyleyen Ayşe hanım kızım herşey den önce iyi bir eğitim almalı , Ülkesine Milletine yararlı bir fert olmalı dedi.
Güzel kızımızla yaptığımız sohbetin sonlarında kendisine oturduğumuz Kafeteryanın hemen yakınındaki çocuk parkına gideliimi dedik , sevindi gözleri parladı beraberce parka gitik salıncağa, tahterevalliye bindik .
Güzel ve keyifli sohbet için Anne Ayşe Hanıma teşekür ederek bu güzel günü tamamladık.
Ben Sıla için birkaç kelime söylemek istiyorum , yüzü güzel, kalbi güzel bu küçük yıldızımızın Allah yolunu açık etsin , inşaalh hakettiği yerlere gelir bizlerde Kartal’da yaşayan birileri olarak Kartalımızdan böyle değerlerin çıkmasına seviniriz.
Yolun açık olsun Nas Sıla
Haber- Foto: Nuray Yılmaz

nas 2 NAS 4
nas3

13250402_250287108661357_145829000_n

Galeri
Etiketler:
📆 21 Mayıs 2016 Cumartesi 12:16   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR