MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, Kartal, Manşet, Toplum » KARTAL’IN GİRİŞİMCİ KADINLARI SERTİFİKALARINI ALDI
KARTAL’IN GİRİŞİMCİ KADINLARI SERTİFİKALARINI ALDI

KARTAL’IN GİRİŞİMCİ KADINLARI SERTİFİKALARINI ALDI

 

Kartal Belediyesi tarafından sürdürülen kadın girişimciliğini desteklemeye yönelik çalışmalar kapsamında Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ve Kalp Kadınlar Platformu işbirliği ile ‘Kadınlar İçin Finansal Okuryazarlık Semineri Girişimcilik Atölyesi Ürün Geliştirme ve Pazarlama’ eğitimini tamamlayan Kartallı kadınlar sertifikalarını aldı.

 

Sertifika törenine Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Fehmi Okay, Kartal Belediye Meclis Üyesi Nihal Korkmaz, Sosyal Yardım İşleri Müdürü Ali Kemal Özdemir ve Eğitimci Sosyolog Sebla Güngören katıldı.
unnamed-1

Proje kapsamında Kartallı 320 kadının katıldığı ilk eğitim programı, Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde TV programcısı ve köşe yazarı, Kişisel Para Danışmanı Özlem Denizmen’in verdiği ‘Finansal Okuryazarlık’ semineriyle başladı. İlk aşamada, temel ihtiyaçları için finansal planlama ve tasarruf yapmanın yollarını öğrenen Kartallı kadınlar, ikinci adım olan Girişimcilik Atölyesinde ise iş fikirlerini değerlendirme ve pazarlama taktikleri edinme imkanına kavuştu. Kartal Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ve eğitimci sosyolog Sebla Güngören tarafından Kartal Belediyesi Ekolojik Eğitim Çadırı’nda düzenlenen atölye çalışmasında 40 girişimci kadın, mevcut beceri ve üretimlerini, piyasada talep edilebilir ve satılabilir hale nasıl getirebileceklerini öğrendi. Eğitimin sonunda ‘Girişimcilik Atölyesi’ni başarıyla tamamlayan 40 girişimci kadın sertifikalarını aldı.

 

Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Fehmi Okay, sertifika töreni öncesinde yaptığı konuşmada ‘Girişken, gelişen, kendi ayakları üzerinde durabilen, kendine yeterli kadınlarımızı kutluyorum. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, kadınlar, gençler ve çocuklara yönelik projelere daima öncelik veriyor. Kadının sosyalleşmesi ve ekonomik güç kazanması adına Kadın Ürünleri Pazarı, Kadın Konukevi  ve benzeri projelerimizin yanısıra kadın girişimciliğinin desteklenmesine yönelik yaptığımız çalışmalar çok önemli. Amaçlamak, başlamak, başarmanın önemli aşamasıdır. Geleceğiniz güzel, düşünceleriniz gerçek olsun” dedi. Eğitimini tamamlayan kadın girişimcilere sertifikaları, Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Fehmi Okay, Kartal Belediye Meclis Üyesi Nihal Korkmaz ve Sosyal Yardım İşleri Müdürü Ali Kemal Özdemir tarafından verildi.

 

Kartal Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından kadınların sosyal ve ekonomik hayata katılımlarını arttırmak amacıyla yürütülen eğitim ve danışmanlık çalışmaları hakkında bilgi almak için:

Galeri
📆 23 Kasım 2016 Çarşamba 15:02   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR