MENÜ ☰
ARTDUŞ
Temmuz 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
.
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Kartal, Manşet, Toplum » Kartal’ın Yeşil Alanları Yenileniyor
Kartal’ın Yeşil Alanları Yenileniyor

 

Kartal Belediyesi, ilçe genelindeki parklarda, yeşil alanlarda ve sokaklarda bakım ve düzenleme çalışmalarına devam ediyor.

 

 

Kartal Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Petrol İş ve Cumhuriyet Mahallelerinde, ağaçlarda mevsimsel budama çalışması gerçekleştirdi. Bu çalışmayla, ağaçların daha sağlıklı gelişmesi ve ilkbahar mevsiminde Kartal sokaklarının daha güzel bir görünüme kavuşması sağlanmış olacak. Ayrıca Atalar Mahallesi, Esentepe Mahallesi, Hürriyet Mahallesi ve Uğur Mumcu Mahallesi’nde bulunan okul ve cami bahçelerinde de ağaçlara bakım ve budama çalışması yapıldı.

PARK VE YESIL ALANLARDA BAKIM (3)

 

Sokaklar Ağaçlandırıldı, Ağaçların Etrafına Limonluklar Yerleştirildi

 

 

Kartal Belediyesi, ilçe genelinde cadde ve sokaklarda ağaçlandırma çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Soğanlık Yeni Mahalle Milli Şair Sokak’ta yol kenarı ağaçlandırması yapıldı. Ağaçlandırma çalışması sırasında engelli vatandaşların ve bebek arabalarının geçişini kolaylaştırmak amacıyla, ağaçların etrafına limonluklar monte edildi. Limonlukların, yol kenarlarında bulunan ağaçların etrafında, 3 metreden geniş alanlara yerleştirilmesiyle, hem engelli vatandaşların kaldırımda karşılaşabileceği olumsuz durumların önüne geçildi, hem de kaldırımlar yepyeni ve temiz bir görünüme kavuşmuş oldu. Soğanlık Yeni Mahalle’nin yanı sıra Çarşı Mahallesi, Esentepe Mahallesi, Orhantepe Mahallesi ve Soğanlık Orta Mahalle’de de ağaçlandırma ve bitkilendirme çalışması gerçekleştirildi.

 

 

Başkan Öz: “ Kartal’da yeşili koruyacağız”

 

 

2009’dan bu yana Kartal’da yeşil alanları % 88 arttıran Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, önceliklerinin ‘insan’ olduğunu bir kez daha hatırlatarak Kartal’da insanların nefes alacakları ve keyifli şekilde zaman geçirebilecekleri alanları çoğaltma gayretinde olduklarını ifade etti. Mevcut parklara yönelik bakımları periyodik olarak sürdürdüklerinin altını çizen Başkan Altınok Öz, “ Kartal’da yeşil alanları arttırmak için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Galeri
📆 21 Ocak 2014 Salı 13:59   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

YAZARLAR

ANKET

Yeni tasarımı beğendiniz mi?

Sonuçlar

Yükleniyor ... Yükleniyor ...

PİYASALAR