MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, Manşet, Toplum » KARTALLI ÇOCUKLAR SOKAK HAYVANLARINA MAMA DAĞITTI
KARTALLI ÇOCUKLAR SOKAK HAYVANLARINA MAMA DAĞITTI

Kartal Belediyesi, yaşanan soğuk hava koşulları nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarını yine unutmadı.  

 

Kartal Belediyesi ve Ahmet Şimşek Anadolu Lisesi öğrencilerinin birlikte hazırlamış olduğu sosyal sorumluluk projesi kapsamında zorlu kış şartlarında aç kalan sokak hayvanları için Aydos Ormanı çevresinde kuru mama dağıtımı yapıldı. Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ile birlikte gerçekleştirilen projede öğrencilerin hazırlamış olduğu kaplara mamalar koyularak Aydos Ormanı’nın belirli yerlerine bırakıldı. Kuru mama dağıtımına Kartal Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Müdürü Dr. Dilek Kars, Ahmet Şimşek Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Deniz Şahin, Matematik Öğretmeni Songül Üzüm ile çok sayıda öğrenci katıldı. Mama dağıtımı sırasında pet şişelerden yapılan mama kabıyla ayrıca pet şişelerin geri dönüşümüne de katkı sağlandı.

“Öğrencilerimizin; çevreye, doğaya ve insana yönelik projelerde yer almasını önemsiyoruz”

 

Ahmet Şimşek Anadolu Lisesi Matematik Öğretmeni Songül Üzüm, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün çevre, doğa ve insan odaklı hizmet anlayışıyla Kartal’ın yaşanabilir çağdaş bir kent haline geldiğini belirterek: ”Ahmet Şimşek Anadolu Lisesi; öğretmen, öğrenci ve yönetimiyle Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün çevre, doğa ve insan odaklı çalışmalarına destek vermeye devam edecek. Öğrencilerimizin; çevreye, doğaya ve insana yönelik sosyal sorumluluk projelerinde yer almasını önemsiyoruz. Bu gün de bu projeyle hem pet şişelerin geri kazanımı sağlandı hem de kuru mama dağıtılarak sokak hayvanlarına destek olundu. Ahmet Şimşek Anadolu Lisesi olarak bu projeye dâhil olmamıza vesile olan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’e teşekkürlerimizi sunuyoruz.” dedi.

 

“Petler çöpe atıldığı müddetçe çevre ve ülke ekonomisinin olumsuz etkilenmesi kaçınılmaz sondur”

 

Konuşmasında pet şişelerin geri dönüşümünün önemine vurgu yapan Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Dr. Dilek Kars da:Dünyada üretilen petrolün %4’ü plastik üretiminde kullanılmaktadır. 1 adet pet şişe üretimi için yaklaşık olarak 1,2 kg ham petrol kullanıldığı, en az 65 lt su tüketildiği ve diğer üretim prosesindeki sınırlı petrol kaynaklarının içerisinde pet üretimi için harcanan petrol miktarının da artacağını göstermektedir. Bu durum, enerji kaynaklarının daha büyük bir hızla tüketilmesine, enerji darboğazının büyümesine yol açacaktır. Bu nedenle pet atıkların geri dönüşümü hayati önem taşımaktadır. Bu %4 petrolden elde edilen plastiğin %20-25 kadarı ambalaj sektöründe kullanılmakta, bunun da %50 kadarı dayanıklı ambalajları (plastik variller, bidonlar, çöp kutuları) oluşturmaktadır. Geri kalanı ise Türkiye’deki çöp kompozisyonundaki yerini almaktadır. Petler, atık olarak çöpe atıldığı müddetçe çevre ve ülke ekonomisinin olumsuz etkilenmesi kaçınılmaz sondur. Bunu engellemek için yapılması gereken peti diğer plastiklerden ayrı tutarak, çöpe karışmadan geri kazanıma yönlendirilmesidir. Bu da ancak petin gerek sanayi sektöründe gerekse evsel kullanım sonrasında çöpe karışmadan toplanabilmesi yönünde halkı bilinçlendirmek ve özendirmekle mümkün olacaktır.” dedi.

 

Galeri
📆 19 Ocak 2017 Perşembe 09:47   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR