MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Etkinlikler, Kartal, Manşet, Toplum » Kartallı Çocuklar Sünnet Şöleninde Coştu
Kartallı Çocuklar Sünnet Şöleninde Coştu

Önleyici ve koruyucu sağlığa önem veren Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, hastanelerle anlaşma yaparak, gelir durumu fark etmeksizin tüm Kartallı çocukları steril ortamda sünnet ettirmeye devam ediyor. Bu yıl 5. si düzenlenen sünnet şöleninde ünlü pop sanatçısı Keremcem, şarkılarını sünnet çocukları için söyledi.

5 yıl içinde toplam 7 bine yakın çocuğu anlaşmalı hastanelerde sağlıklı ortamda sünnet ettiren Kartal Belediyesi, sünnet olan çocuklar için Sünnet Şöleni düzenledi.  Kartal Meydanı’nda düzenlenen sünnet şölenine Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Denizli Milletvekili Adnan Keskin, CHP İl Başkan Yardımcısı Doğan Çakmak, CHP Kartal İlçe Başkanı Avukat Kamer Gök, CHP İl Başkan Yardımcısı Özgür Nas ile Kartallı çocuklar ve aileleri katıldı.

keremcem--

Çocuklara Hediye Dağıtıldı

Sünnet olan çocukların, dağıtılan sünnet kıyafetleri ile geldiği şölene çok sayıda Kartallı ilgi gösterdi. Çeşitli etkinliklerin olduğu şölende çocuklar, şişme parkta gönüllerince eğlendi. Engelli çocuklar da, şişme engelli oyun alanında keyifli anlar geçirdiler. Kartal Belediyesi Çocuk Halk Oyunları grubu, çeşitli yörelerden hazırladığı oyunlarını sergiledi. Yüz boyama, sihirbaz gösterisi, jonklörler, 9D sinema ve çeşitli oyunların sergilendiği etkinliklerde çocuklar doyasıya eğlendi. Şölen süresince çocuklara patlamış mısır, pamuk şekeri ve Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Fügen Mavi tarafından kol saati hediye edildi.

“Toplu Sünnetler Sağlıksız Ortamlarda Yapılıyor”

 

Şölende konuşma yapan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, toplu sünnetlerin sağlıksız ortamlarda yapıldığına dikkat çekerek “ Yıl Boyu Sünnet Projesini hayata geçirdik. Yerel yönetim olarak bunu 5 yıldır yapıyoruz. 7 bin çocuğu steril ve hijyenik hastane ortamlarında uzman doktorlar eşliğinde sünnet ettirdik. ‘Birgün yetkili bir yere gelirsem, sünnettin daha sağlıklı bir ortamda yapılması için uğraşacağım’ demiştim. Çünkü toplu sünnetler sağlıksız ortamlarda gerçekleştiriliyor. Ülkemizde eline çantayı alanın sünnet yaptığı koşullara karşı çocuklarımız sağlıklı, emin ellerde sünnet olsun ve ileriye dönük Hepatit B, C, AIDS gibi bulaşıcı kan hastalıklarına maruz kalmasınlar istiyoruz. Yıl Boyu Ücretsiz Sünnet Kampanyası’nı başlattık. Bu hizmetimizi 5 yıldır yürütüyoruz” dedi.

Kartallılar Yıl Boyu Ücretsiz Sünnet Projesinden Memnun

Çocuklarını ücretsiz olarak hastanelerde, sağlıklı ve hijyenik ortamlarda 2009’dan günümüze kadar sünnet ettiren Kartallı vatandaşlar, “Yıl Boyu Ücretsiz Sünnet Kampanyası”ndan çok memnun olduklarını ve Türkiye’de yaygınlaşmasını, sağlık politikası olarak belirlenmesini istediklerini vurguladı. Yıl Boyu Ücretsiz Sünnet Kampanyası, Marmara Belediyeler Birliği tarafından da geleneksel olarak düzenlenen ve Türkiye’nin en ciddi yerel yönetimler ödülü olan, Marmara Bölgesi’ndeki 230 belediyenin yarıştığı, 409 katılımın olduğu yarışmada ilçe belediyeleri arasında “Sosyo-Ekonomik ve Kültürel Projeler” dalında ödüle layık görülmüştü.

Keremcem Şarkılarını Sünnet Çocukları İçin Söyledi

Kartal Meydanı’nda düzenlenen sünnet şöleninin ilerleyen saatlerinde sahneyi ünlü pop sanatçısı Keremcem aldı. Kartal Meydanı’nda on binlerce Kartallının katıldığı konserde Keremcem, ilk albümünden ve son olarak kendi adıyla çıkardığı beşinci albümünde yer alan şarkılarını seslendirdi. Yediden yetmiş yediye herkesin eşlik ettiği Keremcem  konserine Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Fügen Mavi, Ali Apaydın, Sağlık İşleri Müdürü Uzm. Dr. Ayşe Giray, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Adem Uçar, Başkan Danışmanı Nizamettin Zorgül, Özel Kalem Müdürü Ömer Fethi Gürer ve İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Aydın Sezen katıldılar. Konserin sonunda Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Fügen Mavi, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz adına Keremcem’e Kartal plaketi takdim etti.

Yıl Boyu Ücretsiz Sünnet Kampanyası Kayıtları Devam Ediyor

Toplu sünnet uygulamalarında uygun sağlık koşullarının sağlanamadığı, düşük gelir düzeyi gözetilerek kimi koşullarda ailelerin, çocukların rencide edildiği uygulamalar yerine “Herkese Yıl Boyu Ücretsiz Sünnet” projesiyle sosyal hizmet anlayışını çok daha kapsayıcı amaca hizmet ediyor. Aynı zamanda Kartal Belediyesi, her yıl sünnet şöleni düzenleyerek, sünnet operasyonlarının tıbbi yönü kadar geleneksel yönünü de önemsemeye devam ediyor. Kampanyadan yararlanmak isteyen Kartallılar, Kartal Belediyesi Sağlık işleri Müdürlüğü’ne başvurarak çocuklarını anlaşmalı hastanelerde sünnet ettirebilirler.

Vatandaşlar, 0216 586 8754 numaralı telefonu arayarak  “Yıl Boyu Ücretsiz Sünnet Kampanyası” kayıtları hakkında detaylı bilgi alabilirler.

Etiketler:
📆 16 Eylül 2013 Pazartesi 14:17   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR