MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » Kartallı Minikler Trafik Haftası’nda Kuralları Öğrenip Parkura Çıktı
Kartallı Minikler Trafik Haftası’nda Kuralları Öğrenip Parkura Çıktı

Kartal Belediyesi tarafından, çocukların erken yaşta trafik eğitimi alabilmesi ve kurallara daha duyarlı olabilmesi amacıyla Yalı Mahallesi’nde 1.000 metrekare üzerine kurulan Trafik Eğitim Parkı’nda, miniklere yönelik trafik eğitimleri verilmeye devam ediyor.

6-12 Mayıs Karayolu Trafik Haftası kapsamında verilen eğitimlerde, minikler önce uzmanlar tarafından hazırlanan trafik kurallarına dair teorik bir sunum izledi.

Sunumda uzman eğitmen tarafından öğrencilere; trafik kurallarına uygun olarak durma, duraklama ve park etme yöntemleri, uygulanması gereken manevra kuralları, emniyet kemerinin önemi, trafik levhalarının ve yol işaretlerinin anlamları ile trafik ışıklarında sürücü ve yaya olarak davranış metotlarının neler olduğu anlatıldı.

Teorik eğitimin ardından minikler, kullanabilecekleri ve gerçek hayatta benzerlik gösteren; caddelerin, yolların ve trafik ile ilgili tüm detayların olduğu Trafik Eğitim Parkı parkurunda akülü araçları kullandı.

Kreşli minikler araçlarına binerek araçları trafik işaret ve levhalarına uygun olarak kullanmayı, yaya geçitlerinde doğru yürüme kurallarını, trafik lamba ve işaretlerini takip etmeyi, yol çizgileri ile ışıklı ve sesli cihazlarda bulunan butonları kullanmayı, iki araç arasındaki güvenli takip mesafesini ve trafikte geçiş öncelikleri gibi bilgileri pratik etti.

Genel trafik eğitiminin yanı sıra; çocukların trafikte karşılaştıkları olumsuz durumlarda neler yapmaları gerektiği de minyatür trafik işaret ve levhaları, yaya geçitleri ve trafik lambaları ile öğretildi.

Eğlence dolu anlar yaşayan kreşli minikler, parkurda hem eğlendi hem de trafik kuralları ile alakalı kapsamlı bilgi edindi.

“Gelecek Nesillere Trafik Bilinci Aşılamak Görevimiz”

Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı İmam Aydın da eğitimlerde öğrencileri yalnız bırakmadı.

Başkan Yardımcısı Aydın, Kartal Belediyesi’nin en fazla kreşe sahip olan ilçe belediyesi olarak, bilinçli nesiller yetiştirdiğine dikkat çekerek; “Bugün, Trafik Haftası kapsamında, kreş öğrencilerimizle beraberiz.

Onlara, eğitim parkurumuzda trafik kurallarının önemini uygulamalı bir şekilde öğretiyoruz.

Trafik konusunda ne yazık ki, Avrupa’nın geride kalmış toplumlarından biri olarak, nesillere bu bilinci aşılamak mecburiyetindeyiz. Bugün kreş öğrencilerimiz burada, hem eğlendi hem de keyif dolu anlar yaşadı.” ifadelerini kullandı.

Galeri
📆 12 Mayıs 2023 Cuma 22:11   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR