MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Etkinlikler, Kartal, Manşet, Toplum » Kartal’lı öğrenciler yeşil bir dünya için elele verdi
Kartal’lı öğrenciler yeşil bir dünya için elele verdi

Dünya Su Günü ve Orman Haftası’nda öğrenciler yeşil bir dünya için elele verdi

 

 

Kartal Belediyesi’nin düzenlediği Dünya Su Günü ve Dünya Orman Haftası etkinliği kapsamında öğrenciler daha yeşil bir dünya için elele verdi. Kartal’da eğitim gören öğrenci, öğretmen ve velilerden oluşan yaklaşık 750 kişilik bir grup Yakacık Aydos Orman alanında yapılan ağaçlandırma çalışmalarına katıldı. Kartal Belediyesi ve Tema Vakfı ile işbirliğiyle düzenlenen etkinlik kapsamında yüzlerce fidan diken minik eller daha temiz, daha yeşil bir dünya için örnek bir davranış gösterdi.

 

FİDAN DİKİM ETKİNLİĞİ (5)

 

Fidan dikim etkinliğine Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Turgut Mermertaş, Ali Rıza İkisivri, Belediye Birim Müdürleri, belediye çalışanları ve Tema Vakfı Bölge Sorumluları, öğrenciler, öğretmenler ve veliler katıldı.

 

 

Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün her sene düzenlediği ve bu sene Tema Vakfı işbirliği ile yapılan etkinliğe Kartal’da öğrenim gören ilk, orta, lise öğrencilerinin yanısıra TemaVakfı yavru öğrencileri, Kartal Belediyesi kreş öğrencileri ve Marmara Üniversitesi öğrencileri katıldı.

 

Sonbaharda Aydos Ormanı’ndan toplanan meşe tohumlarını yetiştirip fidan haline getirerek Dünya Su Günü ve Orman Haftasına dikkat çekmek ve 18 Mart Çanakkale şehitleri anısını yaşatmak için yapılan etkinlikte, öğrenciler Çanakkale şehitlerini ve kendi isimlerini yazarak Yakacık Orman alanında fidanları diktiler.

 

FİDAN DİKİM ETKİNLİĞİ (12)

 

Fidan dikim etkinliğinde konuşma yapan Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Ali Rıza İkisivri, yoğun programı nedeniyle etkinliğe katılamayan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün, sevgilerini yolladığını belirterek, “Başkanımız çevre, su ve yeşil konusunda çok duyarlı. Çevre konusunda yaptığımız etkinlikler ve 5 yıl içinde Kartal’da sıfırdan yaparak kazandırdığımız 52 park’la beraber park sayımızı 151’e çıkarttık. Bu bizim yeşile ve çevreye verdiğimiz önemi, duyarlılığımızı gösterir. Yeni dönemde de sizlerin desteğiyle bu güzel çevreye, doğaya, insana olan hizmetimiz devam edecek. Bugün burada çok güzel bir etkinliğe katılarak destek veren, çevresine daha  yeşil bir görünüm kazandırmak amacıyla bu aktiviteye katılan, tüm öğrenci, öğretmen ve velilere teşekkür ediyor, bu duyarlılığınızdan dolayı sizleri tebrik ediyorum.” dedi.

 

 

Yapılan konuşmaların ardından öğretmen öğrenci ve veliler tarafından yüzlerce fidan Aydos Orman alanında ağaçlandırma çalışması başlatılan alana dikildi.

 


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Galeri
📆 20 Mart 2014 Perşembe 10:52   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR