MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Etkinlikler, Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » KCKD kadınları buluşturdu
KCKD kadınları buluşturdu

“KADIN DEMOKRASİ, CUMHURİYET VE İNSANLIĞIN TEMİNATIDIR”

 
Bölgenin en aktif sivil toplum kuruluşlarından olan Kartal Cumhuriyet Kadınları Derneği, dernek üyeleri ile görüş alış verişinde bulunmak, dernek çalışmaları hakkında üyeleri bilgilendirmek, dayanışmayı güçlendirmek ve derneğe yeni üye olanlarla tanışmak için kahvaltılı toplantı düzenledi.

 
Toplantıya Genel Merkez yöneticisi Prof. Dr. Dilek Gözütok, Av. Nihal Gündoğan, Genel Sekreter Gülcan Tarakçı, Sayman Funda Kaba, Yönetim Kurulu üyeleri Nuran Karadağ, Perihan Tekin, Senem Gezer, Nerima Sabancı, Mutlu Aktaş, Sema Ürkmez, Serpil Selvi, Mutlu Aktaş, Av. Günizi Dizdar, Erzurumlular Vakfı başkanı Mehmet Dalmış, CKD Maltepe Şube Başkanı Günay Birecik, Kartal Belediyesi Meclis üyeleri Nihal Korkmaz ve Perihan sevim, Kartal kent Koseyi üyesi Nazlı Aydın, Uğur Mumcu Kültür Merkezi Müdürü Berat Gümüş, tutuklu General eşleri Manolya Güneş, Yeşim Şişlioğlu, dernek üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda sivil toplum kuruluşunun temsilcisi katıldı.
Kartal Belediyesi’nin katkılarıyla Ekolojik Çadırda gerçekleştirilen ve üyelerin aile ve çocuklarıyla yoğun bir ilgi gösterdiği kahvaltılı toplantıya üyelerin yanısıra CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt ve ünlü haber spikeri Gülgün Feyman da katılarak birer konuşma yaptılar.

 
KADINLARA ÇAĞRI
Açılış konuşmasını Gülcan Tarakçı ve Nurcan Karadağ yaptığı toplantıya çok sayıda cezaevlerinde tutuklu bulunan subay eşleri de katılırken, toplantının açılış konuşmasını yapan Şube Başkanı Av. Nihal Gündoğan, her bölgeden ve kökenden kadınların derneklerinin çatısı altında biraraya geldiğini, amaçlarının demokrasi, Cumhuriyet değerleri, kadınların hak ve hukuklarının korunması, herkesin eşit, barış ve kardeşlik içinde birlikte yaşaması olduğuna dikkat çekti. Gündoğan, “Demokrasiye ve Cumhuriyetimize, insan hak ve özgürlüklerine, kadın ve erkek eşitliğine, haksızlıklara karşı duruşa ve barışa başta kadınların sahip çıkması gerektiğine inanıyoruz. Kadınlar örgütlenmelidir. Derneğimizde bunlardan biridir. Tüm kadınlara yerimiz ve davetimiz var”dedi.
Av. Gündoğan, Dernek yöneticisi Serpil Selvi’nin hazırladığı hizmetleri anlatan slayt eşliğinde derneklerinin toplum yararına yaptığı işleri de anlatmayı ihmal etmedi.

 
FEYMAN’A BÜYÜK İLGİ
Kahvaltıda bir konuşma yapan ünlü haber spikeri Gülgün Feyman da, Cumhuriyet ve kadın konulu bir konuşma yaparak, kadınların kendi haklarına, demokratik hak ve özgürlüklere sahip çıkması gerektiğine dikkat çekti. Feyman, bir subay kızı olarak ordu mensuplarının cezaevlerinde tutulmasına da içinin yandığını söyledi. Kahvaltıya katılan bazı subay eşleri de büyük haksızlığa uğradıklarını ifade ederek, haksızlığın giderilmesi için toplumun duyarlı olmasını istediler.

kartal-cumhuriyet-kadinlari-kahvaltisi-2
ÖĞÜT: KADINSIZ DEMOKRASİNİN ADI YOK
CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt ise, bir taraftan Anadolu kadınını, çektikleri zorlukları anlatırken, diğer taraftan da tüm kadınların örgütlenmesi ve dayanışma içinde olmaları gerektiğini söyledi. Öğüt, ülke ve kentlerin yönetimlerinde kadın ağırlığı olmadan demokrasi ve eşitliğin tadı ve tuzunun olamayacağına vurgu yaptı.

 
ANADOLU’YA DAVET
Öğüt, Kartallı kadınları, Ardahan Damal’da yapılacak Atatürk şenliklerine davet ederken, Anadolu kadını ile kent kadının buluşmasını istedi. Öğüt, Kartal Cumhuriyet kadınları Derneğinin istediği üzerine onur üyesi oldu.

 
YÖNETİME TEŞEKKÜR
Kahvaltı sonrasında yeni üyelere rozetleri takılırken Zişan Topakoğlu ve Av.Ziya Yalçın davetlilere konser verdi. Aileler, dernek yönetimine ve kendilerine yer tahsisi yapan Kartal Belediyesine memnuniyetini ifade edip, yeni etkinlikler beklediklerini söylediler.

Galeri
📆 09 Haziran 2014 Pazartesi 14:21   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR