MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Manşet, Politika, Toplum » Kılıçdaroğlu: “Kahveye, pikniğe değil sandığa gidin”
Kılıçdaroğlu: “Kahveye, pikniğe değil sandığa gidin”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu vatandaşlara ‘sandığa gidin’ çağrısında bulunarak, “Referandum Pazar günü olacak.

 

Bugün Pazar hava çok güzel kahvede taş oynayalım, konken oynayalım, pikniğe gideceğiz’ Sakın bunları yapmayın. Çocuklarımız için sandığa gideceğiz” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Kağıthane’de vatandaşlarla buluştu. Kağıthane Meydanı’nda vatandaşlara seslenen Kılıçdaroğlu, referandum sürecini değerlendirdi.

Anayasa değişikliği teklifini seçim yaşının düşürülmesinin eleştiren Kılıçdaroğlu, “Ankara’daki beylerin 18 yaşındaki çocuğu milletvekili olacak. Ayakkabı boyacısının çocuğu değil, memurun çocuğu değil, işçinin çocuğu değil. O çocuklar nereye gidecek El Bab’a terörle mücadeleye gidecek. Bunu kabul ediyor musunuz. Elini vicdanına koy ve sandığa öyle git” şeklinde konuştu.

Milletvekili sayısının 600’e çıkarılmak istenmesine de tepki gösteren Kılıçdaroğlu, “550 milletvekili neyinize yetmiyor. Vatandaşın cebinden sadece milletvekillerine ödemek için 187 trilyon lira para alıyorlar. Niye bu parayı ödüyorsunuz. Sizin vicdanınız kabul ediyor mu? Benim vicdanım da kabul etmiyor” ifadelerini kullandı.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu yeni modelde Cumhurbaşkanı yardımcılarının ve bakanların sayılarının da belirsiz olduğunu savunarak, “Diyorlar ki ‘Başkan seçilecek, başkan yardımcıların tayin edecek’ Kaç yardımcı olacak bilen var mı. Anayasanın 18 maddesinde de kaç yardımcı olacağı belli değil. Tamamen başkanın keyfine bağlı. Başkan ister 1, ister 5, ister 500, ister bin 500 Başkan yardımcısı tayin eder. Kaç bakan olacak bilen var mı. Anayasanın 18 maddesinde de kaç bakanın olacağı belli değil. Kim karar verecek, başkan karar verecek. İster 1, ister 30, ister 500 bakan. Başkanın takdirine kalmış” diye konuştu

Kılıçdaroğlu vatandaşlara ‘sandığa gitme’ çağrısında bulunarak, şunları söyledi:

“Referandum Pazar günü olacak. ‘Bugün Pazar hava çok güzel kahvede taş oynayalım, konken oynayalım’. Sakın bunu yapmayın. Efendim ‘pikniğe gideceğiz komşular hazır, hep beraber gidelim’. Sakın bunu yapmayın. Sandığa gideceğiz çocuklarımız için, evlatlarımız için”

📆 01 Nisan 2017 Cumartesi 17:56   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR