MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Manşet, Toplum » KILIÇDAROĞLU’NDAN PM ÜYELERİ VE VEKİLLERE ’ÖN SEÇİM’ FIRÇASI
KILIÇDAROĞLU’NDAN PM ÜYELERİ VE VEKİLLERE ’ÖN SEÇİM’ FIRÇASI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, olağanüstü topladığı Parti Meclisi’nde (PM) milletvekili ve PM üyelerine ön seçime yönelik çalışma yapmalarından dolayı sert çıktı.

 

Edinilen bilgiye göre PM toplantısında CHP’de milletvekili ve parti yöneticilerinin ‘ön seçime’ endeksli çalışma yapmalarını sert bir dille eleştiren Kılıçdaroğlu, “Kimse partinin geleceğini düşünmüyor. Herkes bir daha ön seçimden nasıl seçilirim kaygısıyla delegelere ve üyelere yönelik çalışma yapıyor. Biz bize siyaset yapmakla iktidar olunmaz. İktidar olmak istiyorsak bazı alışkanlıkları bu partide yıkmamız gerekiyor. Delegenin değil vatandaşın oyunu alacak çalışmalar yapın” talimatını verdi.

‘İKNA EDİLMEYECEK VATANDAŞ YOKTUR’
Ön seçim yerine vatandaş odaklı çalışma yapılması durumunda ikna edilmeyecek vatandaşın olmadığını dile getiren Kılıçdaroğlu, “Yeter ki vatandaşın ayağına gidin. Doğruları vatandaşa anlatın. Sadece bizim partililerin olduğu yerlere de gitmeyin. Özellikle bize oy vermeyenlerin ayağına gidin. Ayağına giderseniz ikna edilmeyecek seçmen yoktur” uyarısında bulunduğu öğrenildi.

‘SOKAKTA OLMAYACAĞIZ’
Toplantıda söz alan milletvekilleri ve PM üyeleri, CHP’lilerin sokağa inmesi ve kitlesel mitingler yapması gerektiğini dile getirmesi üzerine ise Kılıçdaroğlu, “Türkiye hassas bir süreçten geçiyor. Sokakta olmayacağız. Miting yerine vatandaşa dokunacak yerel bazlı çalışmalar yapmalıyız. Toplumun kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşlarıyla biraraya gelmeliyiz. Eleştirilerimizi ve taleplerimizi Meclis çatısı altında dile getireceğiz” dediği öğrenildi.

KÜÇÜK KURULTAY TOPLANACAK MI?
Toplantıda bazı milletvekili ve PM üyelerinin küçük kurultay talebinde bulunması üzerine ise Kılıçdaroğlu, “Eğer şartlar küçük kurultayı toplamayı gerektirirse toplarız” yanıtını verdiği öğrenildi.

📆 09 Kasım 2016 Çarşamba 10:45   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR