MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Flaş, Manşet, Pendik, Toplum » Kimseye ‘hayır’ demeyen Hayır Çarşısı
Kimseye ‘hayır’ demeyen Hayır Çarşısı

Alanında en kapsamlı hizmeti veren yerlerden biri olan Hayır Çarşısı, beyaz eşyadan mobilyaya, giysiden bisiklete kadar geniş ürün yelpazesiyle  hem eşya vermek isteyenlerin, hem de ihtiyaç duyan dargelirlilerin başvurduğu ilk adreslerden biri haline geldi. 

Pendik Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı  ‘Hayır Çarşısı’,   her gün onlarca kişiden kullanılmış veya yeni eşyaları alarak, ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor.
Pendik Belediyesi‘nin Hayır Çarşısı, bin metrekare büyüklüğündeki deposuyla , fazla olan veya ihtiyaç kalmayan eşyaları atıl olmaktan kurtararak  ekonomiye yeniden kazandırıyor. Hayır Çarşısı’nda reyon reyon ayrılan ürünler arasında ütüden beyaz eşyaya, mutfak araç gereçlerinden halıya,  mobilyalardan müzik setine kadar bir ev için gereken her şeyi bulmak mümkün. Giysi reyonlarında ise ayakkabıdan  gelinliğe, kabandan bebek giysisine kadar her yaşa göre kıyafet bulunuyor. Gelen ikinci el kıyafetler, kuru temizleme  ve ütü bölümünden geçtikten sonra reyondaki yerini alıyor. İsteyen vatandaşlar da yeni veya hiç kullanılmamış eşyalar bağışlayabiliyor.  Yeni veya ikinci el giysi ve eşyaları alan Hayır Çarşısı, bunları ihtiyaç sahiplerine ulaştırırken onları rencide etmeyecek biçimde hareket etmeye özen gösteriyor.
Yaz döneminde eşya veren artıyor
Eşyalarını vermek için uzak ilçelerden bile arayan vatandaşlar, Hayır Çarşısı’ndan yardım istiyor. Belediye ekipleri, beyaz eşya ve mobilyaları kapıdan teslim alarak Hayır Çarşısı’na getiriyor ve ihtiyaç sahiplerine ulaşmasını sağlıyor. Kullanılamayacak durumda olanlar ise hurdaya bırakılıyor. Ekipler, özellikle yaz dönemlerinde evinde fazlalık veya kullanılmayan eşyalarından kurtulmak isteyen çok sayıda vatandaşın talebine yetişmekte zorlanıyor. Hayır Çarşısı Sorumlusu Mustafa Ergün,  “Kurtarın beni bu eşyadan” diye arayan vatandaşların bile olduğunu belirterek, “herkesin isteğine cevap vermeye çalışıyoruz” diyor.
Toplanan eşya ve giysiler, kayıt altına alınarak, yine kayıtlı ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Sadece Temmuz ayı içinde 176 adet  eşya,  7386 parça ikinci el giysi, 361 adet ayakkabı  yardımı yapıldı.  Ayrıca engelli ve hastalar için de
akülü tekerlekli sandalyeden hastane hasta yatağına kadar çeşitli medikal malzeme de verildi.
Okul dönemi için hazırlık
Hayır Çarşısı, yaklaşan okul dönemi  için de hazırlıklara başladı. İçinde bir öğrenciye  gereken tüm malzemelerin yer aldığı çantalar için ihale açıldı.  4-5 bin aileye 1. sınıf ürünlerden oluşan kırtasiye yardımında bulunulacak.  Dağıtılacak malzemelerin kanserojen madde içermemesine özellikle dikkat edilirken, en kaliteli malzemeler seçildi. Çantalar,  5 Eylülden itibaren ailelere dağıtılmaya başlanacak.  Kırtasiye yardımı alacak ailelerin bunun için Hayır Çarşısı’na kayıt yaptırması gerekiyor.
İsteyen kitap da bırakıyor
Gelen ve dağıtılan yardımlar içinde resmi olarak kitap bulunmuyor.  Ancak yine de evinde fazla olan kitapları getirenler, özellikle ansiklopedi ve sınav test kitaplarını ihtiyaç duyanların alması için Hayır Çarşısı’na bırakıyor. Geçen yıl 40 koli kitap geldiğini, ancak hepsinin tükendiğini belirten çarşı yetkilileri, kitaplar için kayıt alınmadığını vurguladılar. İsteyen, dilediği kitabı alıp götürebiliyor.
Resimaltı: Bir hayırseverin bağışladığı yeni ayakkabılar, yetkililer tarafından dağıtılmak üzere hazırlanıyor

📆 26 Ağustos 2013 Pazartesi 11:58   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR