MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Büyükşehir, Manşet, Toplum » Kırmızılı Kadına Biber Gazı Sıkan Polise Hapis İstemi
Kırmızılı Kadına Biber Gazı Sıkan Polise Hapis İstemi

Gezi Parkı olaylarında kırmızı elbisesi ile sembol haline gelen ‘kırmızılı kadın’ Ceyda Sungur’a biber gazı sıkan polis memurunun 3 yıla kadar hapis cezası istendi. Hazırlanan iddianame mahkeme tarafından kabul edildi.
Gezi Parkı olaylarında üzerindeki kırmızı elbise ve çantasıyla sembol haline gelen ve ‘kırmızılı kadın’ olarak bilinen Ceyda Sungur’a yakın mesafeden biber gazı sıkan polis memuru Fatih Z. hakkında dava açıldı. Hakkında iddianame hazırlanan polis memurunun “görevi kötüye kullanma’’ suçundan 3 yıla kadar hapsi talep edildi. Hazırlanan iddianame 4. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.
İstanbul Cumhuriyet Savcısı Adnan Çimen tarafından hazırlanan iddianamede şüpheli olarak yer alan polis memuru Fatih Z.’nin “görevi kötüye kullanma’’ suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istendi. İddianamede Gezi Parkı olayları olarak bilinen olaylar kapsamında 28 Mayıs 2013 günü İstanbul Teknik Üniversitesi Taşkışla Kampüsü civarlarında çok sayıda göstericinin katıldığı bir eylemin meydana geldiği ve gösteriye katılmak amacıyla olay yerine giden müşteki Ceyda Sungur’a herhangi bir uyarı yapılmadan şüpheli Fatih Z. tarafından biber gazı sıkıldığı belirtildi. Ayrıca şüpheli polis memuru Fatih Z.’nin biber gazını kullanırken ‘toplumsal olaylarda görevlendirilen personelin hareket, usul ve esaslarına dair yönerge ile göz yaşartıcı gaz silahları ve mühimmatları kullanım talimatlarına’ aykırı hareket ettiği açıklandı.
İddianamede bilirkişi raporunda yer alan fotoğraf ve videolara da yer verildi. Olay anı ile ilgili olarak, “Şüpheli polis memuru Fatih Z.’nin müşteki Ceyda Sungur’a bir metreden daha az mesafeye yaklaşarak yüzünü hedef almak suretiyle biber gazı sıktığı, gazdan etkilenen müştekinin arkasını dönmesine rağmen şüphelinin gaz sıkmaya devam ettiği ve eylemin devamında çevrede bulunan göstericilere de yine benzer şekilde yakın mesafeden ve hedef gözeterek gaz sıktığı, göstericilerden birine tekme attığı, olayın müştekisinin eylemin öncesinde ve sonrasında herhangi bir taşkınlık yapmadığı buna rağmen bahse konu eyleme maruz kaldığı’’ ifade edildi.
Şüpheli polis memuru Fatih Z.’nin müşteki Ceyda Sungur dışında biber gazı sıktığı ve tekme attığı şahısların açık kimlik ve ikametlerinin tespit edilemediği için ifadelerinin alınamadığı vurgulandı. Şüpheli polis memuru Fatih Z. hakkında ‘görevi kötüye kullanma’ suçundan 1 yılda 3 yıla kadar hapis cezasının istendiği iddianame, 4. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Şüpheli memur Fatih Z., mahkemenin verdiği tarihte hakim karşısına çıkacak.İSTANBUL (İHA)

 

Etiketler: ,
📆 15 Ocak 2014 Çarşamba 14:35   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR