MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Manşet, Toplum » KOÇ HOLDİNG’İN 52. OLAĞAN GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİ
KOÇ HOLDİNG’İN 52. OLAĞAN GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİ

Koç Holding’in 52.Olağan Genel Kurulu 5 Nisan Salı günü Nakkaştepe’de gerçekleşti. Koç Holding’in merhum Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç’un anılması ile başlayan Genel Kurul’da katılımcılar ile 2015 yılı Faaliyet Raporu paylaşıldı. Faaliyet Raporu’nun ön yüzünde yer alan anma mesajında, “Vizyonu, hayırseverliği ve en önemlisi insani değerleri ile silinmeyecek izler bırakan Mustafa V. Koç, Ülkemizin geleceğine her zaman yürekten inandı. Hakiki bir halk adamıydı. Çalışanlarına güç veren ve destekleyen bir lider olmasının yanı sıra, küresel bakış açısı, kararlılığı, değerleri ve iş ahlakı ile de ilham kaynağı oldu. Bundan sonra, onun görüşleri, geniş bakış açısı ve getirdiği dinamizm ile, biz de Koç Holding’i milletlerararası bir yapıdan, global bir dünya şirketine taşıyacağız” denildi.

 

Rahmi M. Koç: “Bu benzersiz dayanışmadan dolayı Ailem ve Şahsım adına herkese candan teşekkürlerimi iletiyorum.”

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç’un Başkanlık ettiği Genel Kurul Toplantısı, Şeref Başkanı Rahmi M. Koç’un 2015 yılına ilişkin değerlendirmelerinin aktarılması ile devam etti. Rahmi M. Koç, “Kısa süre önce oğlum Mustafa V. Koç‘un zamansız kaybı ailece bizleri ve sizleri çok üzdü. O’nun ardından; yurt çapında aldığımız başsağlığı dilekleri en büyük tesellimiz oldu. Bu benzersiz dayanışmadan dolayı Ailem ve Şahsım adına herkese candan teşekkürlerimi iletiyorum” dedi. Değerlendirmesinde geçtiğimiz yıl gerek ülkemizde gerekse uluslararası arenada yaşanan büyük hareketliliklere dikkat çeken Rahmi M. Koç şöyle devam etti: “Yurt içinde seçimlerin yenilenmesi ve terör olayları çalkantılı bir sürece yol açarken; dünyadaki ekonomik ve jeopolitik gelişmelerde de bir durulma olmadı. Bütün bu gelişmeler karşısında 90 yıllık tecrübemizin desteğiyle ve zamanında aldığımız tedbirlerle Koç Holding olarak geçtiğimiz yılı oldukça başarılı bir performansla geride bıraktık. Son yıllarda özel sektör yatırımlarındaki yavaşlamaya karşın, yatırımlarımıza ara vermeksizin devam ettik. Son 4 yılda toplam 12 milyar ABD Doları mertebesinde kombine yatırımla ülkemiz ve Topluluğumuz için yüksek katma değer yaratacak önemli projeleri hayata geçirdik.”

Merhum Mustafa V. Koç’un 2015 yılı değerlendirmesi

Genel Kurul Toplantısı’nda 21 Ocak 2016’da kaybettiğimiz Koç Holding’in merhum Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç’un vefatından önce kaleme aldığı 2015 yılı değerlendirmesi de aktarıldı. Mustafa V. Koç son değerlendirmesinde şu ifadelere yer vermişti: “Geride bıraktığımız yıl tüm dünyada, geleceğimizi şekillendirecek birçok politik, ekonomik ve toplumsal gelişmeye sahne oldu. Bu gelişmeler, küresel piyasalarda risk algısını değiştirirken, politikada yeni söylemler oluşturdu, toplumsal alanda ise barışın önemini tüm dünyaya bir kez daha gösterdi. Koç Topluluğu’na baktığımızda ise, 2015 başarılarımızı devam ettirdiğimiz bir yıl oldu. Belirsizliklerin ve çalkantıların arttığı günümüz küresel iş dünyasında, Topluluk olarak kararlılıkla ve cesaretle yeni yatırımlar yapmayı, istikrarlı büyümeyi ve rekabet gücümüzü artırmayı sürdürdük. Sürdürülebilir büyüme sağlayabilmek ve her türlü dalgalanmayı başarılı bir şekilde yönetebilmek için yönetim kalitemize ve risk yönetim sistemlerimize özel önem vermeye devam ettik. Yeni atılımlara her an hazırlıklı olmak için finansal yapımızı güçlü tuttuk. Bundan sonraki hayalimiz ise uluslararası arenada çok daha önemli ve büyük başarılar gerçekleştirmek; yurt içindeki uzun vadeli liderliğimizi yurt dışına taşımak ve portföyümüzü küresel arenada faaliyet gösteren şirketler ve organizasyonlar ile desteklemek. Bu hayalimizi de gerçekleştireceğimize ben şahsen yürekten inanıyorum.”

Levent Çakıroğlu: “Topluluğumuzu küresel boyuta taşımak için var gücümüzle çalışacağız.”

Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu da değerlendirmesinde merhum Mustafa V. Koç’u saygı, rahmet ve şükranla anarken, “Kendisinin vizyon ve değerlerine sahip çıkarak, Topluluğumuzu arzu ettiği küresel ölçeğe taşımak için var gücümüzle çalışacağız” dedi. Değerlendirmesinde jeopolitik, ekonomik ve toplumsal sorunların iç içe geçtiği, belirsizlik ve istikrarsızlığın hâkim olduğu bir dönemden geçildiğine dikkat çeken Levent Çakıroğlu, “Sadece içinde bulunduğumuz coğrafyayı değil, dünyanın pek çok bölgesini etkileyen savaşlar ve terör olayları, yaşadığımız çağa hiç yakışmıyor. En büyük temennimiz, süregelen savaşların ve yüreklerimizi yakan terör olaylarının bir an önce sona ermesidir” dedi. 2015 yılında tüm zorluklara ve belirsizliklere rağmen Koç Topluluğu’nun güçlü bir performans sergilediğini de anlatan Levent Çakıroğlu şöyle devam etti: “Hem şirketlerimizin hem de Ülkemizin sürdürülebilir rekabetçiliği açısından en çok önem verdiğimiz konulardan biri teknoloji gücümüz. Bu hedefle, hız kesmeyen teknoloji yatırımlarımızla, daha üstün nitelikli ürünler ve hizmetler geliştirmeyi ve iş süreçlerimizi yenilemeyi sürdürdük. Bu yıl da, Ar-Ge ve inovasyon alanındaki liderliğimizi perçinledik. Koç Topluluğu olarak önümüzdeki dönemlerde küresel vizyonumuz çerçevesinde uluslararası faaliyetlerimizi güçlendirmeye, yeni teknolojiler ve iş modelleri ile hep bir adım önde olmaya, üstün nitelikli ürünler ve hizmetlerle tüketicilerimiz için değer yaratmaya ve pazar liderliklerimizi perçinlemeye devam edeceğiz.”

Koç Holding’in yeni Yönetim Kurulu belirlendi
Koç Holding 52. Olağan Genel Kurul Toplantısı sonucunda seçilen Yönetim Kurulu şu isimlerden oluşmaktadır:

Rahmi M. Koç Şeref Başkanı

Ömer M. Koç Yönetim Kurulu Başkanı

Ali Y. Koç Başkan Vekili

Semahat S. Arsel Üye

Temel K. Atay Üye

Dr. Bülent Bulgurlu Üye

Caroline N. Koç Üye

İpek Kıraç Üye

Levent Çakıroğlu Üye

Prof. Dr. John H. McArthur Üye

Prof. Dr. Heinrich V. Pierer Üye

Peter Denis Sutherland Üye

Dr. Kwok King Victor Fung Bağımsız Üye

Muharrem Hilmi Kayhan Bağımsız Üye

Kutsan Çelebican Bağımsız Üye

Mustafa Kemal Olgaç Bağımsız Üye

Jacques Albert Nasser Bağımsız Üye

Anne Lauvergeon Bağımsız Üye

2015 YILINDA KOÇ TOPLULUĞU VE KOÇ HOLDİNG:

Koç Holding 2015 yılı Faaliyet Raporu’nda Yönetim Kurulu’nun 2015 yılına ilişkin genel değerlendirmesi şöyle yer aldı:

-Koç Holding 2015 yılında Fortune Global 500’ün dünyanın en büyük 500 şirketi sıralamasında 381’inci sırada yer aldı.

-Koç Holding, bağlı ortaklıkları ve iş ortaklıklarının 2015 yılsonu toplam personel sayısı 91.304’tür.

-Koç Topluluğu kombine cirosunun Türkiye’nin GSYH’sına oranı %7,4; halka açık şirketlerinin Borsa İstanbul’da işlem gören tüm şirketlerin piyasa değeri içerisindeki payı ise %18’dir.

-Bağlı ortakları ve iş ortaklıklarının toplam kombine ihracat rakamı Türkiye’nin toplam ihracatının yaklaşık %9’unu teşkil etmektedir.

-2015 yılı konsolide net dönem kârı %38 artışla 5.829 milyon TL, bunun içerisindeki ana ortaklık payı ise %32 artışla 3.568 milyon TL seviyesine ulaşmıştır.

-Koç Holding’in konsolide toplam varlıkları %14 artarak 2015 sonunda 73 milyar TL’ye ulaşmıştır. Ana ortaklığa ait konsolide özkaynak toplamı ise %14 artışla, 2015 sonunda 23,1 milyar TL’ye yükselmiştir.

-2015 yılında konsolide bazda 3,8 milyar TL, Topluluk genelinde kombine bazda ise 6,8 milyar TL tutarında yatırım harcaması gerçekleştirilmiştir.

-Topluluk şirketlerinin kombine yurt dışı gelirlerinin toplam tutarı 15,7 milyar ABD Doları olarak gerçekleşmiştir.

📆 05 Nisan 2016 Salı 20:39   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR