MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Etkinlikler, Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » KREŞ ÖĞRENCİLERİ AFET HAZIRLIKLARINI YERİNDE GÖRDÜLER
KREŞ ÖĞRENCİLERİ AFET HAZIRLIKLARINI YERİNDE GÖRDÜLER

Kartal Belediyesi’ne bağlı Uğur Mumcu, Gümüşpınar, Cumhuriyet 1, Cumhuriyet 2 ve Hürriyet kreşlerinde eğitim gören 64 öğrenci, Türk Kızılayı Marmara Bölge Afet Yönetim Müdahale Merkezi’ni ziyaret etti. Türk Kızılayı yetkililerinin sunumunu dinleyen öğrenciler, ziyaret esnasında deprem konulu kısa bir gösteri de yaptılar.

 

 

 

Deprem, sel, heyelan, savaş gibi afetlerde yaptığı yardımların yanı sıra afetzedelerin yaralarını saran, Kartal Esentepe’de bulunan Türk Kızılayı Marmara Bölge Afet Yönetim Müdahale Merkezi’ni önceki gün Kartal Belediyesi Kreş Müdürlüğü’ne bağlı 5 kreşin minik öğrencileri ziyaret etti. Kartal Belediyesi Kreşler Müdürü N. Enif Yavuz Dipşar’ın da katıldığı geziye Gümüşpınar, Uğur Mumcu, Cumhuriyet ve Hürriyet Mahallelerinde bulunan kreşlerden toplam 64 çocuk katıldı. Başlarında Türk Kızılayı’nın simgesi olan ters yarım ay şeklinde başlıklar ile merkeze gelen miniklere, Türk Kızılayı yetkilileri tarafından yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi. Türk Kızılayı Marmara Bölge Afet Yönetim Müdahale Merkezi’nin olası bir felakete müdahale etmek için yaptıklarını çocuklara uygulamalı bir şekilde anlatan yetkililer, çocuklara Türk Kızılayı’nın hediyesi olan kumbaralardan dağıttılar.

 

 

Depremi canlandırdılar

Ziyaret sırasında küçük bir gösteri yapan kreş öğrencileri ise bir deprem felaketini canlandırdılar. Bir grup öğrenci depremzede olurken, bir diğer grup ise kurtarma görevlisi ve sağlık çalışanı oldu. Olası bir depremde neler yapılması gerektiğini arkadaşlarına gösteren kreş öğrencilerinin performansı alkış aldı. Sunulan bu kısa gösterinin ardından Türk Kızılayı yetkilileri tarafından hazırlanan bir çizgi film kreş öğrencilerine izlettirildi.

 

 

Mobil fırını incelediler, telsiz ile anons yaptılar

 

Kızılay’ı Marmara Bölge Afet Yönetim Müdahale Merkezini gezmeye devam eden Kartal Belediyesi kreş öğrencileri, günde binlerce ekmek pişiren fırını dikkatle inceledi. Afete uğramış bölgelere götürülecek ekmeğin piştiği fırınla ilgili Türk Kızılayı yetkililerine sorular soran miniklere daha sonra telsiz ile anons yaptırıldı. Deprem gibi felaketlerde iletişimin kesildiğini öğrencilere anlatan Türk Kızılayı yetkilileri, bu tür durumlarda kullanılan mobil uydu aracını da tanıttılar.

📆 07 Kasım 2014 Cuma 15:47   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR