MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » Kreş velilerine Pedagog Meliha Ersoy’dan seminer
Kreş velilerine Pedagog Meliha Ersoy’dan seminer

Kartal Belediyesi Kreş Müdürlüğü’ne bağlı Begüm Yavuz ve Atalar Şube Kreşleri’nde eğitim gören öğrencilerin velilerine Pedagog Meliha Ersoy tarafından seminer verildi. Kartal Dragos’ta bulunan Can Geyran Deniz Kabukları Müzesi’nde gerçekleştirilen seminere Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer, Kreş Müdürü N. Enif Yavuz Dipşar, Kemal Geyran ve veliler katıldı.

 

 

Seminerde Pedagog Meliha Ersoy velilere çocukların gelişimi ile ilgili önemli bilgiler verdi. Kurallar ve sınırların öneminin anlatıldığı seminerin açılışı öncesinde konuşan Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer, oğlunun adını müzede yaşatan Kemal Geyran’a teşekkür etti ve bu tür etkinlikler düzenleyerek kreş velileri ile daha sıkı bir birliktelik içinde olmak istediklerini belirtti.

 

Kartal Dragos’ta bulunan ve 2007 yılında ABD’de hayatını kaybeden Can Geyran adına babası Kemal Geyran tarafından kurulan Can Geyran Deniz Kabukları Müzesi, kreş öğrencisi velileri tarafından ziyaret edildi.

 

Kartal Belediyesi Kreş Müdürlüğü tarafından organize edilen ve Begüm Yavuz Kreşi ile Atalar Şube Kreşi’ne devam eden miniklerin velilerinin katıldığı etkinlikte Pedagog Meliha Ersoy yaklaşık 2 saatlik bir seminer verdi.

 

Seminerin açılışında ise Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer kısa bir konuşma yaptı. Kartal Belediyesi’nin gerçekleştirdiği ‘Yıl Boyu Sünnet’, ‘Yerinde Dönüşüm’, ‘Organik Pazar’, ‘Kadın Ürünleri Pazarı’ gibi bazı projelerden örnekler veren Gürer, Kartal Belediyesi’nin gerçekleştirdiği ‘Yerinde Dönüşüm’ ve ‘Kentsel Dönüşüm’ projelerinde kira yardımının ilk kez belediye tarafından tasarı olarak sunulduğunu hatırlattı. Kira yardımının daha sonra kanuna girdiğini ve yıl boyu sünnet kampanyasının TBMM tarafından örnek gösterildiğini kaydeden Gürer, Kartal Belediyesi Başkanı Altınok Öz’ün görevde bulunduğu süre zarfınca 2009 yılına kadar Kartal’daki bulunan yeşil alan miktarını 2 katına çıkardığını söyledi.

 

 

Kreşlere özellikle önem verdiklerini kaydeden Gürer, bu yıl hedeflerinin Kartal Belediyesi Kreşlerindeki öğrencilerin eğitim kalitesini sürekli artırarak çocukların gittikleri okulda farklarının ortaya çıkmasını sağlamak  olduğunu söyledi. Bu amaçla çocukların yerinde örneklemeyi yaşamaları için kurumlara ziyaretler düzenlediklerini ve uzmanlardan eğitim almalarını sağladıklarını belirten Gürer, “İyi şeylerin bir parçası haline gelmek, yönettiğimiz kurumlara sahip çıkmak istiyoruz. Bu etkinlikler vesile olsun ve kreş velileri ile daha çok iç içe olalım, ilişkilerimiz gelişsin istiyoruz.” dedi.

 

Açılış konuşmasının ardından başlayan seminerde velilere bilgi veren pedagog Meliha Ersoy kendisinin de evli ve 2 çocuğu olduğunu belirtti. Bu durumun öğrendiği bilimsel veriler ile birlikte empati kurmasına yardımcı olduğunu belirten Ersoy, seminerin ana konusunun ve dolayısıyla çocuk yetiştirmenin en önemli konularından birinin ‘kurallar ve sınırlar’ olduğunu söyledi. Çocuğun olmazsa olmazları olduğunu, bunların beslenme, iyi bakım, duygu ve sevgi verme ve çocuğa güven verme olduğunu vurgulayan Ersoy, kurallar ve sınırların çocuğu dış dünyaya hazırlayan önemli bir yol haritası olduğunu söyledi. Velilere “Çocukların dış dünyayı nasıl tanımasını istiyorsanız o şekilde davranın.” diyen Ersoy, çocukların ne kadar ileri gidebileceğini de kuralların ve sınırların sağladığını belirtti.  Çocukların sınırları belirlenmiş dünyada kendini güvende hissettiğini belirten Ersoy, velilerin sıklıkla yaptığı bir yanlışa da dikkat çekti.

 

 

Çocuklarla yöne vermek, bir müzeyi rehber eşliğinde gezmek gibidir

 

Ersoy: “Çocukları çocuklara örnek göstermeyin, onu yetiştireni kendinize örnek alın. Çocukları çok özgür bırakırsak özgüvenleri yüksek olur sanıyoruz ama gerçek öyle değil. Aksi durumda kurallar; bütün hakları çocukların elinden almak da değil. Siz rehbersiniz, lidersiniz ve kararlarınız net olmalı. Bir müzeyi rehber eşliğinde gezmek gibi düşünün. Doğruyu ve yanlışı siz veriyorsunuz. Çocuklar sınırlar sayesinde burada yetkilinin kim olduğunu, ne kadar ileri gidebileceğini, ne olacağını öğreniyor. Sınırları çizerken nelere dikkat etmeniz gerekiyor. Öncelikle çocuğa verilen mesajların net olması gerekiyor.

 

Anne ve babanın birlikte karar vermesi gerekiyor. Sınırların içinde onaylanmış davranışların kalacağını unutmamanız gerekiyor. Fiziksel ceza ve sözel şiddet kullanmayacağız. Ayrıca çocuklara kaliteli zaman ayırmamız gerekiyor. Sevmek demek zaman ayırmak demektir aynı zamanda. Yarım saat bile olsa ona ayırdığınız kaliteli vakit ona sevildiğini ve güvende olduğunu hissettirir. Kurallar kızma sebebi değildir, öğretme sebebidir. Ayrıca unutmayın ceza me yapmaması gerektiğini öğretir ama ne yapması gerektiğini öğretmez. Anne ve baba farklı kararlar alırsa çocuk kurnazlık ile bekler ve acaba hangisi kazanacak diye düşünür.

 

 

Sizi model alırlar ve yaptıklarınızı kopyalar. Bu yüzden onun yanındayken davranışlarınıza ve söylemlerinize dikkat etmeniz gerekir. Kurallar koyarken güç savaşına girmeyin. Lider olduğunuzu, rehber olduğunuzu ve yetkin olduğunuzu unutmayın. Kuralları koyarken de delerken de mantıklı bir açıklama yapmanız gerekir. Düşünce ve davranışların aynı olması gerekir. Çocuğunuz kurallara uymuyorsa öncelikle sakin oluyoruz. Bir kuralın yerleşebilmesi için de zamana ihtiyaç olduğunu unutmuyoruz. Ona deneme fırsatı vermeliyiz ve onunla fiziksel olarak aynı seviyeye inip konuşuyoruz. Ona aynı şekilde bağırmıyoruz ve bağırarak cevap verirse iletişimi kesiyoruz sakinleşmesi için zaman tanıyoruz.”

📆 06 Aralık 2014 Cumartesi 10:33   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR