MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Alt Manşet, Belediye, Manşet, Pendik, Toplum » Kurban satış ve kesimi için yeni hizmet alanı.
Kurban satış ve kesimi için yeni hizmet alanı.

Pendik’te kurban satış ve kesim alanı, bu yıl Kurnaköy’deki yeni yerinde hizmet verecek. Kurnaköy Mesire Alanı’na kurulacak kurban satış ve kesim yerine araçlarıyla gidemeyecekler için merkezden ücretsiz ring seferleri düzenlenecek.
Yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle kurban satış yerleri ile ilgili yeni düzenlemeye gidildi.. Önceki yıllarda Güllübağlar Mahallesi’nde kurulan kurban satış alanı, bu sene yeni yerinde hizmet verecek. Kurnaköy Mesire Alanı’na yapılacak yeni satış yerinde hazırlıklar hummalı şekilde devam ediyor. 200 büyükbaş ve 28 küçükbaş hayvan çadırının yer alacağı satış alanında satıcıların rahat ve sağlıklı bir ortamda çalışmalarının sağlanabilmesi amacıyla mescit, lavabo, tuvalet ve sıcak duş imkânı da bulunacak. Alana araçlarıyla gelenler için yollara yol gösterici tabelalar konuldu. Kendi imkânlarıyla gidemeyen alıcılar için belediye tarafından merkez ile satış alanı arasında ücretsiz ring seferleri gerçekleştirilecek.
Kurbanlık girişleri 1 Ekim’de başlayacak
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının yayınladığı genelge kapsamında kurbanlık hayvanlarının satış alanına girişi 1 Ekim’den itibaren başlayacak. Çadıra gelen hayvanlar, kurbana elverişliliği yönünden kontrol edilip isteyen vatandaşlar da aldıkları kurbanlıkları belediye veterinerlerine gösterebilecek. Araçla gelen vatandaşlar için otopark da mevcut. Oluşturulan komisyonda kesimlerin fiyat tarifesi de belirlendi. Buna göre küçükbaşlar 60 TL’ye, büyükbaşlar ise 230 TL’ye kesilecek. Aynı zamanda belediye yetkilileri tarafından kurban kesim fişi alan her vatandaşa poşetler verilecek.

📆 16 Eylül 2013 Pazartesi 10:16   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR