MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Beykoz, Genel, Manşet, Toplum » Kurbanlıklar el yakacak!
Kurbanlıklar el yakacak!

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde İstanbul’un birçok ilçesinde hazırlıklar tamamlanma noktasına geldi.

 

 

Satıcılar, kurban fiyatlarının bu yıl pahalı olacağını ve en düşük seviyedeki büyükbaş hayvanın 4 bin TL’ye alıcı bulacağını söyledi.
Beykoz Belediyesi, Anadolu yakasının en büyük kurban satış ve kesim alanı olan Beykoz Kurbankent’i bu yıl da Çavuşbaşı’nda kurdu. 19 Eylül’de İstanbul’a gelecek olan kurbanlar için Kurbankent’te hummalı bir çalışma başlatıldı. Bu yıl beşinci kez hizmet verecek olan Kurbankent’te, çadırlardan kesim alanlarına temizlikten veterinere kadar tüm detaylar düşünüldü. Kesim alanlarından sahibinin elinden kaçan kurbanlıkları da düşünen Beykoz Belediyesi, kurulan yakalama timi tarafından kaçan hayvanları yakalayarak sahiplerine teslim edecek. Vatandaşların Kurban Bayramı’nı sorunsuz bir şekilde geçirmesi için çalışmalar sürerken çadırlar için kuralar da çekildi. Türkiye’nin dört bir yanından gelen hayvan satıcıları çekilen kuraların ardından kendilerine çıkan çadırları gezerek hayvanları için planlama yaptı.
Kurbanların 19 Eylül’de geleceğini belirten Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Muhammed Hanefi Dilmaç, “Ciddi bir ekip oluşturduk. Vatandaş Anadolu’dan kalkıp buraya geldiklerinde çadırları hazır buluyorlar. Kurban kesim için gelen hayvanların sağlık kontrolü yapılıyor. 9 konteynır oluşturduk kesim yapmak isteyen arkadaşlar bu işi yapan arkadaşlara müracaat edip kesimlerini yaptırabiliyorlar. Kurbanlar ayın 19’unda gelecek. 19’undan itibaren burada hayvan satışları başlayacak” şeklinde konuştu.

 
EN UCUZ HAYVAN 4 BİN TL
Kurban fiyatlarının bu yıl yüksek olacağını belirten bir satıcı, “Kurban fiyatları biraz fazla. Bu üreticiyi de tüketiciyi de etkiliyor. Kurban çadırlarının da fiyatının yüksek olmasıyla doğal olarak hayvan fiyatları da biraz yükseldi. En düşük seviyedeki hayvanın fiyatı 4 bin TL. Hayvanın direncinin fazla olması gerek. Bunu gözünden, kaşından anlayabilirler. Kapağı olması çok önemli. Burada hiç yüzümüz kara çıkmadı alıcı da memnun biz de memnunuz. Burada hayvan kalmaz. Burası İstanbul’un en disiplinli pazarı” dedi.
Hayvan fiyatlarının 3 binden başladığını kaydeden bir hayvan satıcısı ise “Fiyatlar hayvanına göre değişiyor. Bir tonluk hayvan 13- 14 bin olmalı. 3 binden başlayıp 13- 14 bine kadar çıkıyor hayvanlar. Alıcılar hayvan seçerken yaşını doldurup doldurmadığına dikkat etsinler. Türkiye’de yeterli hayvan var” diye konuştu.

 
“İTHAL HAYVANA GEREK YOK”
İthal hayvana gerek olmadığını, Türkiye’de yeteri kadar hayvan olduğunu belirten bir hayvan yetiştiricisi, “Anadolu’nun her köşesinden hayvanlar getiriyor. Bu dönemde kurban için yeterli hayvanımız var. İthal hayvan Kurban Bayramı’ndan sonra besi hayvanı olarak gelecek. Türkiye’de yeteri kadar hayvan var. Bu yıl fiyatlar biraz yüksek” şeklinde konuştu.

📆 13 Eylül 2014 Cumartesi 10:26   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR