MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Kartal, Manşet, Toplum » Leylek kurtaran kaptana leylekli plaket.
Leylek kurtaran kaptana leylekli plaket.

Geçtiğimiz hafta içinde, Kartal-Yalova Seferi’ni yaparken, alçaktan uçan binlerce leyleğe çarpmamak için motorları stop ettiren İDO A.Ş’nin Temel Reis ll isimli Deniz Otobüsü’nün Kaptanı Murat Küçükçaylı’ya ve İDO yetkililerine, kısa adı TÜKÇEV olan Tüketici ve Çevre Eğitim Vakfı tarafından, çok özel olarak hazırlatılan leylekli plaketler ile teşekkür edildi.
İDO A.Ş’nin Yenikapı’daki merkezinde, Turgut Özal Gemisi’nde  gerçekleşen plaket törenine TÜKÇEV adına Yönetim Kurulu Başkanı Av. Beyhan Aslan ile Basın Müşaviri Bülent Öztürk, İDO A.Ş adında da  Deniz Operasyonu Direktörü Ufuk Tuğcu ve İDO Basın Müşaviri Tolga Uyar katıldı.
Plaket töreninde ki konuşmasına,  İDO Kaptanı Murat Küçükçaylı’nın, doğal yaşamı korumak adına büyük bir hassasiyet gösterdiğini ve insanlık adına örnek bir davranış sergilediğini vurgulayarak başlayan TÜKÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Av. Beyhan Aslan “Olayı medyadan takip ettik. Gerçekten de, kaptan Murat Küçükçaylı tam insanlık örneği sergilemiş, çok yorgun düşen ve alçaktan uçan binlerce leyleğin hayatını kurtarmıştır” diyerek konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Her yıl aynı dönemlerde Avrupa’dan Arap Yarımadası’na geçen yüzbinlerce leylek, İstanbul semalarına geldiklerinde yorgun düşmekte ve en yakın kara parçasına konarak dinlenmeyi istemektedir. Bu nedenle deniz yüzeyinin yarım metre üstünden uçmakta ve deniz taşıtları nedeniyle önemli tehlikeler yaşamaktadır. Ama bu sefer, İDO Kaptanı Murat Küçükçaylı’nın dikkati ve duyarlılığı sayesinde yüzlerce leylek yüzde yüz ölümden kurtulmuş oldu. Görüntüleri izlediğimizde, gerçekten de Kaptanımız Küçükçaylı adeta bir leylek katliamını engelleyerek herkese örnek olmuştur. Bu nedenle de çok özel olarak hazırlattığımız leylek plaketiyle hem kaptanımıza hem de böyle bir personeli istihdam ettiği için İDO yetkililerine teşekkür etmek istedik.”
Öte yandan plaketini alan İDO Kaptanı Murat Küçükçaylı, sadece insanlığın gereği olarak yapılması gerekeni yaptığını belirterek “Binlerce leylek önümüzden geçiyordu. Tam zamanında fark ettim. Önce yavaşladım. Fakat geçişin devam ettiğini görünce motorları tamamen durdurdum. Ben bir insan olarak üzerime düşeni yaptım. Ama başka taşıtları kullananlara örnek olması açısından da önemli görüyorum. Sunulan plaketle beni mutlu eden TÜKÇEV’e, Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Aslan nezdinde teşekkür ediyorum “  dedi.
TÜKÇEV’in teşekkür plaketini alan İDO A.Ş adına ise Deniz Operasyonu Direktörü Ufuk Tuğcu  ise “Yaşanan olayın herkese örnek olması çok önemli. Bizim personelimizin bu hassasiyeti bizleri mutlu etmiştir. Biz de arkadaşımızı ödüllendirdik. Böyle bir örnek davranışı önemseyerek bizlere teşekkür plaketi veren TÜKÇEV Yönetim Kurulu Başkanı sayın Beyhan Aslan’a ve vakıf yetkililerine çok teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Share

 

📆 12 Eylül 2013 Perşembe 12:11   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR