MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Manşet, Sağlık, Toplum » LÖSANTE KAPILARINI HASTALARINA AÇIYOR
LÖSANTE KAPILARINI HASTALARINA AÇIYOR

LÖSEV’in Kurucusu ve halen Yönetim Kurulu Başkanı olan, Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Uzmanı Doktor Üstün EZER’in konuşması;
“Doktor olmaya 5-6 yaşlarımda karar vermiştim. Neden doktor olmak istiyorsun diye soranlara ‘Ben ölüme çare bulacağım’ demiştim.
İnsanların, hele hele çocukların ölmesine asla tahammül edemeyiz, göz yumamayız.
Çocuk doktoru ve sonrasında Çocuk Kan Hastalıkları (Lösemi) Uzmanı olduğum yıllarda neredeyse bütün çocuklar kaybediliyordu. Lösemiden, kanserden değil parasızlıktan, bakımsızlıktan, “nasıl olsa ölecek” önyargısı nedeniyle yaşamıyorlardı.
İşte o yıllarda “Lösemili Çocuklarımızı kurtarmak, yaşatmak için kurduk LÖSEV’i. Bir teneke masa bir sandalye ile başladık. Paramız yoktu, ama inancımız, idealizmimiz, çalışma + başarma hırsımız vardı.
Bugün LÖSEV 2.5 Milyon kişiyi aşkın gönüllüsü ile Avrupa’nın ilk ülkemizin en donanımlı LÖSEV Kentini ve Lösante Çocuk ve Yetişkin Hastanesini inşa ettiyse bu önce; kahraman Lösemili Çocuklarımız ve anne + babalarının sonra bir avuç idealist LÖSEV çalışanlarının ve milyonlarca bağışçısının başarısıdır.
Bu Kent ve hastane toplam 400 yatağı, ameliyathanesi, yoğun bakım – kemik iliği servisi ve hobi evleri, oyun – uğraş odaları, show merkezi ve yüzme havuzu ile değil Avrupa bütün Dünya ile yarışıyor. Hele (yüzlerce bilim insanının çalışacağı) 1500 m2’i aşkın bir alanda kurulmuş olan Kanser ve Genetik Araştırma Laboratuvarları inanıyorum ki çok yakında kanserin çaresini ve aşısını bulacaktır.
Buradan 3 önemli çağrı yapmak istiyoruz.
Artık bu hastane bu kent açıldı. Ben sen, biz siz, mevzuat bürokrasi demeden 75 milyon birden el ele vererek hem bu eşsiz merkezin önü açılmalı ve her santimetre karesi ile hayat kurtarmaya başlamalıdır.
si. Bu hastane Türk İnsanının bağışları ile yapıldı. Milyonlarca insan Tuğla koydu. Bu arada bu hastane yapılırken devlete 45 milyon (Trilyon) lirayı aşkın vergi verildi. Tamam artık açılıyor. Ama biz, hayat verdiğimiz bu hastaneyi ve bütün lösemili ve kanserli çocuklarımızı sonsuza kadar yaşatmalıyız.

Bu nedenle diyoruz ki;
“Eserine sahip çık Türkiye;
Tuğla koymaya devam et!”

sü. Yurt dışında yaşayan ve cennet ülkemizden giden bilim insanlarına sesleniyoruz. “Bırakın başkaları için çalışmayı, gelin bu güzel ülkenin çocukları, geleceği için bilim yapın, araştırmalar yapın ve güzel buluşlara imza atın. İşte size laboratuvar, cihazlar, birbirinden değerli, çalışkan personel.
Önünüzde hiçbir engel, mevzuat, sınır olmayacak, gelin biliminizle uğraşın. Hem siz mutlu olun hem de ülkemiz ve çocuklarımız kazansın.”
Bu önemli ve tarihi çağrımızdan sonra; bu eşiz eseri yapmanın ve bugün kapılarını açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bizler LÖSEV Kurucuları, yönetim kurulu üyeleri ve yöneticileri olarak;
Öncelikle bu başarıda her biri çok büyük birer kahraman olan Lösemili Çocuklarımıza, gece gündüz, kar kış demeden çalışan ve kendi özel hayatını, hatta ailelerini ihmal ederek lösemili çocuklar için çırpınan LÖSEV – Lösante personeline sonsuz teşekkür ve tebriklerimizi sunmak istiyorum.
Son olarakta; koydukları tuğlalarla, yaptıkları bağışlarla veya hayatlarından çalarak verdikleri zaman ve emek destekleri nedeniyle hayırsever bağışçılarımıza, gönüllülerimize minnet ve şükranlarımızı arz etmek istiyorum.
İyi ki varsınız, iyi ki hep var olacaksınız ve inanıyorum ki LÖSEV’i – Lösemili çocuklarımızı sonsuza kadar yaşatacaksınız.

Teşekkür ve saygılarımızla
Hepinizi yürekten alkışlıyor ve kucaklıyoruz!

📆 30 Mayıs 2016 Pazartesi 10:09   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR