MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, İlçeler, Maltepe, Manşet, Toplum » Maltepe Belediyesi “Gençlik Otobüsü”yle Avrupa’yı dolaştı
Maltepe Belediyesi “Gençlik Otobüsü”yle Avrupa’yı dolaştı

Farklı eleme aşamalarından geçerek, 8 aylık bir süreç sonucunda, 43 bin kişi arasından “Gençlik Otobüsü”nde ilk 50’ye kalan gençler, Türkiye’yi 15 Avrupa ülkesinde temsil etme fırsatı yakaladı. Bu otobüsün yolcularından biri de, Maltepe Belediyesi Başkanı Ali Kılıç’ın desteğini alan Maltepe Belediyesi çalışanlarından Derya Örgün’dü. Örgün, gezinin unutulmaz mekânlarını tablosuna yansıtıp, 28 şehri tek bir tabloda birleştirecek.

Bu yıl ilk kez farklı alanlardan katılımın da alındığı organizasyonda sanatsal çalışmalara ağırlık verildi. Resim, müzik, fotoğrafçılık, organizasyon gibi farklı alanlardan geziye katılan gençler, katıldıkları alanlarla ilgili işler çalışmalar gerçekleştirdi ve gidilen şehirlerin görüntüsünün yer aldığı bir de klip çekildi. 38 günlük gezi, Selanik’te Atatürk’ün evine gerçekleştirilen ziyaretle noktalandı. Eğlencenin, yeni dostlukların, farklı deneyimlerin ve unutulmaz anların yaşandığı “Gençlik Otobüsü” gezisi boyunca, şiir geceleri, müzik dinletileri ve skeçler düzenlendi. Ayrıca, şehirlerin önemli mekânları gezildikten sonra; gençler, serbest zamanda şehri keşfetme imkânı da buldular.

38 GÜNDE 28 ŞEHİR

Eğlencenin, yeni dostlukların, farklı deneyimlerin ve unutulmaz anların yaşandığı “Gençlik Otobüsü”, 38 günde şu Avrupa şehirlerini dolaştı: Bulgaristan (Sofya), Romanya (Bükreş), Macaristan (Budapeşte), Avusturya (Viyana), Almanya (Füssen, Bremen, Berlin), Çek Cumhuriyeti (Prag), Hollanda (Amsterdam), Belçika (Brugge, Brüksel), Fransa (Paris, Cannes, Nice,), İspanya (Madrid, Barselona), Monaco (Monte Carlo), İtalya (Venedik, Pisa, Floransa, Roma, Napoli, Pompei, Bari,), Vatikan, Yunanistan (İgoumenitsa, Selanik).

 

BAŞKAN KILIÇ’TAN TAM DESTEK

Maltepe Belediyesi Başkanı Ali Kılıç’ın desteğiyle “Gençlik Otobüsü”ne katılan belediye çalışanlarından Derya Örgün, gidilen şehirlere Maltepe’nin de damgasını vurdu. Gençlik Otobüsü’ne resim biriminden katılan Örgün, yaptığı çalışma ile Başkan Kılıç’ın da tam desteğini aldı. Başkan Kılıç’ın izni ile Avrupa gezisini gerçekleştiren Örgün, şimdi de gezinin unutulmaz mekânlarını tablosuna yansıtarak, 28 şehri tek bir tabloda birleştirecek. Geziyle ilgili bir açıklama yapan ve Derya’nın oldukça başarılı resim çalışmaları yaptığını ifade eden Kılıç, “Derya’yı Avrupa’ya göndererek deneyim kazanmasını sağladık, resim çalışmalarını görünce biz de mutlu olduk, gerekli izinleri ve desteği vererek, kendisinin farklı deneyimlerle buluşmasını sağladık. Maltepemizden böylesi gençlerin çıkması bizi oldukça mutlu kılıyor, sanata ve sanatçıya olan desteğimiz eksilmeksizin devam edecek” dedi.

 

GENÇLİK OTOBÜSÜ NEDİR?

2010 yılında Maksut Coşkun Dokunulmaz tarafından hayata geçirilen “Gençlik Otobüsü” projesi ile gençlere Avrupa’yı ücretsiz gezme fırsatı sunuluyor. “Gençlik Otobüsü” organizasyonu kapsamında, resim, fotoğraf, organizasyon, video montaj gibi farklı alanlarda başarılı olarak finale kalan adaylar, 38 gün sürecek Avrupa yolculuğuna çıkıyor. Gençler bu gezi esnasında, yeteneklerini de sergileme fırsatı buluyor.

📆 11 Ekim 2014 Cumartesi 10:44   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR