MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, Maltepe, Manşet, Toplum » MALTEPE BELEDİYESİ “KARANLIĞA” BÜRÜNECEK
MALTEPE BELEDİYESİ “KARANLIĞA” BÜRÜNECEK

Maltepe Belediyesi “Dünya Saati” eylemine destek vererek, 28 Mart akşamı ışıklarını bir saat kapatacak.

 

Türkiye Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF Türkiye) tarafından küresel iklim değişikliğine dikkat çekmek için bu yıl dünya genelinde dokuzuncusu düzenlenecek “Dünya Saati” eylemine bir destek de, Maltepe Belediyesi’nden geldi. Bu kapsamda Maltepe Belediyesi ve Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi, 28 Mart Cumartesi akşamı 20.30 ile 21.30 arasında ışıklarını bir saatliğine kapatarak, karanlığa bürünecek.

BAŞKAN KILIÇ’TAN ÇAĞRI

 

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de kamu kuruluşlarını, özel şirketleri ve bireyleri, ışıklarını birer saatliğine kapatmaya çağıran ve çevre konusundaki en büyük kitlesel hareketlerden olan “WWF Dünya Saati” eylemi hakkında bir açıklama yapan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Gelecek yıllarda dünyadaki en büyük çatışmaların su sorunu sebebiyle çıkacağı, bunun öncülünün de küresel iklim değişikliği olduğunu herkes bilmektedir. Biz de Maltepe Belediyesi olarak, 28 Mart akşamı ışıklarımızı birer saatliğine kapatarak, bu konuda bir bilinç oluşturmaya çalışacağız. Etkinliğe tüm Maltepelilerin katılıp destek vermelerini bekliyoruz” dedi.

 

DÜNYA SAATİ NEDİR?

 

“Dünya Saati” eylemi, 2007 yılında Avustralya’da başladı. Ülkedeki tarihi ve anıtsal yapılar, binlerce kurum ve milyonlarca insan ışıklarını bir saatliğine kapatarak, iklim değişikliğiyle mücadele için tüm dünyaya çok önemli bir mesaj verdi. Avustralya’da 2 milyondan fazla insan ve 2 binden fazla kurumun katılımıyla başlayan “Dünya Saati”, kısa sürede 7 kıtada, 150’den fazla ülkede, 7 binden fazla şehirde binlerce insana ulaşarak dünyanın en büyük çevre hareketinin adı oldu. Bu kapsamda dünyanın anıtsal ve tarihi yapılarından Toronto’daki CN Kulesi, San Francisco’daki Golden Gate Köprüsü, Roma’daki Kolezyum, Çin Seddi ve Boğaziçi Köprüsü gibi küresel öneme sahip birçok anıt yapı ve tarihsel binada ışıklar kapatıldı.

 

Türkiye’de de, 2008 yılından beri WWF Türkiye tarafından yürütülen “Dünya Saati” kapsamında, Türkiye’de ışıklarını söndüren yapılardan bazıları şunlar: Ankara Opera Binası, Kastamonu Kalesi, Beylerbeyi Sarayı, Küçüksu Kasrı, Galata Kulesi, Ayasofya Müzesi.

📆 25 Mart 2015 Çarşamba 17:29   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR