MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, İlçeler, Maltepe, Manşet, Toplum » Maltepe Belediyesi’nden ihtiyaç sahibi ailelere yardım eli
Maltepe Belediyesi’nden ihtiyaç sahibi ailelere yardım eli

Maltepe Belediyesi, Ramazan ayı boyunca Maltepe’de ikamet eden ihtiyaç sahibi ailelere erzak yardımı yapıyor.

 

Her mahallede iftar sofraları kuran, Ramazan sohbetleri ile halkı, alanında uzman din adamlarıyla buluşturan, Maltepeli kadınlar için inanç turları düzenleyen, tiyatro ve sinema etkinlikleri gerçekleştiren Maltepe Belediyesi, ihtiyaç sahibi aileleri de unutmadı. Belediyenin Sosyal Yardım İşler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından tespit edilen ailelere hazırlanan gıda kolileri, belediye ekipleri tarafından elden teslim ediliyor.

 

maltepe-belediyesi-erzak-yardimi-1

7 BİN KOLİ ERZAK YARDIMI

Belediye, Ramazan ayı boyunca hayırsever vatandaşlardan gelen bağışlarla birlikte yaklaşık 7 bin koli erzak yardımı yapacak. Yardımlar kapsamında Maltepe’de yaşayan engelli aileleri de, Maltepe Kent Konseyi Engelliler Meclisi tarafından evlerinde ziyaret ediliyor. Şikayetleri dinlenen ailelere, gıda yardımında bulunuluyor.

SOSYAL BELEDİYECİLİK

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Ramazan ayının birlik, dayanışma ve kardeşlik duygularını yaşamaya vesile olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Sosyal belediyecilik anlayışını Maltepe’de hayata geçiriyoruz. İhtiyaç sahibi ailelerin sadece Ramazan ayında değil, her zaman yanında olacağız.

 

Bu çerçevede ilçenin yoksulluk envanterini çıkartıyoruz. Her ailede en az bir kişinin sigortalı olmasını amaçlıyoruz. Hiçbir sosyal güvencesi ve geliri olmayan ailelerimize, temel ihtiyaçlarını karşılaması için her ay belirlenen miktarda para yükleyeceğimiz Altın Destek Kart vereceğiz.

 

Altın Destek Kartımızı da kadınlarımızın kullanımına vereceğiz. Bu kartla ihtiyaç sahipleri, hak ettikleri yardımı insan onuruna yaraşır biçimde alacak. Maltepe sınırları içerisinde geçerli olacak Altın Destek Kart sayesinde, yoksulluk kalkacak, vatandaşlarımız yatağa aç girmeyecek, esnaf da kalkınacak” diye konuştu.

Galeri
📆 14 Temmuz 2014 Pazartesi 11:47   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR