MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Dünyadan, Genel, İlçeler, Maltepe, Manşet, Toplum » Maltepe ile Altona kardeş ilçe oluyor
Maltepe ile Altona kardeş ilçe oluyor

Maltepe ile Hamburg Eyaleti’nin Altona İlçesi’nin, kardeş ilçe olması noktasında ilk adım atıldı

 

 

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ve beraberindeki Maltepe Belediye Meclis üyeleri, Hamburg’un Altona İlçe Belediye Başkanı Dr. Liane Melzer ile Altona Belediye Sarayı’ndaki makamında bir araya geldi. Görüşmede, Maltepe ile Altona ilçelerinin kardeş ilçe olması projesi hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Ayrıca görüşmede, karşılıklı olarak iki ilçedeki projelerin de tanıtım yapıldı.

 

 

MELZER, MALTEPE’YE GELECEK

Altona ilçesinin tarihi, sosyo-kültürel durumu, ekonomik gelişimi konusunda da heyete bilgi veren Dr. Liane Melzer, 270 bin nüfusa sahip olan Altona ilçesinin nüfusun yüzde 30’unun göçmen kökenli vatandaşlardan oluştuğunu belirtti. Altona ilçesindeki engellilere ve kültüre yönelik projelere de önem verildiğine dikkat çekerek konuşmasını sürdüren Melzer, ekonomik yönden zayıf sanatçıların ve kültür emekçilerinin sanat adına üretkenliklerini devam ettirmeleri açısından onlara belediye tarafından gerekli imkânların tanındığını söyledi. Maltepe-Altona ilçeleri arasında kardeş ilçe projesine sıcak baktıklarını ve bu tür ikili görüşmelerin devam etmesi gerektiğini de sözlerine ekleyen Melzer, Kılıç’ın daveti üzerine en kısa sürede Maltepe’yi ziyaret edeceğini belirtti.

 

 

“TÜRK-ALMAN HUZUREVİ AÇILACAK”

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ise uyuşturucu ile mücadele, engellilere yönelik ve kadına yönelik şiddeti engellemeye yönelik projeler gibi benzeri projeleri yerinde görmek üzere Almanya’ya geldiklerini belirterek, Hamburg’un ardından Berlin’e geçeceklerini söyledi. Türkiye-Almanya ilişkilerinde “kardeş ilçe” projesinin önemine değinen Kılıç, “Düşünsel anlamda Avrupa’daki projelerden ve tecrübelerden yararlanmak için buraya geldik. Almanya’da yaşamış bir insan olarak burada alınan mesafeleri çok iyi biliyorum. Gelecekte de Maltepe’de ‘Türk-Alman Huzurevi”nin açılması konusunda bir düşüncemiz var. Bu konuda da fikir olarak Alman meslektaşlarımdan destek beklerim’ dedi. Görüşmelerin ardından Melzer tarafından Kılıç’a, Altona’nın tarihini anlatan bir kitap hediye edildi.

 

📆 26 Kasım 2014 Çarşamba 10:27   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR