MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Etkinlikler, Genel, İlçeler, Maltepe, Manşet, Toplum » MALTEPE KENT KONSEYİ TÜRKİYE’DE BİR İLKE İMZA ATIYOR:
MALTEPE KENT KONSEYİ TÜRKİYE’DE BİR İLKE İMZA ATIYOR:

EngelsİZliyoruz

 

“Engelsİzliyoruz, Sinemada Engelleri Birlikte Kaldırıyoruz” etkinliği Tüm Türkiye’de, aynı gün, aynı saatte; vizyonda gösterimde olan Son Mektup filmini Sesli Betimleme ve İşaret Dili olarak engelli vatandaşlarımızla buluşturacak.

 

“Her Alanda Engelsiz ve Yaşanabilir Bir Dünya” sloganıyla hazırlanan bu projede; sanatın önündeki engellerin kaldırılması ve başta üniversitelerde olmak üzere toplumda engelli bilincinin oluşturularak konuya ilişkin farkındalık, duyarlılık geliştirilmesi amaçlanmakta.

 
“EngelsİZliyoruz” etkinliği; Maltepe Kent Konseyi, Türkiye Engelsiz Bilişim Platformu, Maltepe Kaymakamlığı, Kartal Kaymakamlığı, MORSENDER (Moroğlu Engelsiz Sinema Kültür ve Sanat Derneği), Gedik Üniversitesi, Maltepe Üniversitesi ve Türkiye’nin çeşitli şehirlerindeki 24 üniversitenin katılımıyla 20 Mayıs 2015 tarihinde saat 14.00’da gerçekleştirilecek.

 
Engellilerin vizyondaki filmleri, vizyondayken izlemelerinin önündeki engeli kaldırmayı da amaçlayan projede; görme engelliler için sesli betimleme tekniği, işitme engelliler için ise işaret dili ve ayrıntılı altyazılı anlatım tekniği kullanılacak. Görselliğe ve işitselliğe dayalı gelişen bir sanat dalı olan sinemada, engelli bireylerin ihtiyaçlarının göz ardı edilmesi, onların toplumda çoğunluk tarafından tercih edilen bir sosyal aktivite-hobi olan sinemadan herkes kadar yararlanması veya keyif almasının önüne geçmekte. “EngelsİZliyoruz” projesi “ erişilebilir” film izlemenin önündeki bariyerlerin kaldırılması ve engelli bireylerin de sanatsal faaliyetlere eşit ve aktif katılımlarının sağlanması düşünceleri ışığında oluşturuldu.

 

 

Engelli vatandaşların yanı sıra engelsiz vatandaşlarında katılabileceği etkinlikte her zaman olması gereken; ama maalesef hayata tam olarak geçirilemeyen engelliler ve engelsizler arasındaki sınırların kaldırılması için bir adım atılması hedefleniyor. Maltepe Kent Konseyi ve Gedik Üniversitesi başka bir büyük proje olan “Aktifim Toplumun İçindeyim” Projesi için geçtiğimiz günlerde bir araya geldiler. Bu projenin Maltepe’de hayata geçirilmesi için gerekli adımları atmak üzere toplanan iki kurumdan, Maltepe Kent Konseyi Başkanı Esra Kaya Erdoğan: “ Engelsİzliyoruz projesi Gedik Üniversitesiyle ortak yaptığımız ilk proje olacak, bu faydalı projeyi oldukça önemsiyoruz ve Engelsiz Sinema etkinliklerini rutin bir hale getirmek istiyoruz.” dedi.

📆 16 Mayıs 2015 Cumartesi 11:36   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR