MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, İlçeler, Maltepe, Manşet, Sağlık, Toplum » Maltepe’de engelliler için özel otobüs seferleri başlıyor
Maltepe’de engelliler için özel otobüs seferleri başlıyor

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, belediye bünyesinde Engelliler Müdürlüğü kurduklarını belirterek, “Maltepe’de engelli vatandaşlarımızın ulaşımlarını kolayca sağlayabilmeleri için ring otobüs seferleri düzenleyeceğiz. Bunun dışında, engelli kardeşlerimizin bir araya geleceği bir kafeterya ve ‘Üreten Engelliler Merkezi’ni faaliyete geçirmek istiyoruz. Sizler ürettikçe kendinize saygınız artacak, aileniz de sizlere saygı duyacak” dedi.

 

Maltepe Belediyesi engelliler adına yaptığı etkinliklere, hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda, Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde (TSKM) “Sevgi Her Engeli Aşar” adlı bir etkinlik düzenlendi. Atatürk’ün sevdiği eserlerden oluşan bir müzik dinletisiyle başlayan etkinliğin açılış konuşmasını yapan Maltepe Belediyesi Meclis Üyesi Tülay Düztaş, Maltepe Belediyesi’nin engelliler için yapmış olduğu çalışmaları da içeren bir sunum yaparak, “Birleşmiş Milletler’in (BM) engellilere yönelik uygulanmasını istediği 50 maddenin tamamının hayata geçmesini istiyoruz. Engelli çocuğu olan annelerin bakım parası almasını istiyoruz. Rapor işkencesiyle uğraşmasını istemiyoruz” dedi.

 

ENGELSİZ ORKESTRA BÜYÜLEDİ

Düztaş’ın konuşması sonrası sahne alan Selim Altınok’un önderliğinde oluşturulan ‘’Engelsiz Orkestra’’, katılımcıları büyüledi. Dans gösterisinden sonra Maltepe Belediyesi Meclis Üyesi Tülay Düztaş’ın hem senaryo çalışmasına katkıda bulunduğu, hem de oynadığı “Görme Alanı” adlı kısa filmin gösterimi yapıldı.  Öte yandan etkinlikte, İstanbul Folklor Eğitim Merkezi Halk Dansları Topluluğu tarafından icra edilen halk oyunları gösterisi de, izleyenlerden tam not aldı.

 

ENGELLİLERE ÜÇ MÜJDE

İşitme engelliler için işaret dilinin de kullanıldığı etkinlikte bir konuşma yapan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Maltepe sizlerin yüzleri güldükçe güzelleşecek. Gönül dünyanızın kapılarını kapatmayın, o sevgi dolu yürekleriniz önce kendinizi, sonra bütün Maltepe’yi aydınlatacak. Engelli kardeşlerimizi sadece bir güne sığdırarak anmayalım. Onlara asıl engeli yaratan bizleriz. Sadece 1 dakika gözlerinize bant takın, onların yaşadıklarını hissedin” diye konuştu.

 

Kılıç konuşmasına şöyle devam etti:

“Ben sizlere acımıyorum. Neden mi? Engelli kardeşlerimizin acınacak bireyler olmadığını ancak saygı duyulacak bireyler olduğu biliyorum da ondan. Sizler de kendinize acımayın, isterseniz her şeyi gerçekleştirebilirsiniz. Tabi bunlar sözle olmuyor, icraatla oluyor. Bizler belediye olarak sizlerin yürüyeceği kaldırımı düzenlemedikçe, sizlere yaşam alanları sağlamadıkça kuru lafların hiçbir önemi yok. Peki biz ne yaptık? Sizler için belediye bünyesinde bir Engelliler Müdürlüğü kurduk. Maltepe’de ulaşımınızı kolayca sağlamanız için ring otobüs seferleri düzenleyeceğiz. Yine engelli kardeşlerimizin bir araya geleceği bir kafeterya projemiz var. Üçünü olarak da,  ‘Üreten Engelliler Merkezi’ni faaliyete geçirmek istiyoruz. Sizler ürettikçe kendinize saygınız artacak, aileniz de sizlere saygı duyacak.”

📆 08 Aralık 2014 Pazartesi 09:29   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR