MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, İlçeler, Maltepe, Manşet, Sağlık, Toplum » Maltepe’de gıda denetimleri hız kesmiyor
Maltepe’de gıda denetimleri hız kesmiyor

Maltepe Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, halk sağlığı çalışmaları kapsamında  18 mahalledeki gıda denetimlerini aralıksız sürdürüyor.

 

Maltepe Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, gıda denetim çalışmaları kapsamında Zümrütevler Mahallesi’ndeki gıda işletmelerini denetledi. Denetimler sırasında, imalat merkezleri ve mutfakların temizliğine dikkat eden denetim ekibi, çalışanları mutfakların hijyeni konusunda uyarırken, imalatta kullanılan malzemelerin son kullanma tarihlerini kontrol edip, son kullanma tarihi geçtiği tespit edilen ürünleri ise imha etti. Ayrıca işletmelerin, ruhsat ve izin belgelerinden, çalışanların sağlık muayeneleri, hijyen eğitim sertifikaları, ilaçlama sertifikalarına kadar tüm belgeleri de kontrol edildi.

 

Günlük düzenli olarak, belli bir program çerçevesinde Maltepe’deki tüm işletmelerin denetimini gerçekleştirdiklerini ifade eden Gıda Mühendisi Caner Yıldırım, “Halk sağlığı konusunda Maltepe’deki pek çok işletmemiz gerekli özeni göstermektedir. Denetimlerimiz sırasında halk sağlığını tehdit eden önemli bir sorunla karşılaşmıyorsak, işletmelerdeki eksiklikleri tespit edip, cezai işlem uygulamak yerine, uyarılarımızla işletme yetkililerini bilinçlendirme ve eksikliklerin giderilmesi doğrultusunda yönlendirme yolunu tercih ediyoruz. Eksiklerini gidermeleri için işletmelere belli bir süre tanıyarak daha sonra tekrar denetlemeye gidiyoruz. Bu sayede hem Maltepelilerin sağlığını tehdit edecek ürünlerin üretilmesine engel oluyor hem de Maltepe’deki işletmelerimizi mağdur etmiyoruz” diye konuştu.

📆 26 Kasım 2014 Çarşamba 11:36   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR