MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Gençlik, Genel, İlçeler, Maltepe, Manşet, Toplum » Maltepe’de ihtiyaç sahibi ailelerin, üniversitede okuyan öğrencilerine Maltepe Belediyesi tarafından eğitim yardımı yapılması teklifi, belediye meclisinde oy birliğiyle kabul edildi
Maltepe’de ihtiyaç sahibi ailelerin, üniversitede okuyan öğrencilerine Maltepe Belediyesi tarafından eğitim yardımı yapılması teklifi, belediye meclisinde oy birliğiyle kabul edildi

Belediyenin Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından yapılacak eğitime destek yardımı için, 20 Kasım-20 Aralık tarihleri arasında başvuru alınacak.

Maltepe Belediye Meclisi’nin kasım ayı olağan toplantısında,  2015-2016 eğitim-  öğretim yılında eğitime destek yardımı ile ilgili Hukuk Komisyonu, Plan ve Bütçe Komisyonu ile Eğitim, Kültür, Sanat ve Spor Komisyonu’nun ortak raporu görüşüldü. İhtiyaç sahibi ailelerin üniversitede okuyan çocukları için verilecek eğitime destek yardımı ile ilgili olarak, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nce hazırlanan destek yardımında belirtilen usul ve şartlar çerçevesinde, gerekli başvuruların alınması, incelenmesi, değerlendirilmesi ve belirlenen ölçütler doğrultusunda sonuçlandırılarak, eğitim yardımı yapılması komisyonlarca uygun görüldü.  Rapor, belediye meclisinde de CHP ve AK Partili üyeler tarafından oy birliğiyle kabul edildi.

6 AY İKAMET ETME ŞARTI

Eğitim yardımı için başvurular, 20 Kasım-20 Aralık tarihlerinde yapılacak. Maltepe ilçe sınırları içinde başvuru tarihi itibariyle en az altı ay ikamet eden, devlet üniversitesinde okuyan, özel üniversitede yüzde 100 burslu olanlar, şehit ya da gazi çocuğu olduğunu resmi olarak belgeleyen, anne veya babası vefat etmiş olan, yüzde 40 veya daha fazla bir engeli bulunan öğrenciler yardım için başvurabilecek. Ailede kişi başına düşen gelirin net 1050 TL üzerinde olmaması ve sadece tek öğrenci üzerinden başvuru yapılması gerekiyor. Kredi Yurtlar Kurumu’ndan burs alınıyorsa başvuru kabul edilmeyecek. Başvuru Değerlendirme Formu, www.maltepe.bel.tr internet sitesinden, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nden veya mahalle muhtarlıklarından alınabilecek. Başvurular 20 Aralık tarihine kadar hafta içi 09.00-15.30 saatleri arasında, İdealtepe Mahallesi Mızrak Sokak No:4’te bulunan Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nde kabul edilecek. Eğitim desteğinin miktarı ve süresi ise başvuru değerlendirmeleri sonucunda belirlenecek. ogrencilereegitimdestegi (1)

Galeri
📆 09 Kasım 2015 Pazartesi 13:39   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR